0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Zatím nehodnoceno
Do 20 minut Velmi snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 8220 kcal
Bílkoviny 477 g
Sacharidy 625 g
Tuky 418 g
Vláknina 36 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Pokud jste přes den moc nejedli, tohle je správná volba. Sendvič obsahuje bílkoviny, sacharidy i jednu dávku zeleniny.

Suroviny

toustový chléb 8 plátků
máslo 1 PL
plus na pomazání
česnek 1 stroužek
nasekaný
200 g
listový špenát
sůl
pepř mletý
kuře uzené 150 g
nebo pěkná šunka
gouda 8 plátky
vejce 4 ks
pepř barevný
drcený, na ozdobu

1 Na lžíci másla zpěňte česnek a přidejte špenát. Míchejte asi minutu, až listy zavadnou; osolte a opepřete. Vymačkejte ze špenátu vodu a pokrájejte nahrubo.

2 Tousty potřete z obou stran máslem. Na čtyři navršte natrhané maso z uzeného kuřete nebo šunku, plátky sýra a připravený špenát. Přitiskněte a opékejte dozlatova po obou stranách na nepřilnavé pánvi.

3 Mezitím si připravte ztracená vejce. Dejte do hrnce vařit vodu s trochou octa, vařečkou vytvořte vír a do něj rozklepněte vejce. Vajíčka vylovte děrovanou naběračkou ve chvíli, kdy zatuhne bílek, ale žloutky ještě zůstanou tekuté. Ozdobte jimi na talíři hotové sendviče. Posypte pepřem.

Apetit magazín

Letní bramborový salát jako dokonalá příloha
  • Tipy a triky

Letní bramborový salát jako dokonalá příloha

Nové brambory jsou ideální volbou pro lehkou večeři do letního počasí například klasicky "na loupačku" s tvarohem a máslem. Vyzkoušet je však můžete i v odlehčeném letním bramborovém salátu. Lze ho podávat...
Jak na nejlepší chili con carne
  • Poradna

Jak na nejlepší chili con carne

Texaský pokrm chili con carne v překladu znamená chilli s masem a každý kuchař ho připravuje trochu jinak. Neodolatelnou chuť a vůni jídlo získá přidáním ostrých papriček, římského kmínu a čokolády. Díky radám v článku připravíte hrnec plný...
AD
Jak si užít letní grilovačky, aniž by vám po nich bylo těžko?
  • Lidé a jídlo

Jak si užít letní grilovačky, aniž by vám po nich bylo těžko?

K letní sezoně patří pohodové posezení s rodinou, přáteli a také spousta připravených dobrot a osvěžujících drinků. Opékačky v lese, grilovačky na balkóně, v zahradě nebo v kavárně — stav ideál. Jak si to ale co nejvíc užít a dopřát vše, co...

Obchod Apetit