0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Jak docílit opravdu jemného masa

pečeně
ZDROJ: Pixabay.com
sdílet:

Vyberte kvalitní, především dobře uzrálé a odleželé maso ze šťavnatých částí tzv. zadního masa – z kýty a plece.

 

Duste v troubě nebo na sporáku na základu podle druhu pečeně a na menší teplotu po delší dobu a pod poklicí – proto dušená pečeně. Přelévejte ji šťávou během dušení, maso otáčejte a podlévejte podle potřeby vodou, vývarem či jinou tekutinou (pivo, víno atd.).

Měkké maso ještě můžete dopéct bez poklice ‚na barvu‘. Pak je vyjměte, nechte chvíli odpočinout přikryté, aby se rozležely chutě a šťávy a maso bylo jemné. Zvlášť se dokončuje šťáva, kterou nakonec můžete přecedit.

Související články

Autor: Redakce Apetit

Apetit magazín

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
549 Kč
439 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč