Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
testoviny se spenatem
ZDROJ: Pixabay.com
sdílet:
4.5/5 Počet hodnocení: 16
Do 30 minut Velmi snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 5646 kcal
Bílkoviny 148 g
Sacharidy 363 g
Tuky 389 g
Vláknina 30 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Mají ,parametry‘ lehkého oběda. Skvěle je doplníte trochou čatní nebo naložené zeleniny.

Suroviny

máslo 100 g
olivový olej 1 PL
pórek 2 ks
velké, nakrájené najemno
těstoviny 500 g
penne rigate
hořčice kremžská 1 PL
sýr 120 g
dánský modrý sýr nakrájený na větší kostky
sušená rajčata 8 ks
listový špenát

Postup

1

Povařte pórek
Máslo s olejem rozpalte ve velkém hrnci, přidejte pórek a trochu horké vody. Přikryjte a na mírném plameni vařte, až pórek změkne. 

2

Následují těstoviny
Mezitím uvařte těstoviny. K pórku přidejte zakysanou smetanu, hořčici, tři čtvrtiny sýra, osolte a opepřete. Míchejte, dokud se sýr neroztaví. Odstavte.

3

Všechno smíchejte
Slijte těstoviny, ale vodu z nich si ponechte stranou. Těstoviny přidejte do omáčky, promíchejte je a případně přidejte trochu vody z vaření. Postupně, po hrstech, přimíchávejte špenát; pokud je třeba, přilijte ještě vodu. Nakonec do směsi vmíchejte zbytek sýra a podávejte.

Kouzelná přísada
Pravý francouzský sýr s modrou plísní je jemný, sladce pikantní a uvnitř krémový. Obyčejné špagety povýší na skutečnou lahůdku.

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2004/11 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2004/11

Komentáře

09.05.2010 14:10
Recept je opravdu výborný, používám "suchá" sušená rajčata, nejsou pak totiž tak mastná, zkuste je najít u "Vietnamců", jsou italská, prodávají je dokonce levněji než v klasických potravinách. Těstovinám dodávají chuťový "šmrnc", dodávají jídlu výraznost.
21.01.2010 19:35
výborné jemné lehké těstoviny... manžel se v obchodě nedohledal sušených rajčat v oleji, tak jsem to zkusila bez nich a i tak to byla skvělá večeře!
02.08.2008 13:32
V jaké fázi se ale mají do receptu ty rajčata přidat? Jsou v ingrediencích, ale už ne v postupu vaření...?
30.08.2007 22:02
Recept se nachází v č.11/04, str.14
23.02.2006 13:44
proč jsou v receptu rajčata? jinak to vypadá dobře, to si uvaříme!
15.12.2006 12:32
Protože sušený jsou dobrý skoro ke všemu. :)

Apetit magazín

AD
V Karlových Varech si užijete nejen lázně, ale i gastro
  • Tipy na víkend

V Karlových Varech si užijete nejen lázně, ale i gastro

Staňte se hostem Hotelu Thermal v Karlových Varech a ponořte se do kulinářského ráje, kde se spojuje to nejlepší z tradiční české kuchyně s lahůdkami mezinárodní gastronomie. Objevte místní kulinářské tajemství v hotelové restauraci s...
Líná kuchařka: Jak se dobře najíst bez dlouhého vaření

Líná kuchařka: Jak se dobře najíst bez dlouhého vaření

Edice Apetit se rozrůstá o další novinku. Línou kuchařku jsme ušili na míru všem, kteří rádi dobře jedí, ale nemají čas nebo chuť trávit v kuchyni dlouhé hodiny. Kniha je plná receptů, které pravděpodobně znáte. My jsme je ale zjednodušili...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč