Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Jak na to: mražení pizzy

Jak na to: mražení pizzy
sdílet:

Skvělá pizza do zásoby. Připravte si ji teď, jezte kdykoliv budete mít chuť.

 

Už žádné krabice ze supermarketu. Zamrazte si svoji vlastní domácí pizzu. Do mrazáku můžete strčit jak obloženou pizzu, tak jen čistý korpus z těsta.

Mražení

Zamrazit můžete obloženou pizzu, základ se sugem nebo klidně samotné těsto – vyválejte ho na velikost, kterou pojme váš mrazák. Pizzu mrazte na rovném podkladu, jednotlivé pizzy vždy proložte pečicím papírem.

Náš tip: Milujete pizzu? Dejte si také pravou italskou pizzu s mortadellou a burratou z Líné kuchařky podle našeho videoreceptu

Skryt pre seznam

Nejskladnější jsou minipizzy, které se dají dát po zmrazení do sáčku nebo krabičky.

Pizzu po zmrazení zabalte do potravinové fólie, aby nenatáhla pachy ostatních potravin v mrazáku. Těsto můžete zamrazit i zarolované do pečicího papíru, před obložením ho ale musíte nechat povolit, nejlépe v lednici.

Pečení mražené pizzy

Pizzu vyndejte z mrazáku a případně dohotovte. Mraženou pizzu pečte na mírnější teplotu, tedy na 180–200 °C.

Skryt pre seznam

Související články

Autor: Redakce Apetit

Apetit magazín