Pchali z čerstvého špenátu

Pchali z čerstvého špenátu

Hodnocení receptu
Průměr: 3 (2)
Do 30 minut Snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1042 kcal
Bílkoviny 39 g
Sacharidy 70 g
Tuky 64 g
Vláknina 30 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Je to něco mezi dušeným špenátem a salátem; chuť ale čerstvým listům dodávají zejména vlašské ořechy. O stylovou ozdobu se postarají jiskrně rudá zrnka granátového jablka, jimiž je Gruzie proslulá.

Suroviny

Na pchali
špenát 1 kg
čerstvý
vlašské ořechy 100 g
česnek 4 stroužky
koriandr 1 svazek
čerstvý
adžika
gruzinské koření
sůl
pepř
ocet
Na ozdobu
granátové jablko 1 ks
vyloupané

1Listy špenátu velmi pečlivě opláchněte pod tekoucí vodou – je to důležité zvlášť v místech, kde jsou listy srostlé do svazečků.

2Vložte listy do velkého kastrolu, zalijte mírně osolenou vodou, uveďte do varu a asi deset minut vařte, až je špenát hezky vláčný, ale má ještě pěknou zelenou barvu. Během varu se objem značně zmenší.

3 Listy špenátu sceďte, nechte okapat a ještě je rukama důkladně vymačkejte, jako byste ždímali prádlo. Spolu s ořechy, koriandrem, kořením a česnekem je vložte do mixéru nebo – což má Viktoria daleko raději – je spolu rozemelte ve strojku na maso.

4 Směs dochuťte solí, pepřem a několika kapkami octa. Podávejte na menších talířcích, ozdobené zrnky granátového jablka.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2005/6 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2005/6

Komentáře

Obchod Apetit