Zapečené brambory s mozzarellou

Zapečené brambory s mozzarellou

Hodnocení receptu
Průměr: 3.6 ()
Do hodiny 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2170 kcal
Bílkoviny 65 g
Sacharidy 197 g
Tuky 116 g
Vláknina 1 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Poitalštěná verze brambor s tvarohem, kterou můžete libovolně obměňovat

Suroviny

brambory 1 kg
menší, nové
olivový olej 4 PL
bazalkové pesto 2 PL
mozzarella 250 g
sůl
mořská, hrubá
pepř
1. Troubu předehřejte na 200 °C, horkovzdušnou na 180 °C. Brambory neloupejte, ale pečlivě je omyjte. Vsypte je na plech a promíchejte s olejem a solí, aby byly stejnoměrně obalené.

2. Vložte do trouby a pečte asi tři čtvrtě hodiny, až brambory změknou a slupka bude dozlatova opečená. Sýr nakrájejte na tolik plátků, kolik máte brambor. Každou nařízněte do kříže a trochu zmáčkněte, aby se otevřela. Do zářezu dejte plátek sýra a lžičkou na něj navršte trochu bazalkového pesta. Případně dochuťte pepřem.

Komentáře

Anonym

To se nedělá. To musíte koupit.

Anonym

Pesto se dá jednak koupit a jednak lze připravit - recept naleznete i na web stránkách apetita

Apetit magazín

Jak vypadaly kuchařky ze století Rettigové?
  • Lidé a jídlo

Jak vypadaly kuchařky ze století Rettigové?

Kuchařky se v českých zemích vydávají od 16. století a do dnešní doby prošly zajímavým vývojem. I když se to možná na první pohled nezdá, kromě tehdejších chutí prozradí také mnoho o náladě ve...
Dýně jako dekorace i jako skvělá surovina v kuchyni
  • Tipy a triky

Dýně jako dekorace i jako skvělá surovina v kuchyni

Období dýňových žní je tady. A poznáme to nejen v kuchyních, ale i na balkonech a u vchodových dveří. Pojďme se společně podívat, co se dá z dýně vytvořit a jak zužitkovat celý plod včetně dužiny a semínek.    ...

Obchod Apetit