0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
3.9 / 5. Počet hodnocení: 16
Do 30 minut Velmi snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1210 kcal
Bílkoviny 114 g
Sacharidy 22 g
Tuky 72 g
Vláknina 1 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Skotské vejce můžete znát ještě pod názvem pštrosí vejce. Variace na sekanou s vajíčkem je populární v anglosaských zemích. Hit bufetu!

Suroviny

hovězí maso mleté 300 g
směs
vejce 4 ks
sůl
na dochucení masa
pepř
na dochucení masa
petržel
na dochucení masa
mouka 2 PL
na obal vejce
strouhanka
na obal masa
olej
na hluboké smažení

Postup

1

Mleté maso propracujte s kořenicími přísadami (část petrželky si ponechte na ozdobu) a jedním vajíčkem. 

2

Zbylá vejce vložte do studené vody, uveďte do varu a povařte asi sedm minut. 

3

Pak je zchlaďte ve studené vodě a oloupejte. Ještě vlhká vajíčka oválejte v mouce (maso na nich pak bude lépe držet). 

4

Opatrně, ale důkladně je obalte masovou směsí  a poté ve strouhance. 

5

Rozehřejte vyšší vrstvu tuku v kastrůlku nebo fritéze a vejce vysmažte dozlatova. Podávejte rozkrojená, případně doplněná majonézovými omáčkami.

Odkud přišla? ‚Scotch eggs‘ údajně vymysleli v londýnském lahůdkářství Fortnum & Mason počátkem 18. století. Oblíbilo si je celé britské impérium včetně Indie (tam dávají místo petržele koriandr), Skotové si ale vybojovali copyright!

 

Související články

Jak poznat čerstvá vejce
  • Tipy a triky

Jak poznat čerstvá vejce

Vajíčka patří k surovinám, bez které si mnoho z nás neumí život vůbec představit. Ale jak spoznat zda jsou vajíčka čerstvá? Poradíme.  ...
Jak se značí vejce?
  • Nakupujeme

Jak se značí vejce?

Jaká pravidla platí pro vejce velikosti S, M, L nebo XL? V jakých podmínkách se chovají nosnice, jejichž vejce můžeme zakoupit s rlzným číselným označením? Podívejte se na náš přehled, kde se potřebné informace o chovu nosnic, výsledná...

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2007/4 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2007/4

Komentáře

Anonym

pod tímto názvem se skrývá to samé, v podstatě jde o vejce uvařené natvrdo a obalené v mletém mase. Díky různým" přísadám do mletého masa se s tímto pokrmem dá zajímavě kouzlit. Další možná varianta je péct neobalené ve strouhance. Příprava je delší, ale je to dietnější.

Apetit magazín

STORY
Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Kuchyně je srdcem domácnosti. Nejenže v ní vznikají veškeré dobroty pro vaše nejmilejší, ale také v ní trávíte poměrně dost času. Aby byl efektivní a veškerá příprava jídla šla doslova od ruky, je potřeba mít ty správné kousky. ...
Jak připravit veganská míchaná „vajíčka“?
  • Jak na to

Jak připravit veganská míchaná „vajíčka“?

Stravujete se vegansky, ale nedokážete si představit snídani bez míchaných vajec? Ať už se snažíte omezovat příjem živočišných potravin nebo si jen chcete rozšířit jídelníček o nová jídla, tahle míchaná „vejce bez vajec“ prostě musíte...

Obchod Apetit