Grilované vepřové se šalvějí, citronem a sušenou šunkou

Grilované vepřové se šalvějí, citronem a sušenou šunkou

Hodnocení receptu
Průměr: 3.5 (4)
Do hodiny 8

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1218 kcal
Bílkoviny 86 g
Cukr 47 g
Tuky 74 g
Vláknina 18 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.
NEPŘEHLÉDNĚTE Více než 100 slev na skvělé gurmánské nákupy se slevami až 40 % v nové aplikaci DNY APETIT.
Google
apple
Piknik
Šťavnaté, křehké a svěží

Suroviny

sušená šunka 80 g
pršut
citron 3 ks
šťáva a nastrouhaná kůra
šalvěj 3 PL
sůl
pepř
panenka 3 ks
po 350 g, větší překrojit na špalíčky
olej
na potření masa
máslo 50 g
na tenké plátky
1. V robotu prošlehejte pršut, kůru ze všech tří citronů a šťávu jen z jedné poloviny citronu, nasekanou šalvěj (kromě několika lístků na ozdobu), sůl a pepř tak, aby se vytvořila hustá pasta. Zbytek citronů si nechte stranou.

2.
Panenky podélně rozřízněte, ale ne úplně. Maso rozevřete jako křídla a lehce rozklepejte. Každý kousek na povrchu asi desetkrát nařízněte (do tří čtvrtin). Do zářezů vetřete připravenou pastu.

3. Potřete olejem. Grilujte z každé strany 6–8 minut, dokud panenky nejsou měkké a propečené.

4.
Přemístěte je na velký servírovací talíř a ještě horké poklaďte plátky másla. Poté na maso vymačkejte šťávu ze zbylých citronů. Ozdobte lístky šalvěje a podávejte.

Obchod Apetit