Potěší smysly, vyjdou na pár korun, nesedá na ně prach, a přitom je poznat, že jste se snažili... Vlastnoručně vyrobené pochoutky prostě udělají radost obdarovanému i vám.
Suroviny
jablko
4
ks
pomeranč
4
ks
citronová tráva
4
zázvor (čerstvý)
250
g
na plátky
máta
100
g
čerstvé lístky
1 Předehřejte troubu na 100 °C. Z jablek a pomerančů oloupejte pomocí škrabky tence slupku (plody snězte nebo použijte na něco jiného). Všechny přísady – doporučujeme ve skupinách – rozprostřete na plech s pečicím papírem a vložte do trouby.
2 Po 8–10 minutách vyjměte mátu, po 20 minutách (od začátku sušení) jablečné slupky, po 40 minutách pomerančovou kůru, po 50 minutách zázvor, a citronovou trávu po hodině a půl.
3 Nechte vychladnout, promíchejte a rozdělte do sáčků. Na čaj zalijte 2 lžíce směsi půllitrem vody a nechte 3 minuty vylouhovat.