Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Jak nejlépe upéct brambory

pečené brambory
ZDROJ: Pexels.com
sdílet:

Moučnaté brambory (varný typ od B po C) vydrhněte kartáčem, osušte a ponechte ve slupce.

Vložte je na plech a pečte v troubě při 175 °C zhruba hodinu a čtvrt doměkka. Správně upečenou bramborou by měla hladce projet tupá špejle. Hned jak upečené brambory vyndáte z trouby, propíchejte je vidličkou tak, aby řady otvorů vytvořily tvar písmena X. Palci a ukazováčky obou rukou zmáčkněte bramboru mezi rameny X tak, aby se rozevřela. Díky tomu z ní nejen unikne pára, ale bude na ní i lépe držet sůl, máslo nebo jiná náplň.

Související články

Autor: Redakce Apetit

Apetit magazín