Hodnocení receptu
Průměr: 5 (1)
Do 30 minut 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2743 kcal
Bílkoviny 75 g
Cukr 410 g
Tuky 85 g
Vláknina 17 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.
NEPŘEHLÉDNĚTE Více než 100 slev na skvělé gurmánské nákupy se slevami až 40 % v nové aplikaci DNY APETIT.
Google
apple
Piknik
Způsob přípravy i kombinace přísad vypadají odvážně. Rozhodně do toho ale jděte – výsledkem je lahodná chuť i vůně.

Suroviny

žampiony 4 ks
polní, jen kloboučky, s tmavými lupeny
cibule 1 ks
nejlépe šalotka, najemno nakrájená
česnek 1 stroužek
prolisovaný
olivový olej 5 PL
veka 4 plátky
lze nahradit běžným chlebem nebo bagetou
gorgonzolla 140 g
italský modrý sýr nakrájený na 4 plátky
sůl
na dochucení
pepř
na dochucení
hrst
mix lístků špenát, rukola, polníček
1. Zapněte gril na nejvyšší teplotu. Klobouky hub promíchejte v misce s cibulkou, česnekem a dvěma lžícemi oleje. Nechte odpočívat.

2. Pečivo trochu pokapejte olejem a z obou stran opečte pod grilem. Dejte stranou a grilujte houby, asi čtyři minuty z každé strany. Kloboučky dejte ,vzhůru nohama‘ na tousty a položte na ně po plátku sýra. Krátce zapékejte, dokud se sýr nezačne tavit a bublat.

3. Do zbytku marinády vsypte zele­né lístky. Přilijte zbylý olej, promíchejte, případně osolte
a opepřete. Podávejte s chlebíčky.

Obchod Apetit