Šťavnaté, křehké a svěží.
Suroviny
sušená šunka
80
g
pršut
citron
3
ks
šťáva a nastrouhaná kůra
šalvěj
3
PL
sůl
pepř
panenka
3
ks
po 350 g, větší překrojit na špalíčky
olej
na potření masa
máslo
50
g
na tenké plátky
Postup
1
V robotu prošlehejte pršut, kůru ze všech tří citronů a šťávu jen z jedné poloviny citronu, nasekanou šalvěj (kromě několika lístků na ozdobu), sůl a pepř tak, aby se vytvořila hustá pasta. Zbytek citronů si nechte stranou.
2
Panenky podélně rozřízněte, ale ne úplně. Maso rozevřete jako křídla a lehce rozklepejte. Každý kousek na povrchu asi desetkrát nařízněte (do tří čtvrtin). Do zářezů vetřete připravenou pastu.
3
Potřete olejem. Grilujte z každé strany 6–8 minut, dokud panenky nejsou měkké a propečené.
4
Přemístěte je na velký servírovací talíř a ještě horké poklaďte plátky másla. Poté na maso vymačkejte šťávu ze zbylých citronů. Ozdobte lístky šalvěje a podávejte.
Tento recept naleznete také v kolekcích:
- Letní grilování: 13 receptů na gril(13 receptů )
- Nejlepší recepty na vepřové a hovězí maso z grilu: Připravte si dokonalý rostbíf nebo masové koule(24 receptů )
- Tipy a recepty pro jednoduché vaření na chalupě: Připravte si kotlíkový guláš nebo hady na klacku (21 receptů )
- Slavnostní vepřové hody: 12 receptů pro milovníky masa(15 receptů )
Komentáře