Kdo by čekal, že arašídové máslo může proměnit obyčejné sušenky v zázračnou pochoutku? Jde to! Vláčné sušenky z arašídového másla se vyznačují zcela svébytnou příchutí, jemností a křehkostí. Nevěříte, upečte si arašídové sušenky podle tohoto receptu a přesvědčte se na vlastní chuť.
Suroviny
Postup
Do misky prosijte mouku a sůl s práškem do pečiva. Ve větší míse smíchejte arašídové máslo s máslem a všemi třemi druhy cukru; přidejte vejce.
Pak ke směsi vsypte mouku s práškem do pečiva a důkladně míchejte, až se všechny ingredience krásně spojí.
Z těsta vytvořte kuličky o velikosti vlašského ořechu a rozložte je na vymazaný plech tak, aby mezi nimi byly alespoň pěticentimetrové mezery.
Každou kuličku mírně stlačte třeba pomoučeným dnem sklenice, ale opravdu jen trošku – pečením se totiž sama ,rozběhne‘ na placičku.
Troubu předehřejte na 190 °C, horkovzdušnou na 170 °C.
Sušenky pečte deset až dvanáct minut, dokud nejsou zlatavé. Nenechte se mýlit tím, že jsou na omak ještě měkké. Stačí jim dát pár minut na vychladnutí – nejlépe chvíli na plechu na mřížce a pak ještě na samotné mřížce. Chladnutím se zpevní a budou vláčné a křehké.
Tento recept naleznete také v kolekcích:
- Snadné domácí pečení s dětmi(16 receptů )
- 30 receptů na nejlepší domácí sušenky(30 receptů )
Komentáře
Jsou vynikající!!! Pekla jsem je večer na druhý den do práce a musela jsem jít spát, abych je nesnědla :-D Dala jsem celkem 120g cukru a myslím, že je to akorát. Těsto jsem rozdělila a do poloviny jsem přidala kakao, jsou ještě lepší než ty světlé. Kostičky čokolády jsem dala do všech. Už se těším, až je upeču znova. Od této chvíle se arašídové máslo stane základní surovinou v mé domácnosti, abych mohla péci tyto super výborné sušenky :-)
Dnes jsem vyzkoušela. Dle rad zkušených viz. výše, jsem dala jen 150g třtinového cukru a přidala 60% čokoládu 1.balení ( rozdrcené na maličké kostičky) rovnou do těsta. Jsou výborné!