Losos s vejcem

Losos s vejcem

Hodnocení receptu
Průměr: 5 (1)
Do 30 minut Velmi snadné 1

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 836 kcal
Bílkoviny 50 g
Sacharidy 60 g
Tuky 43 g
Vláknina 2 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Rafinovaná lososová pochoutka

Suroviny

pečivo 1 ks
rozříznutá houska či žemle
majonéza 1 PL
křen 1 ČL
čerstvý či konzervovaný, strouhaný
uzený losos 1 plátek
rostlinný olej 0.5 PL
vejce 1 ks
česnek 1 stroužek
pepř

1Rozřízněte žemli a řeznou plochu nasucho opečte v pánvi nebo toustovači.

2Lžičku majonézy promíchejte se lžičkou čerstvého či konzervovaného strouhaného křenu (krenexu), nebo použijte rovnou křenovou majonézu.

3Plátek uzeného lososa opečte nasucho v pánvi, minutu z každé strany.

4Opečenou stranu žemle potřete majonézou a položte na ni lososa. Do pánve vlijte půl lžíce rostlinného oleje a osmažte na něm jedno vejce. Když už bílek tuhne, vhoďte do pánve stroužek česneku, nakrájený na tenké plátky, a opečte dozlatova.

5Vejce posaďte na lososa, osolte, posypte pepřem a plátky česneku.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2004/12 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2004/12

Komentáře

Anonym

Myslím, že se této (nebo podobné) úpravě vajíček na snídani říka v Británii Eggs Royale, se šunkou jsou to Eggs Benedict a se špenátem Eggs Florentine. Vždy na žemli a vždy mňam:)

Apetit magazín

Komerční sdělení
Jaké víno vzít, když jdete do vybrané společnosti?
  • Koktejl

Jaké víno vzít, když jdete do vybrané společnosti?

Víno je nesmazatelně vepsané do naší kultury, i když si to mnohdy ani neuvědomujeme. Důkazem je fakt, že sklenka vína je pro nás vždy spjatá s nejrůznějšími životními okamžiky. Jak ale vybírat, a neudělat chybu? ...
Právě vychází listopadový Apetit: Objevte všechny chutě podzimu
  • Novinky a zajímavosti

Právě vychází listopadový Apetit: Objevte všechny chutě podzimu

Sychravé podzimní dny přímo vybízejí k tomu, abychom vařili jídla, která nás zahřejí na těle i na duchu. Přesně takové recepty jsme si pro vás připravili do listopadového čísla Apetitu. Na co se můžete na stránkách nového vydání těšit? ...

Obchod Apetit