Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Jak na to: mražení pizzy

Skvělá pizza do zásoby. Připravte si ji teď, jezte kdykoliv budete mít chuť.
25. 4. 2014 | Autor: redakce Apetitu

Už žádné krabice ze supermarketu. Zamrazte si svoji vlastní domácí pizzu. Do mrazáku můžete strčit jak obloženou pizzu, tak jen čistý korpus z těsta.
 

Mražení


Zamrazit můžete obloženou pizzu, základ se sugem nebo klidně samotné těsto – vyválejte ho na velikost, kterou pojme váš mrazák. Pizzu mrazte na rovném podkladu, jednotlivé pizzy vždy proložte pečicím papírem.



Nejskladnější jsou minipizzy, které se dají dát po zmrazení do sáčku nebo krabičky.

Pizzu po zmrazení zabalte do potravinové fólie, aby nenatáhla pachy ostatních potravin v mrazáku. Těsto můžete zamrazit i zarolované do pečicího papíru, před obložením ho ale musíte nechat povolit, nejlépe v lednici.

 

 

Pečení mražené pizzy


Pizzu vyndejte z mrazáku a případně dohotovte. Mraženou pizzu pečte na mírnější teplotu, tedy na 180–200 °C.

 

 

 

Související

Mrazák plný zásob na zimu

Téměř každá hospodyňka přemýšlí nad tím, jak se efektivně vybavit zásobami. U některých potravin určených k rychlé...

Přidat komentář