0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Blesková pizza s tuňákem

Blesková pizza s tuňákem
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Blesková pizza s tuňákem

Zatím nehodnoceno
Do hodiny Velmi snadné 2

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 658 kcal
Bílkoviny 57 g
Sacharidy 49 g
Tuky 24 g
Vláknina 1 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Nakupte si zásobu placek – a máte postaráno o večeři vždycky, když nemáte čas ,doopravdy‘ vařit. Do obkládání pizzy můžete zapojit i děti.

Suroviny

těsto na pizzu 1 ks
průměr cca 23cm
rajčatové pyré 1 PL
česnek 1 stroužek
nakrájený na plátky
olivy černé 1 hrst
vypeckované
rajčata cherry
několik, rozpůlená
olivový olej 1 PL
na pokapání
kapary 1 PL
odkapaných z nálevu
tuňák (konzerva) 200 g
ve vlastní šťávě
sůl
na dochucení
pepř
na dochucení
bazalka 1 hrst
na posypání

1 Troubu předehřejte na 230 °C, horkovzdušnou na 210 °C. Placku potřete rajčatovým pyré, posypte česnekem, olivami, rajčaty a zakapejte půlkou oleje. Vložte do trouby a pečte podle návodu na obalu placky tak, aby se těsto začalo zabarvovat a rajčata pouštět šťávu.

2 Vyjměte z trouby, posypte tuňákem, kapa­ry, bazalkou a zakápněte zbylým olejem. Podle potřeby dochuťte solí a pepřem.

Příště to zkuste…
• bohatší
Použijte tuňáka v olivovém oleji a lžíci oleje nakapejte při obkládání na pizzu.

• se sýrem
Před pečením přidejte tak 120 g mozzarelly.

• po vegetariánsku
Rybu nahraďte nakládanými artyčoky nebo nakládanými grilovanými paprikami či lilky.

Kouzelná přísada:
Korpusy na pizzu Bon Giorno od Dr. Oetkera stačí vytáhnout z mrazáku a po libosti obložit. K dostání jsou v Albertu, dva za 30 Kč.
 

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2006/5 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2006/5

Komentáře

Apetit magazín

Letní bramborový salát jako dokonalá příloha
  • Tipy a triky

Letní bramborový salát jako dokonalá příloha

Nové brambory jsou ideální volbou pro lehkou večeři do letního počasí například klasicky "na loupačku" s tvarohem a máslem. Vyzkoušet je však můžete i v odlehčeném letním bramborovém salátu. Lze ho podávat...
Jak na nejlepší chili con carne
  • Poradna

Jak na nejlepší chili con carne

Texaský pokrm chili con carne v překladu znamená chilli s masem a každý kuchař ho připravuje trochu jinak. Neodolatelnou chuť a vůni jídlo získá přidáním ostrých papriček, římského kmínu a čokolády. Díky radám v článku připravíte hrnec plný...
AD
Jak si užít letní grilovačky, aniž by vám po nich bylo těžko?
  • Lidé a jídlo

Jak si užít letní grilovačky, aniž by vám po nich bylo těžko?

K letní sezoně patří pohodové posezení s rodinou, přáteli a také spousta připravených dobrot a osvěžujících drinků. Opékačky v lese, grilovačky na balkóně, v zahradě nebo v kavárně — stav ideál. Jak si to ale co nejvíc užít a dopřát vše, co...

Obchod Apetit