0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Losos s vejcem

losos s vejcem
ZDROJ: Pixabay.com
sdílet:

Losos s vejcem

2.5 / 5. Počet hodnocení: 4
Do 30 minut Velmi snadné 1

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 836 kcal
Bílkoviny 50 g
Sacharidy 60 g
Tuky 43 g
Vláknina 2 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Rafinovaná lososová pochoutka

Suroviny

pečivo 1 ks
rozříznutá houska či žemle
majonéza 1 PL
křen 1 ČL
čerstvý či konzervovaný, strouhaný
uzený losos 1 plátek
rostlinný olej 0.5 PL
vejce 1 ks
česnek 1 stroužek
pepř

Postup

1

Rozřízněte žemli a řeznou plochu nasucho opečte v pánvi nebo toustovači.

2

Lžičku majonézy promíchejte se lžičkou čerstvého či konzervovaného strouhaného křenu (krenexu), nebo použijte rovnou křenovou majonézu.

3

Plátek uzeného lososa opečte nasucho v pánvi, minutu z každé strany.

4

Opečenou stranu žemle potřete majonézou a položte na ni lososa. Do pánve vlijte půl lžíce rostlinného oleje a osmažte na něm jedno vejce. Když už bílek tuhne, vhoďte do pánve stroužek česneku, nakrájený na tenké plátky, a opečte dozlatova.

5

Vejce posaďte na lososa, osolte, posypte pepřem a plátky česneku.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2004/12 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2004/12

Komentáře

Anonym

Myslím, že se této (nebo podobné) úpravě vajíček na snídani říka v Británii Eggs Royale, se šunkou jsou to Eggs Benedict a se špenátem Eggs Florentine. Vždy na žemli a vždy mňam:)

Apetit magazín

Ganache: Jak na čokoládový krém, kterému nikdo neodolá
  • Tipy a triky

Ganache: Jak na čokoládový krém, kterému nikdo neodolá

Víte, co mají společného stékaný dort, makronky a čokoládové fondue? Ano, je to ganache. Původně šlo o francouzskou nadávku, dnes tento pojem označuje čokoládu rozpuštěnou ve smetaně, kterou lze v cukrařině využít na mnoho způsobů. ...
STORY
Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Kuchyně je srdcem domácnosti. Nejenže v ní vznikají veškeré dobroty pro vaše nejmilejší, ale také v ní trávíte poměrně dost času. Aby byl efektivní a veškerá příprava jídla šla doslova od ruky, je potřeba mít ty správné kousky. ...

Obchod Apetit