Pizza Margherita

Pizza Margherita

Hodnocení receptu
Průměr: 4.5 ()
Do hodiny Snadné 2 pizzy

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1297 kcal
Bílkoviny 63 g
Sacharidy 45 g
Tuky 90 g
Vláknina 16 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Pizza, kterou si upečete sami, chutná dvojnásob dobře!

Suroviny

rajčata 750 g
oloupaná nebo konzervovaná
olivový olej 2 PL
+ na pokapání
krupicový cukr 1 ČL
těsto na pizzu
podle základního receptu
sůl
mozzarella 300 g
na plátky
parmazán 2 PL
nastrouhaný
bazalka 14 lístků

1V pánvi rozpalte olej a vsypte na něj rajčata – ať čerstvá, nebo konzervovaná. Pod pokličkou je asi dvě minuty duste; odklopte, přidejte cukr a rajčata vařte ještě šest až sedm minut, aby se zbavila vody.

2Těsto potřete rajčaty, pokapejte olejem a osolte. Dejte do trouby a pečte asi čtvrt hodiny. Pak pizzy poklaďte plátky mozzarelly, posypte parmazánem a vraťte na dalších pět minut do trouby. Posypte bazalkou a hned podávejte.

Těsto na pizzu

  • 30 g droždí rozmíchejte v troše vlažné vody, přidejte 1 lžičku cukru, asi 2 lžíce hladké mouky a zamíchejte.
  • Po čtvrthodině přilijte 1 lžíci olivového oleje, přibližně 200 ml vlažné vody, ½ lžíce soli a postupně přisypávejte 500 g hladké mouky tak, abyste získali měkké, nelepkavé těsto.
  • Deset minut ho hněťte a pak jej vložte do misky vymazané olivovým olejem. Zakryjte ji fólií a nechte těsto kynout (nejlépe přes noc v lednici) na dvojnásobný objem. Pak ho rozválejte – buď na dvě pizzy o průměru asi 30 cm, nebo na velikost pečicího plechu.
  • Poklaďte surovinami a pečte asi dvacet minut při 200/180 °C.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2007/9 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2007/9

Komentáře

Admin Apetit

Za par minut hotova a velmi chutna...doporucuji!

Michaela Vorsová

přídala jsem ještě sušená rajčata, která jsem pekla spolu s mozzarellou a navrch čerstvou rukolu, kterou jsem jemně zakápla olejem z těch rajčat.

Apetit magazín

Chutné rizoto k obědu i k večeři
  • Jak na to

Chutné rizoto k obědu i k večeři

Risotto (rizoto) má původ v severní Itálii, je krémové a vařené ve vývaru. Postupem času recept procestoval celý svět a dostal mnoho podob. Některé jsou tomu původnímu na míle vzdálené, přesto jimi nepohrdneme. Pojďme se podívat, jakou...
K čemu je dobrá dýně a na co jednotlivé druhy použít
  • Novinky a zajímavosti

K čemu je dobrá dýně a na co jednotlivé druhy použít

Podzim je obdobím dýní. Nejenže jsou oblíbenou podzimní dekorací, a to zejména na Halloween, ale v kuchyni z nich můžete připravit spoustu výtečných pokrmů. Uvařit si můžete skvělou dýňovou polévku, omáčku, dýni lze zavařit nebo zapéct v...

Obchod Apetit