Sušené houby den předem namočte do mírně osoleného mléka a v zakryté nádobě dejte do lednice. Ráno houby nepoznáte – budou vypadat skoro stejně jako ty čerstvé.
Pokud máte doma velké množství sušených hub, zkuste je rozemlít nebo utlouci v hmoždíři. Získáte voňavé houbové koření do omáček, polévek, či guláše.
...
Má bohatou chuť i historii, její příprava může být zážitkem a umí zahřát tělo i duši. Řeč je o vietnamské kávě, která dávno překročila hranice země svého původu a podobně jako vietnamská kuchyně si získala fanoušky po celém světě. Existuje...
Uhlířina je jídlo, které v jediném soustu připomene domov, tradici a českou kuchyni ve vší její poctivosti. Brambory a špek nebo klobása se s trochou péče promění ve vydatný pokrm, který si zamiluje každý. A když přidáte nočky a kysané zelí...
Kroupy jsou více než jen přísada do staročeského kuby. Díky své vysoké výživové hodnotě, snadné přípravě a univerzálnímu využití by měly být součástí každé kuchyně. Od hutných polévek a nádivek přes moderní varianty na „rizota“ až po sladké...
Oscarová herečka Halle Berry za dva roky oslaví šedesáté narozeniny a zdá se, že objevila elixír mládí. Naštěstí si své tipy a triky nenechává pro sebe. Jak se hvězda filmů Ples příšer nebo série X-Men udržuje ve...
Chcete poznat kapra jinak než jen jako součást vánoční tabule? Rozhodně to stojí za to! Zavedeme vás do historie dvou tradičních pokrmů, které se s českou kuchyní pojí po staletí. Objevte tajemství kapra načerno – pokrmu, který překvapuje...
Vánoce bez másla? To si snad ani neumíme představit! Je základem dokonalého cukroví, zjemní slavnostní pokrmy a dodá jim tu správnou chuť. Ale víte, jak poznat to opravdu nejlepší? Prozradíme vám, jak technologie výroby ovlivňuje jeho...