Voňavé bochánky potěší každého!
Suroviny
Postup
Troubu předehřejte na 220, horkovzdušnou na 200 ˚C.
Máslo utřete s cukrem do pěny, vetřete melasu a vejce.
Mouku prosijte se sodou, solí a kořením a postupně vetřete do máslové směsi.
Přidejte zázvor a zpracujte velmi vláčné těsto, které se vám ale nebude lepit na ruce; je možné, že budete muset ještě přidat trochu mouky.
Krystalový cukr nasypte do misky.
Z těsta tvořte kuličky velikosti vlašského ořechu a horní část obalte v cukru (můžete je obalit i celé, ale na spodní část se cukr rád připéká). Klaďte je na nevymaštěný plech asi pět centimetrů od sebe; pečením se z nich stanou baculaté sušenky.
Přibližně dvanáct minut pečte, pak plech vyjměte a postavte na mřížku. Až trochu vychladne, sušenky z něj sejměte a nechte je ještě odpočívat na mřížce, dokud úplně nevychladnou.
Komentáře
Anonym
02.09.2007 09:33
Apetit 5/05
Anonym
17.09.2008 17:53
aaa
Naďa Uhdeová
18.11.2014 21:57
Dobré!
Dobré!