Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Artyčoky v pánvi po římsku
ZDROJ: Apetit
sdílet:
3.8/5 Počet hodnocení: 23
Do 45 minut Velmi snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1019 kcal
Bílkoviny 14 g
Sacharidy 72 g
Tuky 55 g
Vláknina 45 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Pokud artyčok příliš neznáte a netušíte, jak na něj, pak si troufáme tvrdit, že tato příprava je pro začátečníky ideální. Stačí vám pár ingrediencí, asi 35 minut času a výborná středomořská delikatesa je na talíři. Římské jaro by bez téhle pochoutky snad vůbec nemohlo nastat!

Suroviny

až 8 ks (podle velikosti)
olivový olej 4 PL
česnek 8 stroužků
na kousky
vývar zeleninový 200 ml
petrželka 1 hrst

Postup

1

Artyčoky zbavte špičky i většiny vnějších lístků a vydlabejte je. Kousky stopky oloupejte, nejlépe škrabkou na brambory.

2

V pánvi rozehřejte olivový olej a artyčoky na něm zprudka osmahněte řezem dolů. Trochu je při smažení zploštěte, aby se částečně rozevřely.

3

Přisypte kousky česneku a rovněž osmahněte. Podlijte vínem i vývarem a pod pokličkou poduste asi čtvrt hodiny, aby artyčoky zkřehly. Podávejte posypané nasekanou petrželkou.

Související články

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2007/7 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2007/7

Apetit magazín

AD
Vychutnejte si dokonalý kopeček zmrzliny
  • Zajímavosti

Vychutnejte si dokonalý kopeček zmrzliny

Zmrzlina k létu neodmyslitelně patří, milují ji děti i dospělí. Chladivý kopeček v horkých dnech dokonale osvěží a potěší chuťové buňky. Marks & Spencer si letos opět připravil několik novinek ze světa mraženého osvěžení – a...