Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Skotská vejce
ZDROJ: Apetit
sdílet:
4.1/5 Počet hodnocení: 18
Do 30 minut Velmi snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1210 kcal
Bílkoviny 114 g
Sacharidy 22 g
Tuky 72 g
Vláknina 1 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Skotské vejce můžete znát ještě pod názvem pštrosí vejce. Variace na sekanou s vajíčkem je populární v anglosaských zemích. Hit bufetu!

Suroviny

vejce 4 ks
sůl
na dochucení masa
pepř
na dochucení masa
petržel
na dochucení masa
mouka 2 PL
na obal vejce
strouhanka
na obal masa
olej
na hluboké smažení

Postup

1

Mleté maso propracujte s kořenicími přísadami (část petrželky si ponechte na ozdobu) a jedním vajíčkem. 

2

Zbylá vejce vložte do studené vody, uveďte do varu a povařte asi sedm minut. 

3

Pak je zchlaďte ve studené vodě a oloupejte. Ještě vlhká vajíčka oválejte v mouce (maso na nich pak bude lépe držet). 

4

Opatrně, ale důkladně je obalte masovou směsí  a poté ve strouhance. 

5

Rozehřejte vyšší vrstvu tuku v kastrůlku nebo fritéze a vejce vysmažte dozlatova. Podávejte rozkrojená, případně doplněná majonézovými omáčkami.

Odkud přišla? ‚Scotch eggs‘ údajně vymysleli v londýnském lahůdkářství Fortnum & Mason počátkem 18. století. Oblíbilo si je celé britské impérium včetně Indie (tam dávají místo petržele koriandr), Skotové si ale vybojovali copyright!

 

Související články

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2007/4 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2007/4

Komentáře

24.07.2008 17:47
pod tímto názvem se skrývá to samé, v podstatě jde o vejce uvařené natvrdo a obalené v mletém mase. Díky různým" přísadám do mletého masa se s tímto pokrmem dá zajímavě kouzlit. Další možná varianta je péct neobalené ve strouhance. Příprava je delší, ale je to dietnější.

Apetit magazín

Jak správně připravit těsto na koláč, aby byl opravdu křehký
  • Jak na to

Jak správně připravit těsto na koláč, aby byl opravdu křehký

Křehké těsto musíte pohodlně „ukrojit“ dezertní vidličkou. Pokud s dezertem na talířku bojujete, došlo během přípravy těsta k technologické chybě. Zároveň ale musí být tak pevné, aby bez obtíží udrželo krémovou náplň či ovocnou dekoraci. Do...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč