Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Jak uvařit ten nejlepší čaj

caj
ZDROJ: Pixabay.com
sdílet:
Osvědčené rady pro lahodný šálek čaje
  • Pokud ho vaříte z vody z vodovodu, nechte ji raději odstát nebo ji povařte o trochu déle. Vůbec nejlepší je pramenitá voda; nemáte-li v dosahu ověřenou studánku, použijte raději nesycenou balenou vodu.
  • Vodu nevařte zbytečně dlouho – z plamene ji stáhněte těsně před tím, než začne prudce bublat (spolehlivým znamením je lehký pohyb hladiny a velké bubliny vystupující z vody).
  • Pro čaj choďte do čajoven nebo aspoň dávejte přednost sypaným čajům. Pravidlo ,vyšší cena = vyšší kvalita‘ tu platí beze zbytku.
  • Na šálek o objemu 200 ml dávejte jednu lžičku čaje. Pokud ho připravujete v konvici, počítejte lžičku čaje na šálek plus jednu navíc.
  • Čaj se louhuje dvě až čtyři minuty. Delší dobu louhování potřebují celé čajové lístky. Pokud jsou polámané nebo drcené, postačí jim kratší čas. Chcete-li silný čaj, ponechte v něm lístky delší dobu.
  • V nádobě, ve které připravujete čaj nebo vodu na něj, nevařte nic jiného – nádobí totiž nasává vůně.
  • Vyhýbejte se kovovým konvičkám a sítkům – mění chuť čaje.
  • Připravujte si ho do keramiky, skla nebo porcelánu a používejte sítka z přírodních materiálů.

Související články

Autor: Redakce Apetit

Apetit magazín