Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Vlnité nudle s jarní zeleninou
Čínské nudle se zeleninou
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Vlnité nudle s jarní zeleninou

3.9/5 Počet hodnocení: 7
Do 30 minut Velmi snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 4732 kcal
Bílkoviny 128 g
Sacharidy 173 g
Tuky 389 g
Vláknina 25 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Večeře na čínský způsob! Vlnité nudle s jarní zeleninou jsou rychlou cestou, jak nasytit celou rodinu a současně zařadit do jídelníčku pořádnou nálož zeleniny. 

Suroviny

mražená zelenina 200 g
doporučujeme brokolice, hrášek, fazolky
lze vynechat
česnek 2 stroužky
jarní cibulka 6 ks
na čtvrtky
nudle rýžové 150 g
olej 2 PL
sójová omáčka

Postup

1

Olej rozehřejte na pánvi a poté do něj vsypte slaninu. Za občasného míchání ji smažte asi minutu, aby se tuk vyškvařil.

2

Přidejte zeleninu (všechnu), česnek nakrájený na plátky a jarní cibulky. Smažte asi minutu.

3

Přilijte lžíci vody, zmírněte oheň a nechte zhruba čtyři minuty dusit. Pokud byste zeleninu trápili déle, přestala by být křupavá a začala se rozvářet, což by bylo zcela proti čínským pravidlům hry.

4

Uvařte nudle podle návodu na obalu a sceďte je, případně je zalijte horkou vodou, nechte změknout a vodu slijte.

5

Promíchejte hotové nudle se zeleninou a slaninou, dochuťte sójovou omáčkou a podávejte.

Kouzelná přísada:
Vlnité nudle jsou něco úplně jiného než špagety nebo těstoviny z rýžové mouky. Jsou typické pro rychlou čínskou kuchyni; připravíte je raz dva (většinou stačí namočit je do horké vody, ale vždycky si raději přečtěte návod na obalu) a jsou efektní na pohled. Navíc se dobře nabírají hůlkami: do křupava osmahnutá zelenina se v nich totiž zachytí a drží, stejně jako hustá omáčka. Můžete je nahradit špagetami, pak ale hrozí, že loužička omáčky, v níž plave zelenina, zůstane na dně talíře a do pusy dopravíte jenom pár klouzavých nudlí. Vlnité nudle čínského původu, 250 g/20 Kč, seženete v běžné maloobchodní síti.

Související články

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2004/5 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2004/5

Apetit magazín

AD
Vychutnejte si dokonalý kopeček zmrzliny
  • Zajímavosti

Vychutnejte si dokonalý kopeček zmrzliny

Zmrzlina k létu neodmyslitelně patří, milují ji děti i dospělí. Chladivý kopeček v horkých dnech dokonale osvěží a potěší chuťové buňky. Marks & Spencer si letos opět připravil několik novinek ze světa mraženého osvěžení – a...