Pouze pět hlavních ingrediencí. Lososa můžete nahradit tuňákem.
Suroviny
Postup
Brambory zalijte vařící osolenou vodou (tak uchováte cenné látky) a vařte celkem deset minut, aby změkly, ale nerozpadaly se. Po osmi minutách varu k nim přisypte hrášek.
Sceďte brambory s hráškem a nechte je trochu oschnout. Pak je vsypte do vymaštěné zapékací misky a trochu urovnejte, aby byly rozložené stejnoměrně. Rozpalte gril nebo předehřejte troubu na nejvyšší teplotu.
Lososa odceďte a nechte odkapat, rozdělte na jednotlivé plátky a vmíchejte mezi brambory. Podle chuti osolte a opepřete.
Lžící rozetřete smetanu na brambory. Pokrm posypte sýrem a zapékejte, dokud sýr nezačne zlátnout a smetana trochu ,bublat‘.
Kouzelná přísada:
I když dnes běžně a poměrně levně seženete čerstvého lososa, vyplatí se mít ve spíži i konzervovaného. Losos má jemnou a nezaměnitelnou chuť a navíc vítězí snad na všech trasách, které vedou k cíli s názvem zdravé jídlo. Konzervovaný růžový losos značky John West, 213 g okolo 60 Kč, prodává například Delvita, Carrefour a Globus.
Tento recept naleznete také v kolekcích:
- 30 výživově hodnotných jídel, která připravíte do 30 minut(30 receptů)
- Romantická večeře lehce, hravě, neodolatelně: 33x skvělých receptů v barvách lásky(33 receptů)
- Nejlepší jednoduchá večeře 14x jinak? Zapečené brambory!(14 receptů)
- Kopr a losos: 31 receptů pro milovníky lososa(31 receptů)
- Měsíční flexitariánský jídelníček(31 receptů)
Komentáře
Anonym
01.08.2008 08:56
skvělý
Anonym
02.09.2008 18:13
losos John West