Pokud artyčok příliš neznáte a netušíte, jak na něj, pak si troufáme tvrdit, že tato příprava je pro začátečníky ideální. Stačí vám pár ingrediencí, asi 35 minut času a výborná středomořská delikatesa je na talíři. Římské jaro by bez téhle pochoutky snad vůbec nemohlo nastat!
Postup
1
Artyčoky zbavte špičky i většiny vnějších lístků a vydlabejte je. Kousky stopky oloupejte, nejlépe škrabkou na brambory.
2
V pánvi rozehřejte olivový olej a artyčoky na něm zprudka osmahněte řezem dolů. Trochu je při smažení zploštěte, aby se částečně rozevřely.
3
Přisypte kousky česneku a rovněž osmahněte. Podlijte vínem i vývarem a pod pokličkou poduste asi čtvrt hodiny, aby artyčoky zkřehly. Podávejte posypané nasekanou petrželkou.
Tento recept naleznete také v kolekcích:
- Středomořský jídelníček z jedné pánve na celý měsíc(32 receptů)