Potřebujete šest surovin (a nic víc). Zajímavé zpestření pro vegetariány.
Suroviny
Postup
Troubu předehřejte na 200 °C (horkovzdušnou na 180 °C). Pizzovou placku dejte na plech a potřete ji omáčkou.
Omytý špenát vložte do misky vhodné do mikrovlnné trouby, přetáhněte nádobu fólií a tu na několika místech propíchněte. Zahřívejte dvě minuty na nejvyšší výkon. Nepoužíváte-li mikrovlnku, poduste špenát dvě minuty na pánvičce pod pokličkou (nepodlévejte, stačí voda, která zůstala na lístcích při oplachování).
Nechte okapat špenát a spolu s houbami ho rozestřete na pizzu. Osolte, opepřete, posypte polovinou parmazánu a deset minut pečte.
Plech s pizzou opatrně vyndejte z trouby. Spodkem lžíce vytlačte ve špenátu čtyři důlky a opatrně do nich vyklepněte vejce. Posypte zbytkem sýra a dopékejte ještě šest až osm minut, aby se vejce usadila a bílek ztuhl.
Kouzelná přísada:
Pravá italská omáčka na pizzu vzniká dlouhým vařením loupaných rajčat, různé zeleniny a bylinek. Rychlou náhradou jsou omáčky konzervované, které poslouží jak na pizzu, tak k těstovinám, a dokážou po italsku oživit i klasické české omáčky. Tomatová omáčka Burkhardt, 500 ml za 39 Kč.
Tento recept naleznete také v kolekcích:
- 46 receptů na pizzu všech druhů, barev i tvarů(46 receptů )