Způsob přípravy i kombinace přísad vypadají odvážně. Rozhodně do toho ale jděte – výsledkem je lahodná chuť i vůně.
Suroviny
žampiony
4
ks
polní, jen kloboučky, s tmavými lupeny
cibule
1
ks
nejlépe šalotka, najemno nakrájená
česnek
1
stroužek
prolisovaný
olivový olej
5
PL
veka
4
plátky
lze nahradit běžným chlebem nebo bagetou
gorgonzola
140
g
italský sýr s modrou plísní, nakrájený na 4 plátky
sůl
na dochucení
pepř
čerstvě mletý
salát
hrst
mix lístků špenát, rukola, polníček
Postup
1
Zapněte gril na nejvyšší teplotu. Klobouky hub promíchejte v misce s cibulkou, česnekem a dvěma lžícemi oleje. Nechte odpočívat.
2
Pečivo trochu pokapejte olejem a z obou stran opečte pod grilem. Dejte stranou a grilujte houby, asi čtyři minuty z každé strany. Kloboučky dejte ,vzhůru nohama na tousty a položte na ně po plátku sýra. Krátce zapékejte, dokud se sýr nezačne tavit a bublat.
3
Do zbytku marinády vsypte zelené lístky. Přilijte zbylý olej, promíchejte, případně osolte a opepřete. Podávejte s chlebíčky.
Komentáře