Skvěle vyladěná rychlovka z jednoho hrnce, kterou za vás připraví trouba.
Suroviny
kuřecí stehna spodní
8
ks
slanina
80
g
prorostlál, nadrobno nakrájená
sůl
pepř
čerstvě mletý
olivový olej
1
PL
cibule
2
ks
na plátky nebo klínky
zázvor (mletý)
1
ČL
šalvěj
1
snítka
čerstvá
hruška
2
ks
na klínky nebo plátky
jablko
2
ks
na klínky nebo plátky
brusinky
250
g
čerstvé americké, polovina lehce pomačkaných s 1 lžící krupicového nebo třtinového cukru
pivo tmavé
350
ml
Postup
1
Předehřejte troubu na 180 °C. Maso osolte a opepřete. V kastrolu vhodném do trouby nebo pekáčku rozpalte olej, vložte kuřecí paličky a opečte je ze všech stran. Přidejte slaninu, cibuli, zázvor, šalvěj a ještě 5–10 minut opékejte na mírnějším ohni. Podlijte částí piva, přesuňte do trouby a pečte zhruba hodinu doměkka.
2
Asi v polovině pečení přidejte jablka, hrušky, všechny brusinky a zbylé pivo. Podle potřeby během pečení podlévejte pivem a maso otočte. Na závěr zvyšte teplotu a dopečte dozlatova. Podávejte s čerstvým pečivem nebo rýží.