Jídlo si můžete připravit předem. Lehké – nic se nesmaží.
Suroviny
Postup
Den předem
Až budete mít volnou čtvrthodinku, připravte si všechny přísady a kromě zelené části cibulek je dejte do velkého hrnce. Hrnec pak přikryjte pokličkou a dejte do lednice až do hodiny H.
V den D
Povařte a podávejte Vepřové a zeleninu přelijte 600 ml vroucí vody a všechno pořádně promíchejte. Hrnec přikryjte a přiveďte jeho obsah k varu. Promíchejte, znovu přikryjte a pomalu vařte deset minut, dokud není zelenina měkká a vepřové hotové. (Jestli si chcete jídlo připravit na později, můžete ho v téhle fázi nechat vychladnout a zmrazit; v mrazáku vydrží bez úhony až měsíc.) Těsně před podáváním přimíchejte pokrájenou cibulovou nať. Podávejte s rýží nebo nudlemi.
Kouzelná přísada
Čínskou směs pěti koření využijete třeba při pečení mas a k ochucení marinád. Vyvážená a v široké obchodní síti dostupná je směs zn. Benkor, 25 g/cca 20 Kč.
Tento recept naleznete také v kolekcích:
- Čínské menu: 15 receptů pro vyznavače čínské kuchyně(15 receptů )
Komentáře