Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Jak docílit opravdu jemného masa

pečeně
ZDROJ: Pixabay.com
sdílet:

Vyberte kvalitní, především dobře uzrálé a odleželé maso ze šťavnatých částí tzv. zadního masa – z kýty a plece.

 

Duste v troubě nebo na sporáku na základu podle druhu pečeně a na menší teplotu po delší dobu a pod poklicí – proto dušená pečeně. Přelévejte ji šťávou během dušení, maso otáčejte a podlévejte podle potřeby vodou, vývarem či jinou tekutinou (pivo, víno atd.).

Měkké maso ještě můžete dopéct bez poklice ‚na barvu‘. Pak je vyjměte, nechte chvíli odpočinout přikryté, aby se rozležely chutě a šťávy a maso bylo jemné. Zvlášť se dokončuje šťáva, kterou nakonec můžete přecedit.

Související články

Autor: Redakce Apetit

Apetit magazín

AD
V Karlových Varech si užijete nejen lázně, ale i gastro
  • Tipy na víkend

V Karlových Varech si užijete nejen lázně, ale i gastro

Staňte se hostem Hotelu Thermal v Karlových Varech a ponořte se do kulinářského ráje, kde se spojuje to nejlepší z tradiční české kuchyně s lahůdkami mezinárodní gastronomie. Objevte místní kulinářské tajemství v hotelové restauraci s...
Líná kuchařka: Jak se dobře najíst bez dlouhého vaření

Líná kuchařka: Jak se dobře najíst bez dlouhého vaření

Edice Apetit se rozrůstá o další novinku. Línou kuchařku jsme ušili na míru všem, kteří rádi dobře jedí, ale nemají čas nebo chuť trávit v kuchyni dlouhé hodiny. Kniha je plná receptů, které pravděpodobně znáte. My jsme je ale zjednodušili...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč