Potěší smysly, vyjdou na pár korun, nesedá na ně prach, a přitom je poznat, že jste se snažili... Vlastnoručně vyrobené pochoutky prostě udělají radost obdarovanému i vám.
Postup
1
Předehřejte troubu na 100 °C. Z jablek a pomerančů oloupejte pomocí škrabky tence slupku (plody snězte nebo použijte na něco jiného). Všechny přísady – doporučujeme ve skupinách – rozprostřete na plech s pečicím papírem a vložte do trouby.
2
Po 8–10 minutách vyjměte mátu, po 20 minutách (od začátku sušení) jablečné slupky, po 40 minutách pomerančovou kůru, po 50 minutách zázvor, a citronovou trávu po hodině a půl.
3
Nechte vychladnout, promíchejte a rozdělte do sáčků. Na čaj zalijte 2 lžíce směsi půllitrem vody a nechte 3 minuty vylouhovat.
Tento recept naleznete také v kolekcích:
- 15 receptů na jedlé dárky, které udělají radost každému(14 receptů )