Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Jak uvařit ten nejlepší čaj

caj
ZDROJ: Pixabay.com
sdílet:
Osvědčené rady pro lahodný šálek čaje
  • Pokud ho vaříte z vody z vodovodu, nechte ji raději odstát nebo ji povařte o trochu déle. Vůbec nejlepší je pramenitá voda; nemáte-li v dosahu ověřenou studánku, použijte raději nesycenou balenou vodu.
  • Vodu nevařte zbytečně dlouho – z plamene ji stáhněte těsně před tím, než začne prudce bublat (spolehlivým znamením je lehký pohyb hladiny a velké bubliny vystupující z vody).
  • Pro čaj choďte do čajoven nebo aspoň dávejte přednost sypaným čajům. Pravidlo ,vyšší cena = vyšší kvalita‘ tu platí beze zbytku.
  • Na šálek o objemu 200 ml dávejte jednu lžičku čaje. Pokud ho připravujete v konvici, počítejte lžičku čaje na šálek plus jednu navíc.
  • Čaj se louhuje dvě až čtyři minuty. Delší dobu louhování potřebují celé čajové lístky. Pokud jsou polámané nebo drcené, postačí jim kratší čas. Chcete-li silný čaj, ponechte v něm lístky delší dobu.
  • V nádobě, ve které připravujete čaj nebo vodu na něj, nevařte nic jiného – nádobí totiž nasává vůně.
  • Vyhýbejte se kovovým konvičkám a sítkům – mění chuť čaje.
  • Připravujte si ho do keramiky, skla nebo porcelánu a používejte sítka z přírodních materiálů.

Související články

Autor: Redakce Apetit

Apetit magazín

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč