Pohodlná křupavá snídaně plná obilovin, to jsou ovesné sušenky s medem a kokosem. Super zdravá snídaně nebo mlska pro děti. Nachystejte si je také jako sladkou tečku na cesty nebo do práce k odpolední kávě.
Suroviny
Postup
Rozpalte troubu na 180 °C.
V menším kastrůlku rozpusťte na mírném ohni máslo a rozmíchejte v něm med či sirup.
Sodu rozmíchejte ve dvou lžících vroucí vody a pak ji vmíchejte do máslové směsi.
Vločky, kokos, mouku a cukr vsypte do mísy. Uprostřed udělejte důlek a vlijte do něj máslovou směs. Všechno pořádně promíchejte.
Plech pokryjte pečicím papírem a pak na něj klaďte vždy zhruba lžičku vločkové směsi – dál od sebe, protože se trochu rozteče.
Pečte osm až deset minut, aby sušenky zezlátly. Než je ponesete na stůl, nechte je trochu zchladnout na mřížce.
Komentáře
Souhlasím s ostatními, těsto mělo konzistenci drobenky na koláče. Použila jsem horkou vodu a v pořádku. V troubě jsem pekla asi 15min., ale to je o troubě jako takové. Sušenky jsou dobré.