Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Blesková pizza s tuňákem
Blesková pizza s tuňákem
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Blesková pizza s tuňákem

Zatím nehodnoceno
Do hodiny Velmi snadné 2

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 657 kcal
Bílkoviny 57 g
Sacharidy 49 g
Tuky 24 g
Vláknina 1 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Nakupte si zásobu placek – a máte postaráno o večeři vždycky, když nemáte čas ,doopravdy‘ vařit. Do obkládání pizzy můžete zapojit i děti.

Související recepty

Suroviny

průměr cca 23cm
rajčatová passata - pyré 1 PL
česnek 1 stroužek
nakrájený na plátky
vypeckované
rajčata cherry
několik, rozpůlená
olivový olej 1 PL
na pokapání
kapary 1 PL
odkapaných z nálevu
tuňák (konzerva) 200 g
ve vlastní šťávě
sůl
na dochucení
pepř
na dochucení
bazalka 1 hrst
na posypání

Postup

1

Troubu předehřejte na 230 °C, horkovzdušnou na 210 °C. Placku potřete rajčatovým pyré, posypte česnekem, olivami, rajčaty a zakapejte půlkou oleje. Vložte do trouby a pečte podle návodu na obalu placky tak, aby se těsto začalo zabarvovat a rajčata pouštět šťávu.

2

Vyjměte z trouby, posypte tuňákem, kapa­ry, bazalkou a zakápněte zbylým olejem. Podle potřeby dochuťte solí a pepřem.

Příště to zkuste…
• bohatší
Použijte tuňáka v olivovém oleji a lžíci oleje nakapejte při obkládání na pizzu.

• se sýrem
Před pečením přidejte tak 120 g mozzarelly.

• po vegetariánsku
Rybu nahraďte nakládanými artyčoky nebo nakládanými grilovanými paprikami či lilky.

Kouzelná přísada:
Korpusy na pizzu Bon Giorno od Dr. Oetkera stačí vytáhnout z mrazáku a po libosti obložit. K dostání jsou v Albertu, dva za 30 Kč.

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2006/5 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2006/5

Komentáře

04.09.2007 21:35
Recept se nachází v č.5/06, str.11

Apetit magazín

Není máslo jako máslo: Jak vybrat to nejlepší do cukroví?
  • Zajímavosti

Není máslo jako máslo: Jak vybrat to nejlepší do cukroví?

Vánoce bez másla? To si snad ani neumíme představit! Je základem dokonalého cukroví, zjemní slavnostní pokrmy a dodá jim tu správnou chuť. Ale víte, jak poznat to opravdu nejlepší? Prozradíme vám, jak technologie výroby ovlivňuje jeho...