Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Florentinská pizza

Florentinská pizza

Zatím nehodnoceno
Do hodiny Velmi snadné 2

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1136 kcal
Bílkoviny 81 g
Sacharidy 56 g
Tuky 62 g
Vláknina 5 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Potřebujete šest surovin (a nic víc). Zajímavé zpestření pro vegetariány.

Suroviny

hotové kupované
sugo 6 PL
omáčka na pizzu hotová
špenátové lístky propláchnuté, lze nahradit mraženými
houby 4 PL
sterilované, na plátky
jemně strouhaný
vejce 4 ks
sůl
pepř

Postup

1

Troubu předehřejte na 200 °C (horkovzdušnou na 180 °C). Pizzovou placku dejte na plech a potřete ji omáčkou.

2

Omytý špenát vložte do misky vhodné do mikrovlnné trouby, přetáhněte nádobu fólií a tu na několika místech propíchněte. Zahřívejte dvě minuty na nejvyšší výkon. Nepoužíváte-li mikrovlnku, poduste špenát dvě minuty na pánvičce pod pokličkou (nepodlévejte, stačí voda, která zůstala na lístcích při oplachování).

3

Nechte okapat špenát a spolu s houbami ho rozestřete na pizzu. Osolte, opepřete, posypte polovinou parmazánu a deset minut pečte.

4

Plech s pizzou opatrně vyndejte z trouby. Spodkem lžíce vytlačte ve špenátu čtyři důlky a opatrně do nich vyklepněte vejce. Posypte zbytkem sýra a dopékejte ještě šest až osm minut, aby se vejce usadila a bílek ztuhl.

Kouzelná přísada:
Pravá italská omáčka na pizzu vzniká dlouhým vařením loupaných rajčat, různé zeleniny a bylinek. Rychlou náhradou jsou omáčky konzervované, které poslouží jak na pizzu, tak k těstovinám, a dokážou po italsku oživit i klasické české omáčky. Tomatová omáčka Burkhardt, 500 ml za 39 Kč.

 

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2004/6 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2004/6

Apetit magazín