0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Voňavá čajová směs

Voňavá čajová směs

3.1 / 5. Počet hodnocení: 8
Více než hodinu Velmi snadné 4 sáčky

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1094 kcal
Bílkoviny 13 g
Sacharidy 239 g
Tuky 0 g
Vláknina 37 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Potěší smysly, vyjdou na pár korun, nesedá na ně prach, a přitom je poznat, že jste se snažili... Vlastnoručně vyrobené pochoutky prostě udělají radost obdarovanému i vám.

Suroviny

jablko 4 ks
pomeranč 4 ks
citronová tráva 4
zázvor (čerstvý) 250 g
na plátky
máta 100 g
čerstvé lístky

1 Předehřejte troubu na 100 °C. Z jablek a pomerančů oloupejte pomocí škrabky tence slupku (plody snězte nebo použijte na něco jiného). Všechny přísady – doporučujeme ve skupinách – rozprostřete na plech s pečicím papírem a vložte do trouby.

2 Po 8–10 minutách vyjměte mátu, po 20 minutách (od začátku sušení) jablečné slupky, po 40 minutách pomerančovou kůru, po 50 minutách zázvor, a citronovou trávu po hodině a půl.

3 Nechte vychladnout, promíchejte a rozdělte do sáčků. Na čaj zalijte 2 lžíce směsi půllitrem vody a nechte 3 minuty vylouhovat.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2008/12 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2008/12

Apetit magazín

STORY
Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Kuchyně je jádro domácnosti. Nejenže v ní vznikají veškeré dobroty pro vaše nejmilejší, ale také v ní trávíte poměrně dost času. Aby byl efektivní a veškerá příprava jídla šla doslova od ruky, je potřeba mít ty správné kousky. ...

Obchod Apetit