Pečené masové kuličky s houbami a česnekem

Pečené masové kuličky s houbami a česnekem

Hodnocení receptu
Průměr: 5 (4)
Do 30 minut 6

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 530 kcal
Bílkoviny 24 g
Sacharidy 39 g
Tuky 30 g
Vláknina 7 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.
Zatímco si pochutnáváte na předkrmu, peče se hlavní chod – kuličky. Můžete je také vytvarovat až 24 hodin předem a uchovat v chladu.

Suroviny

1 kg
mleté vepřové
cibule 1 ks
petrželka 3 hrsti
velkolistá
žampiony 500 g
česnek 2 stroužky
víno dezertní 6 PL
zakysaná smetana 200 ml
sůl
pepř
1. Troubu předehřejte na 200 °C, horkovzdušnou na 180 °C, a dejte do ní dvě mřížky. Mleté maso, hrubě nasekanou cibuli, polovinu jemně nasekané petrželky, citronovou kůru, sůl a pepř propracujte do stejnorodé hmoty.

2. Vytvarujte 30 kuliček a položte je na plech s pečicím papírem. Houby dejte do zapékací nádoby, posypte nasekaným česnekem, osolte, opepřete a zakápněte olejem. Plech s kuličkami vložte na 25 minut do trouby. Po čtvrthodině přidejte nádobu s houbami a 10 minut vše pečte.

3. Houby přesuňte na sporák na menší plamen, přimíchejte víno a smetanu a prohřejte. Přisypte  kuličky, promíchejte a přesuňte do nahřáté servírovací nádoby. Podávejte se zbylou petrželkou.

Komentáře

Apetit magazín

Jak skladovat banány? V lednici rozhodně ne
  • Tipy a triky

Jak skladovat banány? V lednici rozhodně ne

Nakoupíte zásobu nádherných žlutých banánů a za dva dny už se vám do nich nechce, protože jsou flekaté? Nebo na ně zapomenete a brzy zčernají? Poradíme vám, jak skladovat banány, aby vydržely co nejdéle ve formě. ...

Obchod Apetit