0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Jak nejlépe upéct brambory

pečené brambory
ZDROJ: Pexels.com
sdílet:

Moučnaté brambory (varný typ od B po C) vydrhněte kartáčem, osušte a ponechte ve slupce.

Vložte je na plech a pečte v troubě při 175 °C zhruba hodinu a čtvrt doměkka. Správně upečenou bramborou by měla hladce projet tupá špejle. Hned jak upečené brambory vyndáte z trouby, propíchejte je vidličkou tak, aby řady otvorů vytvořily tvar písmena X. Palci a ukazováčky obou rukou zmáčkněte bramboru mezi rameny X tak, aby se rozevřela. Díky tomu z ní nejen unikne pára, ale bude na ní i lépe držet sůl, máslo nebo jiná náplň.

Související články

Jak na nejlepší pečené brambory
  • Tipy a triky

Jak na nejlepší pečené brambory

Jen si představte mísu plnou zlatých, křupavých kousků brambor. Je to skvělá příloha, ale můžete si je udělat jen tak, s dipem na zobání. Je to vlastně jen jedna surovina, ale tak lákavě zpracovaná!   ...
Pětkrát pečené brambory
  • Tipy a triky

Pětkrát pečené brambory

Vedlejší role na talíři byla bramborám přisouzena zbytečně – jejich využití v kuchyni je přece tak mnohostranné! Upečte si brambory podle některého z našich receptů, a uvidíte, že při trošce fantazie může i příloha být skvělým hlavním...
Autor: Redakce Apetit

Apetit magazín

KVÍZ: Co všechno víte o kávě?
  • Kvízy

KVÍZ: Co všechno víte o kávě?

Káva patří nepochybně k nejoblíbenějším nápojům na světě. Nejen proto, že obsahuje kofein, který dodává tělu energii, ale i pro svou jedinečnou chuť. Káva se stala symbolem relaxu, odpočinku a příjemných chvil ve společnosti rodiny a přátel...
STORY
Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Kuchyně je srdcem domácnosti. Nejenže v ní vznikají veškeré dobroty pro vaše nejmilejší, ale také v ní trávíte poměrně dost času. Aby byl efektivní a veškerá příprava jídla šla doslova od ruky, je potřeba mít ty správné kousky. ...
Naučte se brynzové halušky
  • Tipy a triky

Naučte se brynzové halušky

Brynzové halušky jsou tradičním slovenským jídlem, ale v oblibě je máme i u nás v Čechách. Na jejich přípravě není nic těžkého, s naším postupem je zvládnete lehce. Mezi hlavní ingredience patří brynza a slanina, kombinace, která vaše...

Obchod Apetit