Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Hovězí pečeně s červenou řepou a křenem

Hovězí pečeně s červenou řepou a křenem

3.7/5 Počet hodnocení: 6
Více než hodinu Velmi snadné 6

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3429 kcal
Bílkoviny 224 g
Sacharidy 168 g
Tuky 200 g
Vláknina 14 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Plnohodnotný oběd – zasytí opravdu každého. Nádherně jemný

Suroviny

olivový olej 5 PL
cibule 12 ks
malé
balzamikový ocet 1,5 PL
rostlinný olej
na fritování
sůl
pepř
nevařené, neoloupané
salát 170 g
efektně vypada­jí červen
Na zálivku
bylinky 3 PL
petrželka, pažitka, nasekané
estragon 2 PL
čerstvý nasekaný
křen 2 ČL
strouhaný konzervovaný
sůl
pepř

Postup

1

Předehřejte troubu na 180 ˚C, horkovzdušnou na 160 ˚C. Hovězí v pánvi dohněda orestujte na lžíci oleje. Pečeni přemístěte na nízký pekáč, posolte a opepřete, zakápněte octem. (Pánev nemyjte, ještě ji budete používat.) Maso pečte 35–45 minut, záleží na jeho výšce a na tom, jak propečené ho máte rádi.

2

Zatímco se maso peče, oloupejte cibulky a podélně je rozkrojte. V pánvi rozpalte další lžíci oleje, vsypte cibulky a pomalu smažte deset minut, dokud nezměknou. Posypte je cukrem, smažte ještě pár minut a poté přemístěte do velké mísy. Přilijte do pánve ocet a tři zbývající lžíce oleje, osolte, opepřete a nechte vychladnout.

3

V široké pánvi nebo woku rozpalte rostlinný olej. Pečlivě omytou řepu nakrájejte na tenké plátky a ty rozprostřete na tác vyložený papírovými ubrousky. Řepu pak po částech fritujte dvě až tři minuty, dokud plátky nezkrabatí a nejsou křupavé. Dobře je osušte na papírových ubrouscích.

4

Přísady na zálivku smíchejte s vychladlým olejem a octem. Maso nakrájejte na tenké plátky a se salátovými listy a opečenými cibulkami naaranžujte na velký servírovací talíř. Zakápněte zálivkou, poklaďte plátky řepy a podávejte s novými bramborami pečenými v troubě.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2004/7 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2004/7