0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Jak docílit opravdu jemného masa

pečeně
ZDROJ: Pixabay.com
sdílet:

Vyberte kvalitní, především dobře uzrálé a odleželé maso ze šťavnatých částí tzv. zadního masa – z kýty a plece.

 

Duste v troubě nebo na sporáku na základu podle druhu pečeně a na menší teplotu po delší dobu a pod poklicí – proto dušená pečeně. Přelévejte ji šťávou během dušení, maso otáčejte a podlévejte podle potřeby vodou, vývarem či jinou tekutinou (pivo, víno atd.).

Měkké maso ještě můžete dopéct bez poklice ‚na barvu‘. Pak je vyjměte, nechte chvíli odpočinout přikryté, aby se rozležely chutě a šťávy a maso bylo jemné. Zvlášť se dokončuje šťáva, kterou nakonec můžete přecedit.

Související články

Pomalu pečené maso: zvěřina
  • Tipy a triky

Pomalu pečené maso: zvěřina

Nízká teplota, kvalitní pekáč a dostatek času. Tahle trojkombinace povznese téměř každé maso do nebeských výšin. Tedy kromě ryb, které by se přesušily. Jak správně péct vepřovou pečeni, jaké hovězí se do pekáče hodí nejlépe a jak si...
Autor: Redakce Apetit

Apetit magazín

Hřejivé podzimní polévky
  • Tipy redakce

Hřejivé podzimní polévky

Jak zahřát tělo i duši v podzimních sychravých dnech? Nejlépe vydatnou horkou polévkou! Podzimní stálicí je dýňová, ale skvěle zahřeje i polévka z květáku, celeru nebo mrkve. Zužitkujte letní úrodu a připravte si dokonalý pokrm v barvách a...
STORY
Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Kuchyně je srdcem domácnosti. Nejenže v ní vznikají veškeré dobroty pro vaše nejmilejší, ale také v ní trávíte poměrně dost času. Aby byl efektivní a veškerá příprava jídla šla doslova od ruky, je potřeba mít ty správné kousky. ...

Obchod Apetit