Zapečené brambory s lososem

Zapečené brambory s lososem

Hodnocení receptu
Průměr: 4.6 ()
Do 30 minut 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1912 kcal
Bílkoviny 95 g
Sacharidy 145 g
Tuky 100 g
Vláknina 7 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Pouze pět hlavních ingrediencí. Lososa můžete nahradit tuňákem.

Související recepty

Suroviny

brambory 650 g
nové, neloupané, omyté, podélně nakrájené
sůl
na vaření brambor
hrášek 100 g
mražený
losos 200 g
konzervovaný, ve vlastní šťávě
sůl
pepř
zakysaná smetana 200 ml
čedar 100 g
nahrubo nastrouhaný
olej 1 PL
na vymazání

Postup

1

Brambory zalijte vařící osolenou vodou (tak uchováte cenné látky) a vařte celkem deset minut, aby změkly, ale nerozpadaly se. Po osmi minutách varu k nim přisypte hrášek. 

2

Sceďte brambory s hráškem a nechte je trochu oschnout. Pak je vsypte do vymaštěné zapékací misky a trochu urovnejte, aby byly rozložené stejnoměrně. Rozpalte gril nebo předehřejte troubu na nejvyšší teplotu.

 

3

Lososa odceďte a nechte odkapat, rozdělte na jednotlivé plátky a vmíchejte mezi brambory. Podle chuti osolte a opepřete.
 

4

Lžící rozetřete smetanu na brambory. Pokrm posypte sýrem a zapékejte, dokud sýr nezačne zlátnout a smetana trochu ,bublat‘.

Kouzelná přísada:
I když dnes běžně a poměrně levně seženete čerstvého lososa, vyplatí se mít ve spíži i konzervovaného. Losos má jemnou a nezaměnitelnou chuť a navíc vítězí snad na všech trasách, které vedou k cíli s názvem zdravé jídlo. Konzervovaný růžový losos značky John West, 213 g okolo 60 Kč, prodává například Delvita, Carrefour a Globus.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2004/6 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2004/6

Komentáře

Anonym

Fakt skvělý, jednoduchý a přítel byl moc spokojený :-)))

Anonym

Konzervovaného lososa ve vlastní šťávě zn. John West nedoporučuji. Konzerva obsahuje hodně kůže a i dost kostí, které jsou většinou rozdrcené na malé kousky. Pokud máte silné nervy, nebo vám nevadí sem tam kost a kůže, není co dodat. Já osobně jsem vydržela preparovat jen do půl konzervy, zbytek letěl do koše :(

Apetit magazín

Chutné rizoto k obědu i k večeři
  • Jak na to

Chutné rizoto k obědu i k večeři

Risotto (rizoto) má původ v severní Itálii, je krémové a vařené ve vývaru. Postupem času recept procestoval celý svět a dostal mnoho podob. Některé jsou tomu původnímu na míle vzdálené, přesto jimi nepohrdneme. Pojďme se podívat, jakou...
K čemu je dobrá dýně a na co jednotlivé druhy použít
  • Novinky a zajímavosti

K čemu je dobrá dýně a na co jednotlivé druhy použít

Podzim je obdobím dýní. Nejenže jsou oblíbenou podzimní dekorací, a to zejména na Halloween, ale v kuchyni z nich můžete připravit spoustu výtečných pokrmů. Uvařit si můžete skvělou dýňovou polévku, omáčku, dýni lze zavařit nebo zapéct v...

Obchod Apetit