0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Čerstvý mátový čaj

Čerstvý mátový čaj

4.1 / 5. Počet hodnocení: 33
Do 10 minut Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 7 kcal
Bílkoviny 0 g
Sacharidy 0 g
Tuky 0 g
Vláknina 1 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Mátový čaj pomáhá při trávení, je lahodný a nemusíte ho ani sladit. Pokud si pěstujete bylinky doma, můžete experimentovat a podle libosti přidávat rozmarýn či tymián. Skvěle ho ale ochutí i pomerančová či citronová kůra nebo citronová šťáva.

Suroviny

máta 1 svazek
čerstvá
voda 1 l
vroucí

Postup

1

Mátu operte, pak otrhejte lístky a vložte je do oblíbené konvice nebo džbánu.

2

Zalijte vroucí vodou a nechte pět minut louhovat.

Související články

KVÍZ: Jak dobře znáte bylinky?
  • Kvízy

KVÍZ: Jak dobře znáte bylinky?

Kdo miluje vaření, nedá na čerstvé bylinky dopustit. Dodávají jídlům jedinečné aroma, ať už během vaření, nebo jako zelená ozdoba. Pokrmům dodají bylinky příjemnou svěžest a ještě díky nim jídlo   krásně vypadá. ...

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2009/4 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2009/4

Apetit magazín

STORY
Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Kuchyně je jádro domácnosti. Nejenže v ní vznikají veškeré dobroty pro vaše nejmilejší, ale také v ní trávíte poměrně dost času. Aby byl efektivní a veškerá příprava jídla šla doslova od ruky, je potřeba mít ty správné kousky. ...
Jak připravit nejdokonalejší rýžový nákyp
  • Tipy a triky

Jak připravit nejdokonalejší rýžový nákyp

Pomůžeme vám zahnat vzpomínku na nepopulární nákyp ze školní jídelny. Rýžový nákyp podle našeho návodu je krásně vláčný a nadýchaný. Zkrátka takový, že ho klidně můžete servírovat jako dezert, když přijde návštěva. ...

Obchod Apetit