1. Troubu předehřejte na 160, horkovzdušnou na 140 stupňů. Kotlety osolte, opepřete a lehce poprašte moukou. V pánvi rozehřejte olej i máslo a maso na něm z obou stran dozlatova opečte. Pak ho naskládejte do mělčí zapékací formy.
2. Jablka na mírném plameni opečte v téže pánvi jako kotlety – ovoce má zhnědnout a začít karamelizovat. Pak je rozložte na plátky masa i mezi ně. Do pánve přilijte cidr, uveďte do varu a rozpusťte všechny výpečky. Vzniklou omáčku vlijte do formy. Překryjte ji alobalem, vložte na střední příčku v troubě a duste tři čtvrtě hodiny až hodinu, až maso i jablka dokonale zkřehnou.
3. Maso i jablka přesuňte do servírovací nádoby a udržujte v teple. Do vydušené šťávy vsypte šalvěj a nechte ji na plotně odpařit na polovinu; trvá to zhruba pět minut. Mimo plamen vmíchejte smetanu i hořčici a ještě asi pět minut povařte, aby omáčka hezky zhoustla; podle chuti ji dosolte a při podávání přelijte přes kotlety. Dobrou přílohou je rýže nebo opékané brambory.
Komentáře
Anonym
23.05.2006 19:37
kotletky
Anonym
04.08.2006 10:26
super recept
Anonym
02.02.2007 16:07
Bylinky
Anonym
31.07.2007 12:32
bylinky
Anonym
29.02.2008 17:31
bylinky
Anonym
02.02.2007 16:05
Kotlet
Anonym
06.06.2007 13:26
cidr
Anonym
04.09.2007 17:02
Apetit 2/06
K L
01.08.2015 20:45
Vyborne, doporucuji!
Vyborne, doporucuji!