
Kuře na pivě
Zapíjejte stejným pivem, jaké jste použili při vaření (např. Krušovice Pšenice). Snad vám ještě po hodině strávené v kuchyni nějaké zbude...
Ingredience
- 4 kuřecí stehna, rozpůlená v kloubu
- 80g anglické slaniny, nakrájené na nudličky
- sůl a čerstvě mletý pepř
- 1 snítka rozmarýnu + na ozdobení
- 2 cibule, nakrájené na plátky
- 3 lžíce másla
- 1 bobkový list
- 3 kuličky nového koření, 5 kuliček černého pepře, 2 kuličky jalovce
- 250ml drůbežího vývaru
- 250ml pšeničného piva (např. Krušovice Pšenice)
- 1 krajíc chleba Šumava, rozmixovaný
- sůl a čerstvě mletý pepř
- 200ml smetany ke šlehání
Příprava jídla
1 Troubu předehřejte na 200°C. Kuřecí stehna posypte rozmarýnem odrhnutým z 1 snítky, osolte a opepřete.
2 V litinovém kastrolu na másle opékejte slaninu a cibuli asi 10 minut dozlatova. Pak přidejte kuřecí stehna a opečte ze všech stran. Přidejte divoké koření, jalovec a zalijte vývarem i pivem, aby byla stehna pěkně ponořená, a přisypte chleba. Přiveďte k varu, přiklopte a dejte do trouby. Pečte zhruba 1 hodinu, až je maso měkké.
3 Odklopte a dopečte dozlatova. Maso vyjměte a omáčku postavte na sporák. Přilijte smetanu, osolte i opepřete a nechte přejít varem. Kuře podávejte přelité omáčkou, ozdobené rozmarýnem.
Přidat komentář