Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
4.1/5 Počet hodnocení: 47
Do hodiny Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3241 kcal
Bílkoviny 113 g
Sacharidy 181 g
Tuky 219 g
Vláknina 6 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Zapíjejte stejným pivem, jaké jste použili při vaření (např. Krušovice Pšenice). Snad vám ještě po hodině strávené v kuchyni nějaké zbude... 

Suroviny

rozpůlená v kloubu
nakrájená na nudličky
sůl a pepř
rozmarýn 1
plus na ozdobení
nakrájená na plátky
nové koření 3 kuličky
pepř mletý 5 kuliček
jalovec 2 kuličky
vývar kuřecí 250 ml
pšeničné
krajíc šumavy rozmixovaný
sůl a pepř

Postup

1

Troubu předehřejte na 200°C. Kuřecí stehna posypte rozmarýnem odrhnutým z 1 snítky, osolte a opepřete.

2

V litinovém kastrolu na másle opékejte slaninu a cibuli asi 10 minut dozlatova.

3

Pak přidejte kuřecí stehna a opečte ze všech stran. Přidejte divoké koření, jalovec a zalijte vývarem i pivem, aby byla stehna pěkně ponořená, a přisypte chleba. Přiveďte k varu, přiklopte a dejte do trouby.

4

Pečte zhruba 1 hodinu, až je maso měkké.

5

Odklopte a dopečte dozlatova. Maso vyjměte a omáčku postavte na sporák.

6

Přilijte smetanu, osolte i opepřete a nechte přejít varem. Kuře podávejte přelité omáčkou, ozdobené rozmarýnem. 

Související články

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2015/10 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2015/10

Apetit magazín

AD
Vychutnejte si dokonalý kopeček zmrzliny
  • Zajímavosti

Vychutnejte si dokonalý kopeček zmrzliny

Zmrzlina k létu neodmyslitelně patří, milují ji děti i dospělí. Chladivý kopeček v horkých dnech dokonale osvěží a potěší chuťové buňky. Marks & Spencer si letos opět připravil několik novinek ze světa mraženého osvěžení – a...