0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Jak pracovat se sušenkovým těstem

Skořicové mléko a sušenky
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Domácí sušenky patří k oblíbeným a rychle připraveným sladkostem. Poradíme vám, jak vyzrát na sušenkové těsto.

 

Těsto dejte před rozvalováním aspoň na třicet minut do chladničky. Lépe než na pomoučněné ploše vám těsto půjde rozvalovat mezi dvěma kusy pečicího papíru nebo mezi potravinářskými fóliemi. Dáte-li rozválené těsto na pět minut do mrazáku, bude se vám z něj lépe vykrajovat. Vykrojené tvary opatrně přenášejte plochým nožem nebo kovovou špachtlí. Zbylé těsto zabalte do plastové fólie a můžete ho až na tři měsíce zmrazit. Pak ho rozmrazte v chladničce a rozválejte jako obvykle.

Upečte si křehká linecká srdíčka, nebo výrazné parmazánové sušenky. Na vánočním stole se určitě neztratí.

Související články

Dokonalé domácí sušenky
  • Zajímavosti

Dokonalé domácí sušenky

Těsto na sušenky by mělo být spíš máslovité a lepivé než suché. To ovšem může působit potíže při práci s ním. Proto nejspíš oceníte následující rady: Těsto dejte před zpracováním na půl hodiny do lednice, aby méně lepilo. Zkuste těsto...
5x sušenky pro vánoční pohodu
  • Tipy a triky

5x sušenky pro vánoční pohodu

Jednou si křupnete, a už s tím nepřestanete. Sušenky ve sladkém i slaném provedení představují lákadlo, které ze stolu mizí rychlostí blesku. Naštěstí jsou připravené stejně rychle. Představujeme vám pět receptů, které můžete upéct jen tak...
Autor: Redakce Apetit

Apetit magazín

KVÍZ: Co všechno víte o kávě?
  • Kvízy

KVÍZ: Co všechno víte o kávě?

Káva patří nepochybně k nejoblíbenějším nápojům na světě. Nejen proto, že obsahuje kofein, který dodává tělu energii, ale i pro svou jedinečnou chuť. Káva se stala symbolem relaxu, odpočinku a příjemných chvil ve společnosti rodiny a přátel...
STORY
Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Kuchyně je srdcem domácnosti. Nejenže v ní vznikají veškeré dobroty pro vaše nejmilejší, ale také v ní trávíte poměrně dost času. Aby byl efektivní a veškerá příprava jídla šla doslova od ruky, je potřeba mít ty správné kousky. ...
Naučte se brynzové halušky
  • Tipy a triky

Naučte se brynzové halušky

Brynzové halušky jsou tradičním slovenským jídlem, ale v oblibě je máme i u nás v Čechách. Na jejich přípravě není nic těžkého, s naším postupem je zvládnete lehce. Mezi hlavní ingredience patří brynza a slanina, kombinace, která vaše...

Obchod Apetit