Mají ,parametry‘ lehkého oběda. Skvěle je doplníte trochou čatní nebo naložené zeleniny.
Suroviny
Postup
Povařte pórek
Máslo s olejem rozpalte ve velkém hrnci, přidejte pórek a trochu horké vody. Přikryjte a na mírném plameni vařte, až pórek změkne.
Následují těstoviny
Mezitím uvařte těstoviny. K pórku přidejte zakysanou smetanu, hořčici, tři čtvrtiny sýra, osolte a opepřete. Míchejte, dokud se sýr neroztaví. Odstavte.
Všechno smíchejte
Slijte těstoviny, ale vodu z nich si ponechte stranou. Těstoviny přidejte do omáčky, promíchejte je a případně přidejte trochu vody z vaření. Postupně, po hrstech, přimíchávejte špenát; pokud je třeba, přilijte ještě vodu. Nakonec do směsi vmíchejte zbytek sýra a podávejte.
Kouzelná přísada
Pravý francouzský sýr s modrou plísní je jemný, sladce pikantní a uvnitř krémový. Obyčejné špagety povýší na skutečnou lahůdku.
Tento recept naleznete také v kolekcích:
- Podzimní jídla z jednoho hrnce do půl hodiny(39 receptů)
Komentáře
Anonym
23.02.2006 13:44
rajčata?
Anonym
15.12.2006 12:32
rajčata.
Anonym
30.08.2007 22:02
Apetit 11/04
Anonym
02.08.2008 13:32
Rajčata
Anonym
21.01.2010 19:35
i bez rajčat
Anonym
09.05.2010 14:10
sušená rajčata v těstovinách