Rafinovaná lososová pochoutka
Suroviny
pečivo
1
ks
rozříznutá houska či žemle
majonéza
1
PL
křen
1
ČL
čerstvý či konzervovaný, strouhaný
uzený losos
1
plátek
rostlinný olej
0.5
PL
vejce
1
ks
česnek
1
stroužek
pepř
Postup
1
Rozřízněte žemli a řeznou plochu nasucho opečte v pánvi nebo toustovači.
2
Lžičku majonézy promíchejte se lžičkou čerstvého či konzervovaného strouhaného křenu (krenexu), nebo použijte rovnou křenovou majonézu.
3
Plátek uzeného lososa opečte nasucho v pánvi, minutu z každé strany.
4
Opečenou stranu žemle potřete majonézou a položte na ni lososa. Do pánve vlijte půl lžíce rostlinného oleje a osmažte na něm jedno vejce. Když už bílek tuhne, vhoďte do pánve stroužek česneku, nakrájený na tenké plátky, a opečte dozlatova.
5
Vejce posaďte na lososa, osolte, posypte pepřem a plátky česneku.
Komentáře
Anonym
03.04.2007 12:57
Benny
Anonym
31.08.2007 00:11
Apetit 12/04