Kuře na pivě

Kuře na pivě

Hodnocení receptu
Průměr: 3.9 ()
Do 20 minut Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2918 kcal
Bílkoviny 105 g
Cukr 134 g
Tuky 218 g
Vláknina 1 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Zapíjejte stejným pivem, jaké jste použili při vaření (např. Krušovice Pšenice). Snad vám ještě po hodině strávené v kuchyni nějaké zbude... 

Suroviny

kuřecí stehna 4 ks
rozpůlená v kloubu
anglická slanina 80 g
nakrájená na nudličky
sůl a pepř
rozmarýn 1
plus na ozdobení
cibule 2 ks
nakrájená na plátky
máslo 3 PL
bobkový list 1 ks
nové koření 3 kuličky
pepř mletý 5 kuliček
jalovec 2 kuličky
vývar kuřecí 250 ml
250 ml
pšeničné pivo
1
chléb Šumava rozmixované
sůl a pepř
smetana ke šlehání 200 ml

1 Troubu předehřejte na 200°C. Kuřecí stehna posypte rozmarýnem odrhnutým z 1 snítky, osolte a opepřete.

2 V litinovém kastrolu na másle opékejte slaninu a cibuli asi 10 minut dozlatova. Pak přidejte kuřecí stehna a opečte ze všech stran. Přidejte divoké koření, jalovec a zalijte vývarem i pivem, aby byla stehna pěkně ponořená, a přisypte chleba. Přiveďte k varu, přiklopte a dejte do trouby. Pečte zhruba 1 hodinu, až je maso měkké.

3 Odklopte a dopečte dozlatova. Maso vyjměte a omáčku postavte na sporák. Přilijte smetanu, osolte i opepřete a nechte přejít varem. Kuře podávejte přelité omáčkou, ozdobené rozmarýnem. 

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2015/10 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit magazín

  • Jak na to

Nejlepší italské semifreddo krok za krokem

Pravé italské semifreddo je nadýchané, na jazyku taje a rozplývá se. Osvěžující semifreddo je pro léto je pro jako stvořené. Připravili jsme pro vás tipy, jak si mražený italský dezert připravit doma. ...
  • Tipy a triky

Zeptejte se redakce: Biskupský chlebíček

Milujete biskupský chlebíček? Tato jednoduchá pochoutka může posloužit jako chutný dezert i jako sladká svačinka. Poradíme vám, z jakého těsta je nejlepší ho připravit.    ...

Jak na nejlepší ovocný salát?

Zahrádky, trhy i obchody nabízejí moře lahodných ovocných plodů, které přímo žadoní o zpracování. Možností je spoustu. Můžete se pustit třeba do výroby džemu, kompotu nebo sirupu. Ale nejvíc zdravých látek se ukrývá v čerstvém ovoci, proto...
  • Tipy a triky

5 evergreenů rychlého občerstvení z českých koupališť

K českému koupališti neodmyslitelně patří oblíbené  gastrorychlovky: párek v rohlíku, smažák v housce, langoš, hranolky nebo kuřecí nugetky. V principu nejde o nic špatného, provedení ale může někdy kulhat. Připravte si...
  • Jak na to

3 tipy na rychlé jednohubky na špejli

Obyčejné jednohubky z pečiva a pomazánky známe všichni. Modernější alternativou jsou kanapky ze zeleniny a hummusu či lehké tvarohové pěny. Znáte ale jednohubky na špejli?   ...

Obchod Apetit