0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Florentinská pizza

Florentinská pizza

Zatím nehodnoceno
Do hodiny Velmi snadné 2

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1136 kcal
Bílkoviny 81 g
Sacharidy 56 g
Tuky 62 g
Vláknina 5 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Potřebujete šest surovin (a nic víc). Zajímavé zpestření pro vegetariány.

Suroviny

těsto na pizzu 1 ks
hotové kupované
sugo 6 PL
omáčka na pizzu hotová
špenát 175 g
špenátové lístky propláchnuté, lze nahradit mraženými
houby 4 PL
sterilované, na plátky
parmazán 50 g
jemně strouhaný
vejce 4 ks
sůl
pepř

Postup

1

Troubu předehřejte na 200 °C (horkovzdušnou na 180 °C). Pizzovou placku dejte na plech a potřete ji omáčkou.

2

Omytý špenát vložte do misky vhodné do mikrovlnné trouby, přetáhněte nádobu fólií a tu na několika místech propíchněte. Zahřívejte dvě minuty na nejvyšší výkon. Nepoužíváte-li mikrovlnku, poduste špenát dvě minuty na pánvičce pod pokličkou (nepodlévejte, stačí voda, která zůstala na lístcích při oplachování).

3

Nechte okapat špenát a spolu s houbami ho rozestřete na pizzu. Osolte, opepřete, posypte polovinou parmazánu a deset minut pečte.

4

Plech s pizzou opatrně vyndejte z trouby. Spodkem lžíce vytlačte ve špenátu čtyři důlky a opatrně do nich vyklepněte vejce. Posypte zbytkem sýra a dopékejte ještě šest až osm minut, aby se vejce usadila a bílek ztuhl.

Kouzelná přísada:
Pravá italská omáčka na pizzu vzniká dlouhým vařením loupaných rajčat, různé zeleniny a bylinek. Rychlou náhradou jsou omáčky konzervované, které poslouží jak na pizzu, tak k těstovinám, a dokážou po italsku oživit i klasické české omáčky. Tomatová omáčka Burkhardt, 500 ml za 39 Kč.

 

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2004/6 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2004/6

Apetit magazín

Jedlé kaštany vyšperkují nádivku i moučník
  • Suroviny

Jedlé kaštany vyšperkují nádivku i moučník

Sezóna jedlých kaštanů právě vrcholí. Pokud si chcete pochutnat na těch skutečně čerstvých, vyrazte pro ně co nejdříve do obchodu, nebo ještě lépe do "kaštanek". Jestli si s nimi nevíte rady, přinášíme několik tipů jak je skladovat i...
Masové hody s českou národní klasikou: vepřo knedlo zelo
  • Tipy a triky

Masové hody s českou národní klasikou: vepřo knedlo zelo

Guláš, svíčková a knedlo vepřo zelo, když je tahle trojice na poledním menu v restauraci, máme problém se rozhodnout. Pro dnešek máme ale jasno! Dejte si s námi to nejlepší knedlo vepřo zelo, máme pro vás tipy na jedno z nejlepších českých...
Jak na bezlepkový chléb?
  • Jak na to

Jak na bezlepkový chléb?

Ať už patříte mezi celiaky nebo chcete svůj jídelníček odlehčit, máme pro vás tipy, jak si doma připravit chutný bezlepkový chléb. Vyplatí se používat kupované bezlepkové směsi nebo je lepší spolehnout se na vlastní síly? Připravte si s...
AD
Stop plýtvání jídlem aneb Nekrmte koš!
  • Nakupujeme

Stop plýtvání jídlem aneb Nekrmte koš!

Věděli jste, že domácnosti jsou odpovědné až za 53 % potravinového odpadu? Tento alarmující údaj, zveřejněný organizací Zachraň jídlo, nám může posloužit jako odrazový můstek ke změně. Naučíme-li se lépe hospodařit, bude to mít pozitivní...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
549 Kč
357 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč