Pchali z čerstvého špenátu

Pchali z čerstvého špenátu

Hodnocení receptu
Průměr: 1 (1)
Do 30 minut 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1042 kcal
Bílkoviny 39 g
Cukr 70 g
Tuky 64 g
Vláknina 30 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.
NEPŘEHLÉDNĚTE Více než 100 slev na skvělé gurmánské nákupy se slevami až 40 % v nové aplikaci DNY APETIT.
Google
apple
Piknik

Je to něco mezi dušeným špenátem a salátem; chuť ale čerstvým listům dodávají zejména vlašské ořechy. O stylovou ozdobu se postarají jiskrně rudá zrnka granátového jablka, jimiž je Gruzie proslulá.

Suroviny

Na pchali
špenát 1 kg
čerstvý
vlašské ořechy 100 g
jádra
česnek 4 stroužky
koriandr 1 svazek
čerstvý
adžika
gruzinské koření
sůl
pepř
ocet
Na ozdobu
granátové jablko 1 ks
zrnka
1. Listy špenátu velmi pečlivě opláchněte pod tekoucí vodou – je to důležité zvlášť v místech, kde jsou listy srostlé do svazečků.

2. Vložte listy do velkého kastrolu, zalijte mírně osolenou vodou, uveďte do varu a asi deset minut vařte, až je špenát hezky vláčný, ale má ještě pěknou zelenou barvu. Během varu se objem značně zmenší.

3. Listy špenátu sceďte, nechte okapat a ještě je rukama důkladně vymačkejte, jako byste ždímali prádlo. Spolu s ořechy, koriandrem, kořením a česnekem je vložte do mixéru nebo – což má Viktoria daleko raději – je spolu rozemelte ve strojku na maso.

4. Směs dochuťte solí, pepřem a několika kapkami octa. Podávejte na menších talířcích, ozdobené zrnky granátového jablka.

Obchod Apetit