Litujeme, k návštěvě tohoto webu musíte povolit JavaScript.

Předpečené vepřové po čínsku

Předpečené vepřové po čínsku

Hodnocení receptu
Průměr: 4 (4)
Do hodiny Velmi snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1465 kcal
Bílkoviny 126 g
Sacharidy 53 g
Tuky 91 g
Vláknina 18 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Jídlo si můžete připravit předem. Lehké – nic se nesmaží.

Suroviny

mrkev 4 ks
vepřové maso 600 g
nakrájené na kousky
paprika 1 ks
velká
koření pěti vůní 1 PL
sójová omáčka 2 PL
bujon 1 ks
kuřecí nebo zeleninový
jarní cibulka 1 svazek

1Den předem
Až budete mít volnou čtvrthodinku, připravte si všechny přísady a kromě zelené části cibulek je dejte do velkého hrnce. Hrnec pak přikryjte pokličkou a dejte do lednice až do hodiny H.
 

2V den D
Povařte a podávejte Vepřové a zeleninu přelijte 600 ml vroucí vody a všechno pořádně promíchejte. Hrnec přikryjte a přiveďte jeho obsah k varu. Promíchejte, znovu přikryjte a pomalu vařte deset minut, dokud není zelenina měkká a vepřové hotové. (Jestli si chcete jídlo připravit na později, můžete ho v téhle fázi nechat vychladnout a zmrazit; v mrazáku vydrží bez úhony až měsíc.) Těsně před podáváním přimíchejte pokrájenou cibulovou nať. Podávejte s rýží nebo nudlemi.

Kouzelná přísada
Čínskou směs pěti koření využijete třeba při pečení mas a k ochucení marinád. Vyvážená a v široké obchodní síti dostupná je směs zn. Benkor, 25 g/cca 20 Kč.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2004/11 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2004/11

Komentáře

Anonym

Recept se nachází v č.11/04, str.12

Pavel Janovský

test body

Admin Apetit

Přidal jsme zazvor:)

Obchod Apetit