Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Zapečené brambory s mozzarellou
ZDROJ: Apetitonline.cz
sdílet:
4.7/5 Počet hodnocení: 12
Do hodiny Velmi snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2100 kcal
Bílkoviny 65 g
Sacharidy 197 g
Tuky 116 g
Vláknina 21 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Poitalštěná verze brambor s tvarohem, kterou můžete libovolně obměňovat.

Suroviny

menší
olivový olej 4 PL
bazalkové pesto 2 PL
sůl
mořská, hrubá
pepř

Postup

1

Troubu předehřejte na 200 °C, horkovzdušnou na 180 °C.

2

Brambory neloupejte, ale pečlivě je omyjte. Vsypte je na plech a promíchejte s olejem a solí, aby byly stejnoměrně obalené.

3

Vložte do trouby a pečte asi tři čtvrtě hodiny, až brambory změknou a slupka bude dozlatova opečená. Sýr nakrájejte na tolik plátků, kolik máte brambor.

4

Každou nařízněte do kříže a trochu zmáčkněte, aby se otevřela. Do zářezu dejte plátek sýra a lžičkou na něj navršte trochu bazalkového pesta. Případně dochuťte pepřem.

Související články

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2005/5 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2005/5

Komentáře

02.09.2007 08:36
Recept se nachází v č.5/05, str.24
17.07.2007 12:47
Jak se dělá prosím bazalkové pesto? Díky za radu..
19.08.2007 14:57
To se nedělá. To musíte koupit.
24.08.2007 10:43
Pesto se dá jednak koupit a jednak lze připravit - recept naleznete i na web stránkách apetita

Apetit magazín

AD
Vychutnejte si dokonalý kopeček zmrzliny
  • Zajímavosti

Vychutnejte si dokonalý kopeček zmrzliny

Zmrzlina k létu neodmyslitelně patří, milují ji děti i dospělí. Chladivý kopeček v horkých dnech dokonale osvěží a potěší chuťové buňky. Marks & Spencer si letos opět připravil několik novinek ze světa mraženého osvěžení – a...