Litujeme, k návštěvě tohoto webu musíte povolit JavaScript.

Zapečené brambory s makrelou

Zapečené brambory s makrelou

Hodnocení receptu
Průměr: 3.9 ()
Do 30 minut 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 568 kcal
Bílkoviny 13 g
Sacharidy 121 g
Tuky 0 g
Vláknina 1 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.
Příjemně překvapí nízká cena a jednoduchost přípravy

Suroviny

brambory 6 ks
větší kusy
křen 3 PL
čerstvý strouhaný, krenex nebo majonéza s křenem
150 ml
nízkotučné mléko ohřáté
jarní cibulka svazek
nasekané
6 plátků
uzená makrela bez kůže, rozmělněné
sůl
pepř
1. Vydrhnuté neloupané brambory uvařte doměk­ka. (Můžete je i propíchat a deset minut ,mikrovlnit‘ při nejvyšším výkonu; v půlce vaření je obraťte.) Pak je podélně rozpulte a lžičkou vydlabejte dřeň tak, aby vznikla jakási mistička. Přede­hřejte gril v troubě nebo ji zapněte na nejvyšší stupeň.
  2. Vidličkou rozmačkejte bramborovou dřeň s křenem nebo majonézou a mlékem; výsledkem by měla být krémovitá směs. Do té pak vetřete cibulku a kousky ryby. Podle chuti osolte, opepřete a směsí naplňte bramborové misky.
3. Položte na plech, vyložený případně pečicím papírem, dejte do trouby a pět minut zapékejte, až se brambory prohřejí a zezlátnou.
Kouzelná přísada
Pořádně velké (a chutné!) jsou pozdní brambory odrůdy Solara, varný typ B, k dostání v Tescu zhruba za 9 Kč/kg.

Komentáře

Anonym

Recept se nachází v č.3/06, str.13

Apetit magazín

Jak poznat pravý parmazán a jak se vyrábí?
  • Tipy a triky

Jak poznat pravý parmazán a jak se vyrábí?

Historie parmazánu se začala psát už ve středověku, kdy tamní mniši hledali způsob, jak co nejdéle uchovat mléko. Dnes je tento sýr nejvýznamnějším obchodním artiklem celé Itálie. Zároveň patří mezi nejpřísněji sledované zboží, které se...

Obchod Apetit