0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Aby vejce nepopraskala

vejce
ZDROJ: Pixabay.com
sdílet:

Jestli jste ještě neobjevili „svůj“ způsob vaření vajec bez prasklin, zkuste tentokrát propíchnout skořápku na oblém konci vejce pevnou ostrou jehlou nebo špendlíkem.

 

Chcete-li si výsledek pojistit, nechte vejce napřed dojít pokojové teploty, pak je vložte do studené vody a přiveďte k mírnému varu. Nesnažte se vařit příliš mnoho vajec pohromadě (ideální jsou čtyři) a dopřejte jim v rendlíku prostor.

Související články

Jak nakrájet vařená vejce
  • Tipy a triky

Jak nakrájet vařená vejce

Udělat z vařeného vejce krásné a úhledné plátky může být pěkně záludný úkol. Vařený žloutek má totiž tendenci se drolit a lepit na čepel nože. Víme, jak na něj vyzrát!   ...
Jak poznat čerstvá vejce
  • Tipy a triky

Jak poznat čerstvá vejce

Vajíčka patří k surovinám, bez které si mnoho z nás neumí život vůbec představit. Ale jak spoznat zda jsou vajíčka čerstvá? Poradíme.  ...
Autor: Redakce Apetit

Apetit magazín

KVÍZ: Co všechno víte o kávě?
  • Kvízy

KVÍZ: Co všechno víte o kávě?

Káva patří nepochybně k nejoblíbenějším nápojům na světě. Nejen proto, že obsahuje kofein, který dodává tělu energii, ale i pro svou jedinečnou chuť. Káva se stala symbolem relaxu, odpočinku a příjemných chvil ve společnosti rodiny a přátel...
STORY
Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Kuchyně je srdcem domácnosti. Nejenže v ní vznikají veškeré dobroty pro vaše nejmilejší, ale také v ní trávíte poměrně dost času. Aby byl efektivní a veškerá příprava jídla šla doslova od ruky, je potřeba mít ty správné kousky. ...
Naučte se brynzové halušky
  • Tipy a triky

Naučte se brynzové halušky

Brynzové halušky jsou tradičním slovenským jídlem, ale v oblibě je máme i u nás v Čechách. Na jejich přípravě není nic těžkého, s naším postupem je zvládnete lehce. Mezi hlavní ingredience patří brynza a slanina, kombinace, která vaše...

Obchod Apetit