Hodnocení receptu
Průměr: 4.2 ()
Do 30 minut 12 sušenek

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 9475 kcal
Bílkoviny 292 g
Cukr 197 g
Tuky 753 g
Vláknina 168 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Skvělé sušenky k odpolední kávě, i k vychlazenému mátovému čaji.

Suroviny

vejce 1 ks
moučkový cukr 100 g
plus trochu na poprášení
kypřicí prášek do pečiva 1 ČL
mandle 200 g
mleté
1 ČL
růžová voda
mandle 12 ks
celé, vyloupané

Předehřejte troubu na 180 stupňů. Všechny suroviny kromě celých mandlí zpracujte na hutné těsto. Tvarujte kuličky a klaďte je na plech potažený pečicím papírem. Sušenky vydatně pocukrujte a každou ozdobte mandlí. Pečte 15 minut dozlatova.

Něco navíc: Podávejte s marockým mátovým čajem – do čajové konvice dejte 3 lžičky zeleného čaje, přidejte 3 lžičky krupicového cukru a velkou hrst máty. Zalijte vroucí vodou a nechte pět minut odstát.

Apetit magazín

  • Suroviny

V létě potřebujete meloun!

Štavnatý meloun plný sladkého nektaru rozplývající se na jazyku patří mezi typické letní pochoutky. Podívejte se s námi do světa melounů, jejich odrůd i chutí a vyzkoušejte zajímavé a netradiční melounové recepty. ...
  • Tipy a triky

Z čeho připravit cheesecake?

Cheesecake můžeme vystopovat až do starověkého Řecka. Jak se změnila jeho podoba? Jaké suroviny můžete na cheesecake použít? Je lepší tvaroh nebo krémový sýr? Poradíme vám, jak se vypořádat s nástrahami jeho přípravy.   ...
  • Jak na to

5 chutných tipů, jak zpracovat přebytky bobulí

Vyzkoušejte některý ze snadných způsobů, jak využít maliny, ostružiny, rybíz, borůvky či moruše, i když už nejsou dost svěží a čerstvé na to, abyste je mohli jíst jen tak.  ...
  • Jak na to

Jak mrazit bobulovité ovoce

Rybíz, borůvky, maliny, ostružiny, angrešt… to jsou barvy a chutě léta. Zamrazte si je na chladnější dny, kdy vám v bublanině či knedlících připomenou prázdniny. ...
  • Tipy a triky

Tipy a triky, jak připravit nejlepší lasagne

Lasagne jsou těstoviny ve tvaru tenkých obdélníkových plátů, podle nichž získal jméno celosvětově oblíbený pokrm, jehož kořeny leží v italské Neapoli. Kvalita surovin je alfou a omegou chuti všech jídel, u lasagní to však platí dvojnásob....
  • Novinky a zajímavosti

Co jíst v červenci – prázdniny ve znamení letního ovoce

Léto je obdobím hojnosti. Vše zraje, na záhrádce při obhlížení úrody jen srdce plesá a na trzích nám ze vší té pestrobarevné krásy oči přecházejí. Jahody, borůvky, maliny a další ovoce nikdy nechutnají tak dobře jako právě o prázninách....

Obchod Apetit