Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Kuře na pivě

Zapíjejte stejným pivem, jaké jste použili při vaření (např. Krušovice Pšenice). Snad vám ještě po hodině strávené v kuchyni nějaké zbude... 

Vydání: 2015/10
Autor:
Hodnocení:
34 (hlasy)
Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: Pro 4 osoby
Doba přípravy: Do 20 minut
PT1H
Pečení 1:00
Kuře

Ingredience

    • 4 kuřecí stehna, rozpůlená v kloubu
    • 80g anglické slaniny, nakrájené na nudličky
    • sůl a čerstvě mletý pepř
    • 1 snítka rozmarýnu + na ozdobení
    • 2 cibule, nakrájené na plátky
    • 3 lžíce másla
    • 1 bobkový list
    • 3 kuličky nového koření, 5 kuliček černého pepře, 2 kuličky jalovce
    • 250ml drůbežího vývaru
    • 250ml pšeničného piva (např. Krušovice Pšenice)
    • 1 krajíc chleba Šumava, rozmixovaný
    • sůl a čerstvě mletý pepř
    • 200ml smetany ke šlehání 

Příprava jídla

1 Troubu předehřejte na 200°C. Kuřecí stehna posypte rozmarýnem odrhnutým z 1 snítky, osolte a opepřete.

2 V litinovém kastrolu na másle opékejte slaninu a cibuli asi 10 minut dozlatova. Pak přidejte kuřecí stehna a opečte ze všech stran. Přidejte divoké koření, jalovec a zalijte vývarem i pivem, aby byla stehna pěkně ponořená, a přisypte chleba. Přiveďte k varu, přiklopte a dejte do trouby. Pečte zhruba 1 hodinu, až je maso měkké.

3 Odklopte a dopečte dozlatova. Maso vyjměte a omáčku postavte na sporák. Přilijte smetanu, osolte i opepřete a nechte přejít varem. Kuře podávejte přelité omáčkou, ozdobené rozmarýnem. 

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Myslivecká pečeně

Kmínový koláč plněný blaťáckým zlatem a cibulí

Tvarohový koláč s mákem

Křenové bramboráky s křenovou smetanou

Houby na slanině s kozím sýrem

Podmáslový řízek s jablkovým salátem

Jak se vyznat v pivu – svrchně a spodně kvašená piva

REKLAMA

Přidat komentář