0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Pizza Margherita

Pizza Margherita

4.5 / 5. Počet hodnocení: 15
Do hodiny Snadné 2 pizzy

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1297 kcal
Bílkoviny 63 g
Sacharidy 45 g
Tuky 90 g
Vláknina 16 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Pizza, kterou si upečete sami, chutná dvojnásob dobře!

Suroviny

rajče 750 g
oloupaná nebo konzervovaná
olivový olej 2 PL
+ na pokapání
krupicový cukr 1 ČL
těsto na pizzu
podle základního receptu
sůl
mozzarella 300 g
na plátky
parmazán 2 PL
nastrouhaný
bazalka 14 lístků

1V pánvi rozpalte olej a vsypte na něj rajčata – ať čerstvá, nebo konzervovaná. Pod pokličkou je asi dvě minuty duste; odklopte, přidejte cukr a rajčata vařte ještě šest až sedm minut, aby se zbavila vody.

2Těsto potřete rajčaty, pokapejte olejem a osolte. Dejte do trouby a pečte asi čtvrt hodiny. Pak pizzy poklaďte plátky mozzarelly, posypte parmazánem a vraťte na dalších pět minut do trouby. Posypte bazalkou a hned podávejte.

Těsto na pizzu

  • 30 g droždí rozmíchejte v troše vlažné vody, přidejte 1 lžičku cukru, asi 2 lžíce hladké mouky a zamíchejte.
  • Po čtvrthodině přilijte 1 lžíci olivového oleje, přibližně 200 ml vlažné vody, ½ lžíce soli a postupně přisypávejte 500 g hladké mouky tak, abyste získali měkké, nelepkavé těsto.
  • Deset minut ho hněťte a pak jej vložte do misky vymazané olivovým olejem. Zakryjte ji fólií a nechte těsto kynout (nejlépe přes noc v lednici) na dvojnásobný objem. Pak ho rozválejte – buď na dvě pizzy o průměru asi 30 cm, nebo na velikost pečicího plechu.
  • Poklaďte surovinami a pečte asi dvacet minut při 200/180 °C.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2007/9 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2007/9

Komentáře

Admin Apetit

Za par minut hotova a velmi chutna...doporucuji!

Michaela Vorsová

přídala jsem ještě sušená rajčata, která jsem pekla spolu s mozzarellou a navrch čerstvou rukolu, kterou jsem jemně zakápla olejem z těch rajčat.

Apetit magazín

Zimní Apetit piknik přilákal tisíce návštěvníků
  • Lidé a jídlo

Zimní Apetit piknik přilákal tisíce návštěvníků

Na začátku byla myšlenka setkat se s vámi, našimi čtenáři, nejen v létě, ale také v druhé polovině roku. Vychutnat si skvělé jídlo, popovídat si, nakoupit dárky, zkrátka si užít krásný den. Bude osvědčený letní recept fungovat i v zimě?...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
549 Kč
439 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč