Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Kuřecí paličky na pivě s ovocem a brusinkami
Kuřecí paličky
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Kuřecí paličky na pivě s ovocem a brusinkami

3.9/5 Počet hodnocení: 11
Více než hodinu Velmi snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2782 kcal
Bílkoviny 170 g
Sacharidy 116 g
Tuky 167 g
Vláknina 27 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Skvěle vyladěná rychlovka z jednoho hrnce,  kterou za vás připraví trouba.

Související recepty

Suroviny

prorostlál, nadrobno nakrájená
sůl
pepř
čerstvě mletý
olivový olej 1 PL
na plátky nebo klínky
zázvor (mletý) 1 ČL
šalvěj 1 snítka
čerstvá
na klínky nebo plátky
na klínky nebo plátky
čerstvé americké, polovina lehce pomačkaných s 1 lžící krupicového nebo třtinového cukru

Postup

1

Předehřejte troubu na 180 °C. Maso osolte a opepřete. V kastrolu vhodném do trouby nebo pekáčku rozpalte olej, vložte kuřecí paličky a opečte je ze všech stran. Přidejte slaninu, cibuli, zázvor, šalvěj a ještě 5–10 minut opékejte na mírnějším ohni. Podlijte částí piva, přesuňte do trouby a pečte zhruba hodinu doměkka.

2

Asi v polovině pečení přidejte jablka, hrušky, všechny brusinky a zbylé pivo. Podle potřeby během pečení podlévejte pivem a maso otočte. Na závěr zvyšte teplotu a dopečte dozlatova. Podávejte s čerstvým pečivem nebo rýží.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2012/1 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2012/1

Apetit magazín

Polníček: Připravte si salát, který milují i Švýcaři
  • Zajímavosti

Polníček: Připravte si salát, který milují i Švýcaři

Kdysi rostl na polích jako obyčejný plevel, dnes je hvězdou salátových mís nejen ve Švýcarsku, ale i v dalších evropských zemích. Polníček je jemný, křupavý a plný vitamínů. Jak z něj připravit salát, který si vás získá po prvním soustu?...