0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Jak pracovat se sušenkovým těstem

Skořicové mléko a sušenky
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Domácí sušenky patří k oblíbeným a rychle připraveným sladkostem. Poradíme vám, jak vyzrát na sušenkové těsto.

 

Těsto dejte před rozvalováním aspoň na třicet minut do chladničky. Lépe než na pomoučněné ploše vám těsto půjde rozvalovat mezi dvěma kusy pečicího papíru nebo mezi potravinářskými fóliemi. Dáte-li rozválené těsto na pět minut do mrazáku, bude se vám z něj lépe vykrajovat. Vykrojené tvary opatrně přenášejte plochým nožem nebo kovovou špachtlí. Zbylé těsto zabalte do plastové fólie a můžete ho až na tři měsíce zmrazit. Pak ho rozmrazte v chladničce a rozválejte jako obvykle.

Upečte si křehká linecká srdíčka, nebo výrazné parmazánové sušenky. Na vánočním stole se určitě neztratí.

Související články

Autor: Redakce Apetit

Apetit magazín

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
549 Kč
439 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč