0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Jak používat šalvěj

šalvěj
ZDROJ: Pixabay.com
sdílet:

Je skvělou přísadou do polévek, na pečeně, ryby, drůbež, pečenou i dušenou zeleninu nebo do těstovin.

Používejte raději celé čerstvé snítky nebo listy. Nasekaná čerstvá šalvěj by v polévce a omáčce mohla přebít další chutě, dejte jí raději jen málo. Sušenou šalvěj, pokud není drhnutá, ještě rozemněte. Můžete jí dát samozřejmě o trochu více než čerstvé. Zkuste třeba vepřové kotletky v cidru se šalvějí a jablky.

Související články

Jak na to: šalvějové máslo
  • Tipy a triky

Jak na to: šalvějové máslo

Hebké a voňavé lístky šalvěje umějí dodat jídlu jedinečný šmrnc. Sluší rybám, drůbeži, tučným masům, paštikám i těstovinám. ...
Podzimní bylinky: šalvěj
  • Tipy a triky

Podzimní bylinky: šalvěj

Voňavé zelené lístky šalvěje se vyplatí mít stále po ruce. Skvěle doplní vepřové maso, připravíte z ní i skvělý čaj proti nachlazení. ...
Autor: Redakce Apetit

Apetit magazín

STORY
Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Kuchyně je srdcem domácnosti. Nejenže v ní vznikají veškeré dobroty pro vaše nejmilejší, ale také v ní trávíte poměrně dost času. Aby byl efektivní a veškerá příprava jídla šla doslova od ruky, je potřeba mít ty správné kousky. ...
Skoro bez vaření: 5 tipů na obědy do práce ve skle
  • Tipy redakce

Skoro bez vaření: 5 tipů na obědy do práce ve skle

Máme pro vás efektní recepty na jídla, která si můžete vzít s sebou do práce. Co je na nich nejlepší? Nevyžadují žádné zdlouhavé vaření předem, jednoduše navrstvíte vybrané suroviny a celou přípravu dokončíte, až v práci dostanete hlad. ...

Obchod Apetit