Sušené houby den předem namočte do mírně osoleného mléka a v zakryté nádobě dejte do lednice. Ráno houby nepoznáte – budou vypadat skoro stejně jako ty čerstvé.
Pokud máte doma velké množství sušených hub, zkuste je rozemlít nebo utlouci v hmoždíři. Získáte voňavé houbové koření do omáček, polévek, či guláše.
...
Norimberský perník známý pod označením Nürnberg Lebkuchen se u našich sousedů peče déle jak pět set let a svůj věhlas šíří dál po celém světě. Domácí pekárny si zakládají na ruční výrobě a prvotřídních surovinách. Během adventu na tuto...
Jak správně uchovávat česnek a cibuli, aby si dlouhodobě zachovaly čerstvost, sílu a kvalitu? Zabraňte nežádoucímu klíčení a plísním díky našim skladovacím tipům. Podělíme se s vámi, jak má správně vypadat vitální palice česneku a cibule.
...
O Lorelai Gilmorové, svobodné matce dospívající dcery Rory, která vyniká roztomilou ztřeštěností a velkým smyslem pro humor, se obecně ví, že ráda jí a pije hektolitry kávy. Má to její představitelka, americká herečka a spisovatelka Lauren...
Sladkou pochoutku z tahini pasty a cukerného roztoku si většinou dopřejeme na letní dovolené v Řecku nebo v Turecku. Typický je pro ni nenápadný vzhled a výrazná chuť sezamu nebo jiných semínek. Pokud chalva patří mezi vaše oblíbené dezerty...
Staňte se hostem Hotelu Thermal v Karlových Varech a ponořte se do kulinářského ráje, kde se spojuje to nejlepší z tradiční české kuchyně s lahůdkami mezinárodní gastronomie. Objevte místní kulinářské tajemství v hotelové restauraci s...
Edice Apetit se rozrůstá o další novinku. Línou kuchařku jsme ušili na míru všem, kteří rádi dobře jedí, ale nemají čas nebo chuť trávit v kuchyni dlouhé hodiny. Kniha je plná receptů, které pravděpodobně znáte. My jsme je ale zjednodušili...