Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Sušenky z ovesných vloček
ZDROJ: Pixabay.com
sdílet:
4.1/5 Počet hodnocení: 98
Do 30 minut Snadné 20 sušenek

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2473 kcal
Bílkoviny 30 g
Sacharidy 241 g
Tuky 145 g
Vláknina 32 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Pohodlná křupavá snídaně plná obilovin

Suroviny

máslo 100 g
+ kousek na potření
med 1 PL
kokos 85 g
strouhaný
krystalový cukr 100 g

Postup

1

Rozpalte troubu na 180 °C.

2

V menším kastrůlku rozpusťte na mírném ohni máslo a rozmíchejte v něm med či sirup.

3

Sodu rozmíchejte ve dvou lžících vroucí vody a pak ji vmíchejte do máslové směsi.

4

Vločky, kokos, mouku a cukr vsypte do mísy. Uprostřed udělejte důlek a vlijte do něj máslovou směs. Všechno pořádně promíchejte.

5

Plech pokryjte pečicím papírem a pak na něj klaďte vždy zhruba lžičku vločkové směsi – dál od sebe, protože se trochu rozteče.

6

Pečte osm až deset minut, aby sušenky zezlátly.

Než je ponesete na stůl, nechte je trochu zchladnout na mřížce.

Související články

Komentáře

03.04.2017 17:07

Souhlasím s ostatními, těsto mělo konzistenci drobenky na koláče. Použila jsem horkou vodu a v pořádku. V troubě jsem pekla asi 15min., ale to je o troubě jako takové. Sušenky jsou dobré.

16.03.2010 21:12
Dnes som ich piekol a su mnam mnam akurat som dal menej cukru aj tak mi este pridu dost sladke. Cesto fakt dost sypke ja som prilial este trosku panenskeho slnecnicoveho oleja a pohoda.
27.01.2010 13:20
Právě jsem sušenky vyzkoušela upéct ke kafíčku. Byly ohromné! Těsto se mi taky trochu sypalo, přidala jsem trochu horké vody.
07.09.2009 22:16
dnes ráno jsem je upekla, přidala jsem kousky sušených meruněk, hmota byla nějaká nespojitá ,rozhodně se mi nezdálo že by se dala nanášet lžičkou a vznikly by sušenky, tak jsem je uplácala ručně, nakonec dopadly výborně,chutné křupavé,možná trošku víc sladké,ale celá rodina je snědla na posezení:-)
14.06.2009 20:00
Teď jsem je pekla, jsou opravdu výborné! Místo kokosu se dají dát jiné oříšky, nebo třeba přidat rozinky. Kdo si chce pohrát, může je polít čokoládovou polevou. Ale i jen tak jsou mooc dobé!
30.08.2009 07:15
Nějak se mi to těsto nespojilo (je možné, že měla mouka málo lepku), má být takové drobivé? Pro jistotu jsem do těsta přidala vajičko a ještě trochu mouky, lze péci s oříšky lískovými i vlašskými. Je to moc dobrý recept.

Apetit magazín

AD
Vychutnejte si královské limitky v průběhu celého léta!
  • Zajímavosti

Vychutnejte si královské limitky v průběhu celého léta!

Na trhu se díky velké oblibě s přehledem drží již od 70. let minulého století, kdy jej světu poprvé představil kalifornský franšízant Al Bernardin. Pro svou popularitu a vynikající chuť exceloval dokonce i v ikonickém filmovém trháku Pulp...