Plnohodnotný oběd – zasytí opravdu každého. Nádherně jemný
Suroviny
Postup
Předehřejte troubu na 180 ˚C, horkovzdušnou na 160 ˚C. Hovězí v pánvi dohněda orestujte na lžíci oleje. Pečeni přemístěte na nízký pekáč, posolte a opepřete, zakápněte octem. (Pánev nemyjte, ještě ji budete používat.) Maso pečte 35–45 minut, záleží na jeho výšce a na tom, jak propečené ho máte rádi.
Zatímco se maso peče, oloupejte cibulky a podélně je rozkrojte. V pánvi rozpalte další lžíci oleje, vsypte cibulky a pomalu smažte deset minut, dokud nezměknou. Posypte je cukrem, smažte ještě pár minut a poté přemístěte do velké mísy. Přilijte do pánve ocet a tři zbývající lžíce oleje, osolte, opepřete a nechte vychladnout.
V široké pánvi nebo woku rozpalte rostlinný olej. Pečlivě omytou řepu nakrájejte na tenké plátky a ty rozprostřete na tác vyložený papírovými ubrousky. Řepu pak po částech fritujte dvě až tři minuty, dokud plátky nezkrabatí a nejsou křupavé. Dobře je osušte na papírových ubrouscích.
Přísady na zálivku smíchejte s vychladlým olejem a octem. Maso nakrájejte na tenké plátky a se salátovými listy a opečenými cibulkami naaranžujte na velký servírovací talíř. Zakápněte zálivkou, poklaďte plátky řepy a podávejte s novými bramborami pečenými v troubě.
Tento recept naleznete také v kolekcích:
- Nechte křen zazářit: Připravte si s námi křenové lahůdky(15 receptů )
- Červená řepa: 44 luxusních receptů, které vás zahřejí(44 receptů )