Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo
Slovníček pivaře

Slovníček pivaře

Není pivo jako pivo.
13. 1. 2014 | Autor: redakce Apetitu
  • PIVO
Nízkoalkoholický nápoj vyrobený z obilovin (ječmene, pšenice). Je ochucený chmelem, který zásadně ovlivňuje jeho chuť. Lidové označení piv – ,desítka, jedenáctka či dvanáctka‘ – neuvádí procenta alkoholu, ale procentní obsah cukru.

  • ALE
Britský typ piva ze světlého ječného sladu, vyráběný svrchním kvašením. Typická je pro něj malá pěnivost.

  • PALE ALE
Světlý typ Ale – nejběžnější pivo v Británii



  • LEŽÁK
Označení pro pivo vyráběné spodním kvašením (kvasinky klesnou na dno sudu) při nízkých teplotách. Název, který přišel až s novými technologiemi výroby piva, kdy měli lidé k dispozici chladicí boxy.

  • SVRCHNÍ KVAŠENÍ
Kvašení při vyšších teplotách, klidně až okolo 25 °C, kdy kvasinky odvádějí svoji práci téměř při hladině. Tradiční, dříve rozšířený způsob kvašení, ke kterému lidé nepotřebovali piva ochlazovat.

TIP REDAKCE

Na www.svetpiva.cz najdete vše o pivu, pivní blogy, pivní fórum, degustace, akce a další pivní informace.
REKLAMA

Přidat komentář