0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Losos s vejcem

losos s vejcem
ZDROJ: Pixabay.com
sdílet:

Losos s vejcem

2.5/5 Počet hodnocení: 6
Do 30 minut Velmi snadné 1

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 836 kcal
Bílkoviny 50 g
Sacharidy 60 g
Tuky 43 g
Vláknina 2 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Rafinovaná lososová pochoutka

Suroviny

pečivo 1 ks
rozříznutá houska či žemle
majonéza 1 PL
křen 1 ČL
čerstvý či konzervovaný, strouhaný
uzený losos 1 plátek
rostlinný olej ½ PL
vejce 1 ks
česnek 1 stroužek
pepř

Postup

1

Rozřízněte žemli a řeznou plochu nasucho opečte v pánvi nebo toustovači.

2

Lžičku majonézy promíchejte se lžičkou čerstvého či konzervovaného strouhaného křenu (krenexu), nebo použijte rovnou křenovou majonézu.

3

Plátek uzeného lososa opečte nasucho v pánvi, minutu z každé strany.

4

Opečenou stranu žemle potřete majonézou a položte na ni lososa. Do pánve vlijte půl lžíce rostlinného oleje a osmažte na něm jedno vejce. Když už bílek tuhne, vhoďte do pánve stroužek česneku, nakrájený na tenké plátky, a opečte dozlatova.

5

Vejce posaďte na lososa, osolte, posypte pepřem a plátky česneku.

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2004/12 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2004/12

Komentáře

Anonym

Myslím, že se této (nebo podobné) úpravě vajíček na snídani říka v Británii Eggs Royale, se šunkou jsou to Eggs Benedict a se špenátem Eggs Florentine. Vždy na žemli a vždy mňam:)

Anonym

Recept se nachází v č.12/04, str.

Apetit magazín

Jak na to: Dokonalá pizza je tenká, křupavá i vláčná
  • Tipy a triky

Jak na to: Dokonalá pizza je tenká, křupavá i vláčná

Jedno z jídel, které je nejlepší konzumovat ještě úplně horké, ideálně právě vytažené z trouby. Křupavé těsto, táhlý sýr, lahodná náplň. Milujeme ji a víme jak si skvělou pizzu připravit. Naučte se těsto, na které můžete skládat...
Domácí jsou nejlepší: bramborové hranolky
  • Tipy a triky

Domácí jsou nejlepší: bramborové hranolky

Bramborové hranolky zdravě? Vynechte fritézu a rozpalte troubu. V našem receptu používáme na pečení arašídový olej, který příjemně voní a chutná po burských oříšcích. Hojně ho využívá asijská kuchyně, protože snese velmi vysoké teploty, a...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
549 Kč
439 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč