Voňavá čajová směs

Voňavá čajová směs

3.1 / 5. Počet hodnocení: 8
Více než hodinu Velmi snadné 4 sáčky

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1094 kcal
Bílkoviny 13 g
Sacharidy 239 g
Tuky 0 g
Vláknina 37 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Potěší smysly, vyjdou na pár korun, nesedá na ně prach, a přitom je poznat, že jste se snažili... Vlastnoručně vyrobené pochoutky prostě udělají radost obdarovanému i vám.

Suroviny

jablko 4 ks
pomeranč 4 ks
citronová tráva 4
zázvor (čerstvý) 250 g
na plátky
máta 100 g
čerstvé lístky

1 Předehřejte troubu na 100 °C. Z jablek a pomerančů oloupejte pomocí škrabky tence slupku (plody snězte nebo použijte na něco jiného). Všechny přísady – doporučujeme ve skupinách – rozprostřete na plech s pečicím papírem a vložte do trouby.

2 Po 8–10 minutách vyjměte mátu, po 20 minutách (od začátku sušení) jablečné slupky, po 40 minutách pomerančovou kůru, po 50 minutách zázvor, a citronovou trávu po hodině a půl.

3 Nechte vychladnout, promíchejte a rozdělte do sáčků. Na čaj zalijte 2 lžíce směsi půllitrem vody a nechte 3 minuty vylouhovat.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2008/12 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2008/12

Apetit magazín

Co má společného pastis a uříznuté Van Goghovo ucho?
  • Tipy a triky

Co má společného pastis a uříznuté Van Goghovo ucho?

Ochutnejte anýzovku francouzského původu, která za svou slávu vděčí absintu. Oblíbený destilát s výraznou chutí a typickým zakalenám  spatřil světlo světa jako náhrada za absint, který si vysloužil zákaz. Pastis můžete například v...
Jak zpracovat květy černého bezu: sladké i slané tipy
  • Tipy a triky

Jak zpracovat květy černého bezu: sladké i slané tipy

Černý bez nemusíme dlouze představovat. Patří mezi keře, kterého si cení všichni milovníci bylin. Když zavoní, láká nás, abychom z jeho květů připravili stejně omamně vonící sirupy a šťávy nebo si usmažili květové řízečky....
Dort krále Oskara II.: Upečte si oblíbený Ikea dezert sami!
  • Tipy redakce

Dort krále Oskara II.: Upečte si oblíbený Ikea dezert sami!

Obchodní dům Ikea láká kromě nábytku na spoustu švédských dobrot. Jednou z nich je také mandlový dort krále Oskara II. Kdo už tento skvostný zákusek někdy ochutnal, věříme, že ne jen jednou. S naším receptem si ho můžete upéct...

Obchod Apetit