Kdo by čekal, že arašídové máslo, tahle krémová podoba podzemnice olejné, může proměnit obyčejné sušenky v zázračnou pochoutku? Jde to! Vláčné sušenky z arašídového másla se vyznačují zcela svébytnou příchutí, jemností a křehkostí.
Suroviny
Postup
Do misky prosijte mouku a sůl s práškem do pečiva. Ve větší míse smíchejte arašídové máslo s máslem a všemi třemi druhy cukru; přidejte vejce.
Pak ke směsi vsypte mouku s práškem do pečiva a důkladně míchejte, až se všechny ingredience krásně spojí.
Z těsta vytvořte kuličky o velikosti vlašského ořechu a rozložte je na vymazaný plech tak, aby mezi nimi byly alespoň pěticentimetrové mezery.
Každou kuličku mírně stlačte třeba pomoučeným dnem sklenice, ale opravdu jen trošku – pečením se totiž sama ,rozběhne‘ na placičku.
Troubu předehřejte na 190 °C, horkovzdušnou na 170 °C.
Sušenky pečte deset až dvanáct minut, dokud nejsou zlatavé. Nenechte se mýlit tím, že jsou na omak ještě měkké. Stačí jim dát pár minut na vychladnutí – nejlépe chvíli na plechu na mřížce a pak ještě na samotné mřížce. Chladnutím se zpevní a budou vláčné a křehké.
Tento recept naleznete také v kolekcích:
- Snadné domácí pečení s dětmi(16 receptů)
- 30 receptů na nejlepší domácí sušenky(30 receptů)
Komentáře
19.02.2007 09:57
skvele
28.06.2007 16:56
výborné
14.09.2007 17:35
Apetit 12/04
29.03.2008 20:39
Výtečné
25.09.2008 22:13
Vynikajici
17.08.2009 14:25
moc dobré
15.03.2010 21:55
dokonalé
27.02.2015 21:32
Dnes jsem vyzkoušela. Dle rad
Dnes jsem vyzkoušela. Dle rad zkušených viz. výše, jsem dala jen 150g třtinového cukru a přidala 60% čokoládu 1.balení ( rozdrcené na maličké kostičky) rovnou do těsta. Jsou výborné!
08.03.2016 07:18
Jsou vynikající!!! Pekla jsem
Jsou vynikající!!! Pekla jsem je večer na druhý den do práce a musela jsem jít spát, abych je nesnědla :-D Dala jsem celkem 120g cukru a myslím, že je to akorát. Těsto jsem rozdělila a do poloviny jsem přidala kakao, jsou ještě lepší než ty světlé. Kostičky čokolády jsem dala do všech. Už se těším, až je upeču znova. Od této chvíle se arašídové máslo stane základní surovinou v mé domácnosti, abych mohla péci tyto super výborné sušenky :-)