Zapečené brambory s mozzarellou

Zapečené brambory s mozzarellou

3.5 / 5. Počet hodnocení: 8
Do hodiny 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2170 kcal
Bílkoviny 65 g
Sacharidy 197 g
Tuky 116 g
Vláknina 1 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Poitalštěná verze brambor s tvarohem, kterou můžete libovolně obměňovat

Suroviny

brambory 1 kg
menší, nové
olivový olej 4 PL
bazalkové pesto 2 PL
mozzarella 250 g
sůl
mořská, hrubá
pepř

Postup

1

Troubu předehřejte na 200 °C, horkovzdušnou na 180 °C.

2

Brambory neloupejte, ale pečlivě je omyjte. Vsypte je na plech a promíchejte s olejem a solí, aby byly stejnoměrně obalené.

3

Vložte do trouby a pečte asi tři čtvrtě hodiny, až brambory změknou a slupka bude dozlatova opečená. Sýr nakrájejte na tolik plátků, kolik máte brambor.

4

Každou nařízněte do kříže a trochu zmáčkněte, aby se otevřela. Do zářezu dejte plátek sýra a lžičkou na něj navršte trochu bazalkového pesta. Případně dochuťte pepřem.

Komentáře

Anonym

To se nedělá. To musíte koupit.

Anonym

Pesto se dá jednak koupit a jednak lze připravit - recept naleznete i na web stránkách apetita

Apetit magazín

KVÍZ: Jste zdatný kuchař?
  • Kvízy

KVÍZ: Jste zdatný kuchař?

Začínáte s vařením nebo svým kuchařským uměním běžně rozdáváte radost svému okoolá? Jak dobře se orientujete v surovinách či postupech přípravy? Máme pro vás jednoduchý kvíz, který prověří vaše kuchařské znalosti. Otestujte se a zjistěte,...
Co má společného pastis a uříznuté Van Goghovo ucho?
  • Tipy a triky

Co má společného pastis a uříznuté Van Goghovo ucho?

Ochutnejte anýzovku francouzského původu, která za svou slávu vděčí absintu. Oblíbený destilát s výraznou chutí a typickým zakalenám  spatřil světlo světa jako náhrada za absint, který si vysloužil zákaz. Pastis můžete například v...

Obchod Apetit