Příjemně překvapí nízká cena a jednoduchost přípravy
Postup
Vydrhnuté neloupané brambory uvařte doměkka. (Můžete je i propíchat a deset minut ,mikrovlnit při nejvyšším výkonu; v půlce vaření je obraťte.) Pak je podélně rozpulte a lžičkou vydlabejte dřeň tak, aby vznikla jakási mistička. Předehřejte gril v troubě nebo ji zapněte na nejvyšší stupeň.
Vidličkou rozmačkejte bramborovou dřeň s křenem nebo majonézou a mlékem; výsledkem by měla být krémovitá směs. Do té pak vetřete cibulku a kousky ryby. Podle chuti osolte, opepřete a směsí naplňte bramborové misky.
Položte na plech, vyložený případně pečicím papírem, dejte do trouby a pět minut zapékejte, až se brambory prohřejí a zezlátnou.
Kouzelná přísada
Pořádně velké (a chutné!) jsou pozdní brambory odrůdy Solara, varný typ B, k dostání v Tescu zhruba za 9 Kč/kg.
Komentáře