Grilované vepřové se šalvějí, citronem a sušenou šunkou

Grilované vepřové se šalvějí, citronem a sušenou šunkou

Hodnocení receptu
Průměr: 3.4 ()
Do hodiny Velmi snadné 8

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1218 kcal
Bílkoviny 86 g
Sacharidy 47 g
Tuky 74 g
Vláknina 18 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Šťavnaté, křehké a svěží.

Suroviny

sušená šunka 80 g
pršut
citron 3 ks
šťáva a nastrouhaná kůra
šalvěj 3 PL
sůl
pepř
panenka 3 ks
po 350 g, větší překrojit na špalíčky
olej
na potření masa
máslo 50 g
na tenké plátky

1V robotu prošlehejte pršut, kůru ze všech tří citronů a šťávu jen z jedné poloviny citronu, nasekanou šalvěj (kromě několika lístků na ozdobu), sůl a pepř tak, aby se vytvořila hustá pasta. Zbytek citronů si nechte stranou.

2Panenky podélně rozřízněte, ale ne úplně. Maso rozevřete jako křídla a lehce rozklepejte. Každý kousek na povrchu asi desetkrát nařízněte (do tří čtvrtin). Do zářezů vetřete připravenou pastu.

3Potřete olejem. Grilujte z každé strany 6–8 minut, dokud panenky nejsou měkké a propečené.

4Přemístěte je na velký servírovací talíř a ještě horké poklaďte plátky másla. Poté na maso vymačkejte šťávu ze zbylých citronů. Ozdobte lístky šalvěje a podávejte.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2004/9 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2004/9

Komentáře

Obchod Apetit