Připravte si líčka den předem. Rozležení v omáčce jim jen prospěje.
Suroviny
Postup
Na středním plameni rozehřejte ve velkém kastrolu polovinu sádla, přidejte líčka a opečte je ze všech stran dohněda; trvá to asi 5 minut. Vyjměte a dejte stranou.
Do uvolněného kastrolu dejte zbylé sádlo a opékejte na něm cibuli 2 minuty dosklovita. Přisypte mrkev, celer, česnek a míchejte dalších 8 minut, až mrkev trochu změkne a zelenina začne chytat barvu.
Vraťte do hrnce maso, osolte, opepřete, přidejte hořčici a zalijte pivem a vývarem. Přidejte bylinky a přiveďte k varu. Ztlumte, přiklopte a duste zvolna 2 a 1/2 hodiny, až se maso začne téměř rozpadat.
Maso vyjměte a uchovejte horké. Vyjměte bobkový list a zvyšte plamen. Vařte omáčku, až se její objem sníží na polovinu a zhoustne. Případně dosolte. Vypněte, vešlehejte máslo a vraťte maso. Podávejte horké, posypané petrželkou, s bagetou či bramborovou kaší.