Zatímco si pochutnáváte na předkrmu, peče se hlavní chod – kuličky. Můžete je také vytvarovat až 24 hodin předem a uchovat v chladu.
Suroviny
Postup
Troubu předehřejte na 200 °C, horkovzdušnou na 180 °C, a dejte do ní dvě mřížky.
Mleté maso, hrubě nasekanou cibuli, polovinu jemně nasekané petrželky, citronovou kůru, sůl a pepř propracujte do stejnorodé hmoty.
Vytvarujte 30 kuliček a položte je na plech s pečicím papírem.
Houby dejte do zapékací nádoby, posypte nasekaným česnekem, osolte, opepřete a zakápněte olejem.
Plech s kuličkami vložte na 25 minut do trouby. Po čtvrthodině přidejte nádobu s houbami a 10 minut vše pečte.
Houby přesuňte na sporák na menší plamen, přimíchejte víno a smetanu a prohřejte.
Přisypte kuličky, promíchejte a přesuňte do nahřáté servírovací nádoby. Podávejte se zbylou petrželkou.