0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Zapečený houbový chlebíček
ZDROJ: unsplash.com
sdílet:
5 / 5. Počet hodnocení: 2
Do 30 minut Velmi snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2743 kcal
Bílkoviny 75 g
Sacharidy 410 g
Tuky 85 g
Vláknina 17 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Způsob přípravy i kombinace přísad vypadají odvážně. Rozhodně do toho ale jděte – výsledkem je lahodná chuť i vůně.

Suroviny

žampiony 4 ks
polní, jen kloboučky, s tmavými lupeny
cibule 1 ks
nejlépe šalotka, najemno nakrájená
česnek 1 stroužek
prolisovaný
olivový olej 5 PL
veka 4 plátky
lze nahradit běžným chlebem nebo bagetou
gorgonzola 140 g
italský sýr s modrou plísní, nakrájený na 4 plátky
sůl
na dochucení
pepř
čerstvě mletý
salát hrst
mix lístků špenát, rukola, polníček

1 Zapněte gril na nejvyšší teplotu. Klobouky hub promíchejte v misce s cibulkou, česnekem a dvěma lžícemi oleje. Nechte odpočívat.

2 Pečivo trochu pokapejte olejem a z obou stran opečte pod grilem. Dejte stranou a grilujte houby, asi čtyři minuty z každé strany. Kloboučky dejte ,vzhůru nohama‘ na tousty a položte na ně po plátku sýra. Krátce zapékejte, dokud se sýr nezačne tavit a bublat.

3 Do zbytku marinády vsypte zele­né lístky. Přilijte zbylý olej, promíchejte, případně osolte a opepřete. Podávejte s chlebíčky.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2005/10 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2005/10

Komentáře

Obchod Apetit