0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

5 večeří se špenátem

špenát
ZDROJ: Rawpixel.com
sdílet:

Máme pro vás 5 nápadů, jak špenát zařadit do večeří během pracovního týdne.

Jaro se zelená v přírodě i v kuchyni. Při nákupu čerstvého špenátu vybírejte sytě zelené, nenažloutlé listy. Musejí být pěkně svěží, křehké a nezavadlé. Lístky baby špenátu můžete použít do salátů zasyrova, zato větší listy s řapíky jsou chutnější po tepelné úpravě.

Špenát vždy důkladně properte ve studené vodě, aby na listech nezůstaly zbytky hlíny a jiné nečistoty. Špenát je výborný v polévkách, s těstovinami, v náplni slaných koláčů i v jarních salátech. Inspirujte se našimi pěti recepty na rychlé večeře.

5× večeře se špenátem:

Související články

3 způsoby, jak tepelně upravit špenát
  • Tipy a triky

3 způsoby, jak tepelně upravit špenát

Pokud máte v oblibě jednoduchou a nekomplikovanou přípravu jídel, špenát by ve vaší lednici neměl chybět. Stačí mu jen pár minut na pánvi či v hrnci a máte skvělý základ k těstovinám, do brambor, na slané palačinky, k omeletám i do salátu....
Což takhle dát si špenát?
  • Tipy a triky

Což takhle dát si špenát?

Jak se nám špenát dostal na stůl? Listová zelenina je v české kuchyni velmi oblíbenou surovinou. Než se ovšem dostala do našich kuchyní i kuchařek, musela ujít dlouhou cestu. Špenát pochází z jihozápadní Asie a Persie. Zdejší...
Autor: Redakce Apetit

Apetit magazín

STORY
Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Kuchyně je srdcem domácnosti. Nejenže v ní vznikají veškeré dobroty pro vaše nejmilejší, ale také v ní trávíte poměrně dost času. Aby byl efektivní a veškerá příprava jídla šla doslova od ruky, je potřeba mít ty správné kousky. ...
Chystej večer, snídej ráno: 5 nápadů na snídani v předstihu
  • Tipy a triky

Chystej večer, snídej ráno: 5 nápadů na snídani v předstihu

Možná si ráno rádi přispíte, možná máte začátek svého dne rozpočítaný na vteřiny. Snídani ale odbýt nemusíte. I ve spěchu můžete dobře a plnohodnotně jíst, stačí se předem připravit. Lahodné smoothie, křupavé sendviče, báječné...
Víte, jak vypadaly socialistické kuchařky?
  • Lidé a jídlo

Víte, jak vypadaly socialistické kuchařky?

Kuchařky vždy byly oblíbeným knižním žánrem. V knihkupectvích najdeme širokou nabídku českých i zahraničních autorů a to i přes to, že receptů je plný internet. Do dnešní podoby se nějaký čas vyvíjely. Víte, jak vypadaly socialistické...
Jak se pěstuje vanilka vs jak se vyrábí ta syntetická
  • Zajímavosti

Jak se pěstuje vanilka vs jak se vyrábí ta syntetická

Vanilka je surovinou, kterou by bylo při přípravě krémových náplní, tvarohových dortů, pudinků a vanilkových rohlíčků škoda vynechat. Není snad krásnější sladká vůně, která se line z trouby. Často místo pravé vanilky používáme její náhražku...

Obchod Apetit