0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Tip: Jak vařit zeleninu podle barev

zelenina
ZDROJ: Pexels.com
sdílet:
  • Zelenou zeleninu  (například brokolici nebo zelené fazolky) vařte bez pokličky ve větším množství vody. Pro zachování barvy můžete přidat špetku jedlé sody.
  • Žlutá zelenina  (třeba dýně nebo žluté papriky) má radši dušení pod pokličkou.
  • Červené zelenině  (řepě, mrkvi, červené paprice, rajčatům) prospěje, když k nim přidáte trochu octa nebo kyselého jablka. Uchová si díky tomu barvu.
  • Bílou zeleninu  (zelí, kedlubny, ředkve) vkládejte až do vroucí vody.  

Související články

Autor: Redakce Apetit

Apetit magazín

5 jídel, která si domů raději neobjednávejte
  • Poradna

5 jídel, která si domů raději neobjednávejte

V uplynulých letech se s rozvážkovou službou jídla do domu doslova roztrhl pytel. Pokud i vy patříte mezi milovníky restauračního jídla v teple a klidu domova, možná vás zaujme našich pět tipů, čemu se ve verzi ‚s sebou‘ raději vyhnout. ...
Jambalaya, gumbo, beignets: Uvařte si menu z New Orleans!
  • Lidé a jídlo

Jambalaya, gumbo, beignets: Uvařte si menu z New Orleans!

Slavná kuchyně lousianského města New Orleans je výsledkem bohaté směsice kultur, které našly svůj domov podél řeky Mississippi. Projevuje se specifickými jídly, plnými vůní a barev. Připravit si je doma v českých podmínkách je překvapivě...
Jak na dokonalý vývar
  • Tipy a triky

Jak na dokonalý vývar

Vývar je dokonalou surovinou pro každou omáčku, polévku a velkou část dalších pokrmů. Je základem profesionálního i amatérského vaření. Jeho příprava zabere nějaký ten čas, ale můžete připravit velké množství a po dávkách ho zamrazit....

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
549 Kč
439 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč