Domácí ledový čaj

Domácí ledový čaj

Hodnocení receptu
Průměr: 3.7 ()
Do 20 minut Velmi snadné 3-6

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 281 kcal
Bílkoviny 0 g
Sacharidy 58 g
Tuky 0 g
Vláknina 2 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Chutná stejně skvěle, jako vypadá. Je osvěžující a lahodný, takže ani ,netěhotným‘ kamarádkám nebude vadit, že v něm není žádný alkohol. Takový je náš ideál na party.

Suroviny

čaj 6
třtinový cukr 2 PL
máta 10 lístků
čerstvá a pár snítek na ozdobu
pomerančová šťáva 300 ml
plus jeden pomeranč, oloupaný a rozdělený na dílky
citronová štáva
z jednoho citronu
okurka 1 ks
oloupaná a nakrájená na kolečka
citron
nebo limeta, kolečka na ozdobu
led kostky

1Nejprve uvařte čaj z jednoho a půl litru vody. Dokud je horký, vmíchejte do něj cukr a po deseti minutách přidejte i lístky máty. Dejte pořádně vychladit.

2Před servírováním přelijte čaj do džbánku, přilijte pomerančovou i citronovou šťávu, vhoďte dílky pomerančů, okurku i mátu na ozdobení. Zasypte kostkami ledu. Podle chuti můžete případně přidat kolečka citronu nebo limetky.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2008/6 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2008/6

Apetit magazín

4 základní rady, jak vařit dietně
  • Tipy a triky

4 základní rady, jak vařit dietně

Svou váhu začínají řešit lidé nejen se začátkem nového roku. Slovo dieta je vyhledávaným slovem po celý rok. Lidé ale stále nevěří tomu, že lze vařit lehká, zdravá jídla, která jsou přitom chutná. Přitom i při vaření odlehčených jídel lze...
Komerční sdělení
Vyznejte lásku originálním dezertem a vyhrajte!
  • Soutěže

Vyznejte lásku originálním dezertem a vyhrajte!

Blíží se Valentýn, což je báječná příležitost hřešit v podobě mlsání. Ať už plánujete obdarovat jedlým vyznáním lásky sebe, nebo svoji drahou polovičku, my pro vás máme lákavé řešení. ...
Barvy na talíři: Co jíst pro vyšší sebevědomí a imunitu
  • Zdraví a výživa

Barvy na talíři: Co jíst pro vyšší sebevědomí a imunitu

Proč by pokrmy měly zářit barvami co nejvíce ? Mluvíme o přírodních barvách a barvivech, které se přirozeně vyskytují v ovoci, zelenině, luštěninách, semenech, bylinách. Pojďme se podívat, jak barevné spektrum ovlivňuje nejen náš...
Co mají společného Pražský koláč a Tarte Tropézienne
  • Koktejl

Co mají společného Pražský koláč a Tarte Tropézienne

Francouzské město Saint-Tropez je u nás proslulé především díky partě pomatených četníků a jako součást proslulého Azurového pobřeží. Jenže ještě dřív než filmová komedie a jachty milionářů proslavil přímořské městečko dezert Tarte...

Obchod Apetit