Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Jak nakrájet vařená vejce

vařená vejce
ZDROJ: Pixabay.com
sdílet:

Udělat z vařeného vejce krásné a úhledné plátky může být pěkně záludný úkol. Vařený žloutek má totiž tendenci se drolit a lepit na čepel nože. Víme, jak na něj vyzrát!

 

Sáhněte po oleji. Ideální je olej ve spreji – takový, který se používá například na postříkání pánve na palačinky, plechu na pečení nebo třeba i olivový, který se rozprašuje do salátů. Sáhnout ale můžete i po obyčejné lahvi oleje. Čepel nože, kterým se chystáte vejce nakrájet, lehce postříkejte (pomažte) olejem a nechte jej okapat. Krájení vejce natvrdo pak půjde jako po másle.

Související recepty

Související články

Autor: Redakce Apetit

Apetit magazín

Pstruh na všechny způsoby: Který recept vyzkoušíte jako první?
  • Zajímavosti

Pstruh na všechny způsoby: Který recept vyzkoušíte jako první?

Jemné maso, delikátní chuť a nekonečné možnosti úpravy – pstruh patří mezi nejoblíbenější ryby v české kuchyni. A není divu: na másle s křupavou kůrčičkou, v krémových těstovinách nebo v asijském stylu? Možností je nespočet! Připravili jsme...