Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Sendvič se ztraceným vejcem a špenátem
ZDROJ: Apetit
sdílet:
5/5 Počet hodnocení: 4
Do 20 minut Velmi snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 8278 kcal
Bílkoviny 483 g
Sacharidy 629 g
Tuky 418 g
Vláknina 40 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Pokud jste přes den moc nejedli, tohle je správná volba. Sendvič obsahuje bílkoviny, sacharidy i jednu dávku zeleniny.

Související recepty

Suroviny

plus na pomazání
česnek 1 stroužek
nasekaný
sůl
pepř mletý
nebo pěkná šunka
gouda 8 plátků
vejce 4 ks
pepř barevný
drcený, na ozdobu

Postup

1

Na lžíci másla zpěňte česnek a přidejte špenát. Míchejte asi minutu, až listy zavadnou; osolte a opepřete. Vymačkejte ze špenátu vodu a pokrájejte nahrubo.

2

Tousty potřete z obou stran máslem. Na čtyři navršte natrhané maso z uzeného kuřete nebo šunku, plátky sýra a připravený špenát. Přitiskněte a opékejte dozlatova po obou stranách na nepřilnavé pánvi.

3

Mezitím si připravte ztracená vejce. Dejte do hrnce vařit vodu s trochou octa, vařečkou vytvořte vír a do něj rozklepněte vejce. Vajíčka vylovte děrovanou naběračkou ve chvíli, kdy zatuhne bílek, ale žloutky ještě zůstanou tekuté. Ozdobte jimi na talíři hotové sendviče. Posypte pepřem.

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2011/5 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2011/5

Apetit magazín

Jak vyškvařit sádlo: Krok za krokem k lahodným škvarkům
  • Tipy a triky

Jak vyškvařit sádlo: Krok za krokem k lahodným škvarkům

Škvarky, které křupnou při každém soustu, a sádlo, které dodá poctivou chuť každému receptu, zvládnete připravit i vy doma. Stačí jen dodržet náš jednoduchý postup krok za krokem a výsledek vás určitě nadchne – ať už je namažete na chleba,...