0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Artyčoky v pánvi po římsku

Artyčoky v pánvi po římsku

4/5 Počet hodnocení: 14
Do hodiny 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1008 kcal
Bílkoviny 13 g
Sacharidy 70 g
Tuky 55 g
Vláknina 44 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Římské jaro by bez téhle pochoutky snad vůbec nemohlo nastat!

Suroviny

olivový olej 4 PL
česnek 8 stroužků
na kousky
vývar zeleninový 200 ml
petrželka hrst
čerstvá

Postup

1

Artyčoky zbavte špičky i většiny vnějších lístků a vydlabejte je. Kousky stopky oloupejte, nejlépe škrabkou na brambory. V pánvi rozehřejte olivový olej a artyčoky na něm zprudka osmahněte řezem dolů. Trochu je při smažení zploštěte, aby se částečně rozevřely.

2

Přisypte kousky česneku a rovněž osmahněte. Podlijte vínem i vývarem a pod pokličkou poduste asi čtvrt hodiny, aby artyčoky zkřehly. Podávejte posypané nasekanou petrželkou.

Související články

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2007/7 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2007/7

Apetit magazín

AD
Soutěž Vaříme s Rio Mare: Inspirace od oblíbených food blogerů
  • Soutěže

Soutěž Vaříme s Rio Mare: Inspirace od oblíbených food blogerů

Každý březnový den můžete vyhrát předplatné časopisu Apetit a balíček plný výrobků Rio Mare! Co pro výhru udělat? Vařit s tuňákem! Další soutěže pro vás chystají i čtyři oblíbení food blogeři. Ti si pro vás spolu s Rio Mare připravili i...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
549 Kč
439 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč