Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Losos s vejcem
losos s vejcem
ZDROJ: Pixabay.com
sdílet:

Losos s vejcem

2.6/5 Počet hodnocení: 9
Do 30 minut Velmi snadné 1

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 836 kcal
Bílkoviny 50 g
Sacharidy 60 g
Tuky 43 g
Vláknina 2 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Rafinovaná lososová pochoutka

Suroviny

rozříznutá houska či žemle
majonéza 1 PL
křen 1 ČL
čerstvý či konzervovaný, strouhaný
uzený losos 1 plátek
rostlinný olej ½ PL
vejce 1 ks
česnek 1 stroužek
pepř

Postup

1

Rozřízněte žemli a řeznou plochu nasucho opečte v pánvi nebo toustovači.

2

Lžičku majonézy promíchejte se lžičkou čerstvého či konzervovaného strouhaného křenu (krenexu), nebo použijte rovnou křenovou majonézu.

3

Plátek uzeného lososa opečte nasucho v pánvi, minutu z každé strany.

4

Opečenou stranu žemle potřete majonézou a položte na ni lososa. Do pánve vlijte půl lžíce rostlinného oleje a osmažte na něm jedno vejce. Když už bílek tuhne, vhoďte do pánve stroužek česneku, nakrájený na tenké plátky, a opečte dozlatova.

5

Vejce posaďte na lososa, osolte, posypte pepřem a plátky česneku.

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2004/12 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2004/12

Komentáře

31.08.2007 00:11
Recept se nachází v č.12/04, str.
03.04.2007 12:57
Myslím, že se této (nebo podobné) úpravě vajíček na snídani říka v Británii Eggs Royale, se šunkou jsou to Eggs Benedict a se špenátem Eggs Florentine. Vždy na žemli a vždy mňam:)

Apetit magazín

Pavel Berky: Teď jsem kuchař, ale móda mi chybí
  • Lidé a jídlo

Pavel Berky: Teď jsem kuchař, ale móda mi chybí

Pavel Berky každý měsíc testuje jeden z našich receptů, točí k němu postupové video a přidává tipy a triky navíc. Přestože je Pavel uznávaným módním návrhářem, znáte ho spíše ze sociálních sítí jako usměvavého a věčně pozitivního kuchaře. ...