Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Pečené masové kuličky s houbami a česnekem
masove kulicky
ZDROJ: Unsplash.com
sdílet:

Pečené masové kuličky s houbami a česnekem

4.7/5 Počet hodnocení: 14
Do hodiny Velmi snadné 6

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1849 kcal
Bílkoviny 224 g
Sacharidy 139 g
Tuky 108 g
Vláknina 7 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Zatímco si pochutnáváte na předkrmu, peče se hlavní chod – kuličky. Můžete je také vytvarovat až 24 hodin předem a uchovat v chladu.

Suroviny

petrželka 3 hrsti
hladkolistá
česnek 2 stroužky
olivový olej 2 PL
sůl
pepř

Postup

1

Troubu předehřejte na 200 °C, horkovzdušnou na 180 °C, a dejte do ní dvě mřížky.

2

Mleté maso, hrubě nasekanou cibuli, polovinu jemně nasekané petrželky, citronovou kůru, sůl a pepř propracujte do stejnorodé hmoty.

3

Vytvarujte 30 kuliček a položte je na plech s pečicím papírem.

4

Houby dejte do zapékací nádoby, posypte nasekaným česnekem, osolte, opepřete a zakápněte olejem.

5

Plech s kuličkami vložte na 25 minut do trouby. Po čtvrthodině přidejte nádobu s houbami a 10 minut vše pečte.

6

Houby přesuňte na sporák na menší plamen, přimíchejte víno a smetanu a prohřejte.

7

Přisypte  kuličky, promíchejte a přesuňte do nahřáté servírovací nádoby. Podávejte se zbylou petrželkou.

Související články

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2005/6 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2005/6

Apetit magazín