Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
testoviny se spenatem
ZDROJ: Pixabay.com
sdílet:
4.5/5 Počet hodnocení: 17
Do 30 minut Velmi snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 5646 kcal
Bílkoviny 148 g
Sacharidy 363 g
Tuky 389 g
Vláknina 30 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Mají ,parametry‘ lehkého oběda. Skvěle je doplníte trochou čatní nebo naložené zeleniny.

Suroviny

máslo 100 g
olivový olej 1 PL
pórek 2 ks
velké, nakrájené najemno
těstoviny 500 g
penne rigate
hořčice kremžská 1 PL
sýr 120 g
dánský modrý sýr nakrájený na větší kostky
sušená rajčata 8 ks
listový špenát

Postup

1

Povařte pórek
Máslo s olejem rozpalte ve velkém hrnci, přidejte pórek a trochu horké vody. Přikryjte a na mírném plameni vařte, až pórek změkne. 

2

Následují těstoviny
Mezitím uvařte těstoviny. K pórku přidejte zakysanou smetanu, hořčici, tři čtvrtiny sýra, osolte a opepřete. Míchejte, dokud se sýr neroztaví. Odstavte.

3

Všechno smíchejte
Slijte těstoviny, ale vodu z nich si ponechte stranou. Těstoviny přidejte do omáčky, promíchejte je a případně přidejte trochu vody z vaření. Postupně, po hrstech, přimíchávejte špenát; pokud je třeba, přilijte ještě vodu. Nakonec do směsi vmíchejte zbytek sýra a podávejte.

Kouzelná přísada
Pravý francouzský sýr s modrou plísní je jemný, sladce pikantní a uvnitř krémový. Obyčejné špagety povýší na skutečnou lahůdku.

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2004/11 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2004/11

Komentáře

09.05.2010 14:10
Recept je opravdu výborný, používám "suchá" sušená rajčata, nejsou pak totiž tak mastná, zkuste je najít u "Vietnamců", jsou italská, prodávají je dokonce levněji než v klasických potravinách. Těstovinám dodávají chuťový "šmrnc", dodávají jídlu výraznost.
21.01.2010 19:35
výborné jemné lehké těstoviny... manžel se v obchodě nedohledal sušených rajčat v oleji, tak jsem to zkusila bez nich a i tak to byla skvělá večeře!
02.08.2008 13:32
V jaké fázi se ale mají do receptu ty rajčata přidat? Jsou v ingrediencích, ale už ne v postupu vaření...?
30.08.2007 22:02
Recept se nachází v č.11/04, str.14
23.02.2006 13:44
proč jsou v receptu rajčata? jinak to vypadá dobře, to si uvaříme!
15.12.2006 12:32
Protože sušený jsou dobrý skoro ke všemu. :)

Apetit magazín

Pavel Berky: Teď jsem kuchař, ale móda mi chybí
  • Lidé a jídlo

Pavel Berky: Teď jsem kuchař, ale móda mi chybí

Pavel Berky každý měsíc testuje jeden z našich receptů, točí k němu postupové video a přidává tipy a triky navíc. Přestože je Pavel uznávaným módním návrhářem, znáte ho spíše ze sociálních sítí jako usměvavého a věčně pozitivního kuchaře. ...