0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Zapečené brambory s mozzarellou

Zapečené brambory s mozzarellou
ZDROJ: Apetitonline.cz
sdílet:

Zapečené brambory s mozzarellou

3.7 / 5. Počet hodnocení: 9
Do hodiny Velmi snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2100 kcal
Bílkoviny 65 g
Sacharidy 197 g
Tuky 116 g
Vláknina 21 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Poitalštěná verze brambor s tvarohem, kterou můžete libovolně obměňovat.

Suroviny

brambory nové 1 kg
menší
olivový olej 4 PL
bazalkové pesto 2 PL
mozzarella 250 g
sůl
mořská, hrubá
pepř

Postup

1

Troubu předehřejte na 200 °C, horkovzdušnou na 180 °C.

2

Brambory neloupejte, ale pečlivě je omyjte. Vsypte je na plech a promíchejte s olejem a solí, aby byly stejnoměrně obalené.

3

Vložte do trouby a pečte asi tři čtvrtě hodiny, až brambory změknou a slupka bude dozlatova opečená. Sýr nakrájejte na tolik plátků, kolik máte brambor.

4

Každou nařízněte do kříže a trochu zmáčkněte, aby se otevřela. Do zářezu dejte plátek sýra a lžičkou na něj navršte trochu bazalkového pesta. Případně dochuťte pepřem.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2005/5 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2005/5

Komentáře

Anonym

To se nedělá. To musíte koupit.

Anonym

Pesto se dá jednak koupit a jednak lze připravit - recept naleznete i na web stránkách apetita

Apetit magazín

STORY
Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Kuchyně je srdcem domácnosti. Nejenže v ní vznikají veškeré dobroty pro vaše nejmilejší, ale také v ní trávíte poměrně dost času. Aby byl efektivní a veškerá příprava jídla šla doslova od ruky, je potřeba mít ty správné kousky. ...
Jak se pěstuje vanilka vs jak se vyrábí ta syntetická
  • Zajímavosti

Jak se pěstuje vanilka vs jak se vyrábí ta syntetická

Vanilka je surovinou, kterou by bylo při přípravě krémových náplní, tvarohových dortů, pudinků a vanilkových rohlíčků škoda vynechat. Není snad krásnější sladká vůně, která se line z trouby. Často místo pravé vanilky používáme její náhražku...

Obchod Apetit