Nová registrace Zapomenuté heslo

Pro zkušené
> 60 min
4,2 (50x)
21. 8. 2014
Vejce Benedikt s holandskou omáčkou
Apetit
Vejce Benedikt s holandskou omáčkou
Apetit


Pro zkušené
> 60 min
4,2 (50x)

Přestože tahle dobrota dostala jméno po mniších benediktinech, její původ je podstatně světštější. Nárokuje si ji a) jistá paní Benedictová, pro jejíž zjemnělý jazýček ji vytvořil první newyorský restaurant Delmonico roku 1894. Stejného roku si ji ale údajně b) poručil k léčbě kocoviny jistý Lemuel Benedict (s dámou nebyl spřízněn), bankéř z Wall Street, a to v hotelu Waldorf. Bez ohledu na to, kde je pravda, recept na vejce Benedikt s holandskou omáčkou stojí za to vyzkoušet.


Nezhasínat obrazovku

Suroviny

4

Nezhasínat obrazovku

Suroviny

4

Na omáčku

K podávání

Zkopírovat neoznačené suroviny ze seznamu

Chybí vám suroviny?

Další recepty níže

Nutriční hodnoty

Na 1 porci

  • Energie 968 kcal
  • Bílkoviny 42.25 g
  • Sacharidy 23 g
  • Tuky 74 g
Ukázat všechny hodnoty Skrýt

Postup přípravy

Autor: Redakce Apetit , z vydání Apetit 2006/4

Přidat hodnocení

Jak se vám recept líbil?

Prosím doplňte hodnocení!

Děkujeme!

Vaše hodnocení bude zanedlouho publikováno.

Sdílejte recept s přáteli:

Hodnocení

4,2/5

Hodnocení receptu

4,2/5
(50 hlasů)
5
4
3
2
1

Sdílet

Doporučujeme recept s videem

Dokonalá vejce Benedikt

Recept je součástí kolekce

Časopis

Recept je z vydání:

Apetit 2006/4

Duben 2006

Související články