Zapečené brambory s makrelou

Zapečené brambory s makrelou

Hodnocení receptu
Průměr: 3.9 ()
Do 30 minut 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 568 kcal
Bílkoviny 13 g
Cukr 121 g
Tuky 0 g
Vláknina 1 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.
NEPŘEHLÉDNĚTE Více než 100 slev na skvělé gurmánské nákupy se slevami až 40 % v nové aplikaci DNY APETIT.
Google
apple
Piknik
Příjemně překvapí nízká cena a jednoduchost přípravy

Suroviny

brambory 6 ks
větší kusy
křen 3 PL
čerstvý strouhaný, krenex nebo majonéza s křenem
150 ml
nízkotučné mléko ohřáté
jarní cibulka svazek
nasekané
6 plátků
uzená makrela bez kůže, rozmělněné
sůl
pepř
1. Vydrhnuté neloupané brambory uvařte doměk­ka. (Můžete je i propíchat a deset minut ,mikrovlnit‘ při nejvyšším výkonu; v půlce vaření je obraťte.) Pak je podélně rozpulte a lžičkou vydlabejte dřeň tak, aby vznikla jakási mistička. Přede­hřejte gril v troubě nebo ji zapněte na nejvyšší stupeň.
  2. Vidličkou rozmačkejte bramborovou dřeň s křenem nebo majonézou a mlékem; výsledkem by měla být krémovitá směs. Do té pak vetřete cibulku a kousky ryby. Podle chuti osolte, opepřete a směsí naplňte bramborové misky.
3. Položte na plech, vyložený případně pečicím papírem, dejte do trouby a pět minut zapékejte, až se brambory prohřejí a zezlátnou.
Kouzelná přísada
Pořádně velké (a chutné!) jsou pozdní brambory odrůdy Solara, varný typ B, k dostání v Tescu zhruba za 9 Kč/kg.

Apetit magazín

  • Tipy a triky

Rostlinná alternativa mléka: ořechová

Ořechové nápoje Příprava rostlinného nápoje z ořechů je snazší než z obilí. Potřeba je pouze stolní mixér, pláténko, ořechy a dostatek času. Použít můžeme všechny druhy, které máme rádi. Postupně si projdeme, jaké účinky a...
Komerční sdělení

Ať má hostina tu správnou šťávu!

Chcete svý přátelům připravit báječnou hostinu? Základem úspěchu jsou kvalitní ingredience, snaha připravit jídlo s láskou a také ta pravá grilovací omáčka. Ta vám totiž jakýkoliv (ne) masový pokrm vyladí k dokonalosti! Ze sortimentu od...
Komerční sdělení
  • Tipy a triky

Prodlužte život myčce a zkraťte si čas v kuchyni

Dnešní doba nabízí řadu spotřebičů, bez kterých si nyní svou kuchyň nedokážeme představit. Myčka bývá nejvytíženějším kuchyňským spotřebičem. Dáváte jí však dostatečnou péči, aby za vás dobře a vytrvale myla nádobí?...
  • Jak na to

9 tipů na sytější letní salát

V době horkých letních dnů jsou saláty osvěžující součástí našeho jídelníčku. Salát ale nemusí být jen talíř plný zeleniny, který připomíná spíše lehký předkrm. S pár triky se může s přehledem stát hlavním chodem. Co do salátu přidat, aby...
  • Tipy a triky

Okurky nakládačky: od pěstování k nakládání

Mezi tradiční delikatesy patří nakládané okurky. Ať už se chystáte na vlastní úrodu nebo si pro okurky raději zajdete na trh, podívejte se na naše tipy, jak se vybavit na domácí nakládání a na co si dát pozor. Nezapomněli jsme ani na...

Obchod Apetit