Zelenou zeleninu (například brokolici nebo zelené fazolky) vařte bez pokličky ve větším množství vody. Pro zachování barvy můžete přidat špetku jedlé sody.
Žlutá zelenina (třeba dýně nebo žluté papriky) má radši dušení pod pokličkou.
Červené zelenině (řepě, mrkvi, červené paprice, rajčatům) prospěje, když k nim přidáte trochu octa nebo kyselého jablka. Uchová si díky tomu barvu.
Bílou zeleninu (zelí, kedlubny, ředkve) vkládejte až do vroucí vody.
Čtenářka Klára Řeháčková by si přála, aby její rodina jedla víc zeleniny, a tak chce na jídelníček zařadit zeleninové přílohy. Jak to však udělat a co vařit, aby změna nebyla strávníkům proti srsti?
...
Fermentace neboli kvašení je snadný způsob, jak z čerstvou zeleninu přeměnit na pikantní křupavou dobrotu plnou zdraví. Kvasit nemusíte jenom zelí, bakterie mléčného kvašení se postarají o jakoukoli zeleninu. Zjistěte, co potřebujete...
Jana stojí v čele Apetitu od ledna roku 2022, předtím krátce působila jako jeho editorka. S tematikou jídla se ale setkávala už dříve, kdy se jako novinářka věnovala zdravému životnímu stylu a stravování. Nejzdravější jí nakonec přijde...
Příprava pizzy bez droždí je rychlá cesta k cíli. Nemusí být nutně špatná, byť pizzu z kynutého těsta překoná jen těžko. Těsto na pizzu bez kvasnic se obvykle kypří práškem do pečiva. To mu dodá jemnou a nadýchanou texturu, i když trochu...
Jedna z nejznámějších autorek českých kuchařek, Jana Florentýna Pišová (dříve Zatloukalová), oznámila, že končí s populárním blogem Kuchařka pro dceru. S psaním na blog jeho autorka skončila symbolicky v den desátého výročí od prvního...
Chystáte oslavu a rádi byste své hosty překvapili neotřelým zákuskem? A co takhle místo dnes již dobře známého brownies vyzkoušet jeho skandinávskou sestřenici kladdkaku? Tenhle zákusek oplývající čokoládou spolehlivě uspokojí i ty...
Risotto nebo také rizoto má původ v severní Itálii. Jde o krémový pokrm z rýže vařené ve víně a vývaru. Časem populární jídlo procestovalo celý svět a získalo mnoho podob. Některé jsou původnímu podobné, jiné na míle vzdálené. Jak má...
V naší pravidelné rubrice Zeptejte se redakce se opět objevil dotaz, který se bude hodit všem začínajícím cukrářům. Jde o to, jak správně vyšlehat máslovou pěnu. S naší pomocí to nebude žádná věda.
...