0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Jak na artyčok

artyčoky
ZDROJ: Unsplash.com
sdílet:

Chystáte se vařit celý artyčok?

‚Palici‘ – odborněji nevykvetlý úbor –  nejprve zbavte vnější vrstvy lístků a také všech poškozených.  Pak odřízněte nebo vykruťte stonek s kouskem spodní části palice a vyndejte všechna vlákna, která se objeví. Nakonec odkrojte z opačné strany zašpičatělý konec úboru. Dále postupujte podle receptu a velikosti artyčoku – větší kus můžete svisle rozpůlit.

Související články

Autor: Redakce Apetit

Apetit magazín

Naučte se brynzové halušky
  • Tipy a triky

Naučte se brynzové halušky

Brynzové halušky jsou tradičním slovenským jídlem, ale v oblibě je máme i u nás v Čechách. Na jejich přípravě není nic těžkého, s naším postupem je zvládnete lehce. Mezi hlavní ingredience patří brynza a slanina, kombinace, která vaše...
STORY
Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Kuchyně je srdcem domácnosti. Nejenže v ní vznikají veškeré dobroty pro vaše nejmilejší, ale také v ní trávíte poměrně dost času. Aby byl efektivní a veškerá příprava jídla šla doslova od ruky, je potřeba mít ty správné kousky. ...

Obchod Apetit