Skvělá pizza do zásoby. Připravte si ji teď, jezte kdykoliv budete mít chuť.
Už žádné krabice ze supermarketu. Zamrazte si svoji vlastní domácí pizzu. Do mrazáku můžete strčit jak obloženou pizzu, tak jen čistý korpus z těsta.
Mražení
Zamrazit můžete obloženou pizzu, základ se sugem nebo klidně samotné těsto – vyválejte ho na velikost, kterou pojme váš mrazák. Pizzu mrazte na rovném podkladu, jednotlivé pizzy vždy proložte pečicím papírem.
Náš tip: Milujete pizzu? Dejte si také pravou italskou pizzu s mortadellou a burratou z Líné kuchařky podle našeho videoreceptu
Nejskladnější jsou minipizzy, které se dají dát po zmrazení do sáčku nebo krabičky.
Pizzu po zmrazení zabalte do potravinové fólie, aby nenatáhla pachy ostatních potravin v mrazáku. Těsto můžete zamrazit i zarolované do pečicího papíru, před obložením ho ale musíte nechat povolit, nejlépe v lednici.
Pečení mražené pizzy
Pizzu vyndejte z mrazáku a případně dohotovte. Mraženou pizzu pečte na mírnější teplotu, tedy na 180–200 °C.