Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Hovězí líčka na pivě

Hovězí líčka na pivě

4.3/5 Počet hodnocení: 35
Více než hodinu Velmi snadné pro 4-6 osob

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2355 kcal
Bílkoviny 99 g
Sacharidy 203 g
Tuky 103 g
Vláknina 10 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Připravte si líčka den předem. Rozležení v omáčce jim jen prospěje.

Suroviny

celkem 1-1,2 kg
velká, na plátky
řapíkatý celer 1 ks
na plátky
mrkev 1 ks
na kostičky
česnek 2 stroužky
na plátky
sůl mořská
pepř
čerstvě mletý
hořčice dijonská 2 PL
vývar hovězí 300 ml
horký
tymián 3 snítky
petrželka hrst
nasekaná
bageta
lze nahradit bramborovou kaší

Postup

1

Na středním plameni rozehřejte ve velkém kastrolu polovinu sádla, přidejte líčka a opečte je ze všech stran dohněda; trvá to asi 5 minut. Vyjměte a dejte stranou.

2

Do uvolněného kastrolu dejte zbylé sádlo a opékejte na něm cibuli 2 minuty dosklovita. Přisypte mrkev, celer, česnek a míchejte dalších 8 minut, až mrkev trochu změkne a zelenina začne chytat barvu.

3

Vraťte do hrnce maso, osolte, opepřete, přidejte hořčici a zalijte pivem a vývarem. Přidejte bylinky a přiveďte k varu. Ztlumte, přiklopte a duste zvolna 2 a 1/2 hodiny, až se maso začne téměř rozpadat.

4

Maso vyjměte a uchovejte horké. Vyjměte bobkový list a zvyšte plamen. Vařte omáčku, až se její objem sníží na polovinu a zhoustne. Případně dosolte. Vypněte, vešlehejte máslo a vraťte maso. Podávejte horké, posypané petrželkou, s bagetou či bramborovou kaší.

Související články

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2013/3 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2013/3

Apetit magazín

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč