Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Zapečené brambory s makrelou
Zapečené brambory s makrelou
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Zapečené brambory s makrelou

4.2/5 Počet hodnocení: 17
Do 30 minut Velmi snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2376 kcal
Bílkoviny 189 g
Sacharidy 129 g
Tuky 120 g
Vláknina 1 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Příjemně překvapí nízká cena a jednoduchost přípravy

Suroviny

větší kusy
křen 3 PL
čerstvý strouhaný, krenex nebo majonéza s křenem
mléko 150 ml
nízkotučné, ohřáté
jarní cibulka svazek
nasekané
makrela 6 plátků
uzená, bez kůže, rozmělněné
sůl
pepř
čerstvě mletý

Postup

1

Vydrhnuté neloupané brambory uvařte doměk­ka. (Můžete je i propíchat a deset minut ,mikrovlnit při nejvyšším výkonu; v půlce vaření je obraťte.) Pak je podélně rozpulte a lžičkou vydlabejte dřeň tak, aby vznikla jakási mistička. Přede­hřejte gril v troubě nebo ji zapněte na nejvyšší stupeň.

2

Vidličkou rozmačkejte bramborovou dřeň s křenem nebo majonézou a mlékem; výsledkem by měla být krémovitá směs. Do té pak vetřete cibulku a kousky ryby. Podle chuti osolte, opepřete a směsí naplňte bramborové misky.

3

Položte na plech, vyložený případně pečicím papírem, dejte do trouby a pět minut zapékejte, až se brambory prohřejí a zezlátnou.

Kouzelná přísada
Pořádně velké (a chutné!) jsou pozdní brambory odrůdy Solara, varný typ B, k dostání v Tescu zhruba za 9 Kč/kg.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2006/3 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2006/3

Komentáře

04.09.2007 17:58
Recept se nachází v č.3/06, str.13

Apetit magazín

Jak dobře připravit krkovici na gril?
  • Jak na to

Jak dobře připravit krkovici na gril?

Krkovice patří mezi oblíbené kousky vepřového. Platí to i pro grilování. Velkou výhodou tohoto kusu je tuk, kterým je prorostlý. S vepřovou krkovičkou tak snadno získáte šťavnaté a chutné maso, ať už ho připravíte jakkoli.  ...
Broskve, nebo nektarinky?
  • Poradna

Broskve, nebo nektarinky?

Preferujete nektarinku s hladkou lesklou slupkou nebo se raději zakousnete do broskve s jemnými chloupky? Prozradíme vám, jaký je mezi nimi rozdíl a jak lze broskve a nektarinky zpracovat v kuchyni. ...