0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Vlnité nudle s jarní zeleninou

Čínské nudle se zeleninou
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Vlnité nudle s jarní zeleninou

2.8/5 Počet hodnocení: 5
Do 30 minut Velmi snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 4732 kcal
Bílkoviny 128 g
Sacharidy 173 g
Tuky 389 g
Vláknina 25 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Večeře na čínský způsob!

Suroviny

mražená zelenina 200 g
doporučujeme brokolice, hrášek, fazolky
chřest bílý 100 g
lze vynechat
česnek 2 stroužky
jarní cibulka 6 ks
na čtvrtky
nudle rýžové 150 g
olej 2 PL
sójová omáčka

Postup

1

Olej rozehřejte na pánvi a poté do něj vsypte slaninu. Za občasného míchání ji smažte asi minutu, aby se tuk vyškvařil.

2

Přidejte zeleninu (všechnu), česnek nakrájený na plátky a jarní cibulky. Smažte asi minutu.

3

Přilijte lžíci vody, zmírněte oheň a nechte zhruba čtyři minuty dusit. Pokud byste zeleninu trápili déle, přestala by být křupavá a začala se rozvářet, což by bylo zcela proti čínským pravidlům hry.

4

Uvařte nudle podle návodu na obalu a sceďte je, případně je zalijte horkou vodou, nechte změknout a vodu slijte.

5

Promíchejte hotové nudle se zeleninou a slaninou, dochuťte sójovou omáčkou a podávejte.

Kouzelná přísada:
Vlnité nudle jsou něco úplně jiného než špagety nebo těstoviny z rýžové mouky. Jsou typické pro rychlou čínskou kuchyni; připravíte je raz dva (většinou stačí namočit je do horké vody, ale vždycky si raději přečtěte návod na obalu) a jsou efektní na pohled. Navíc se dobře nabírají hůlkami: do křupava osmahnutá zelenina se v nich totiž zachytí a drží, stejně jako hustá omáčka. Můžete je nahradit špagetami, pak ale hrozí, že loužička omáčky, v níž plave zelenina, zůstane na dně talíře a do pusy dopravíte jenom pár klouzavých nudlí. Vlnité nudle čínského původu, 250 g/20 Kč, seženete v běžné maloobchodní síti.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2004/5 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2004/5

Apetit magazín

Představujeme novou kuchařku z edice Apetit: Mleté maso
  • Tipy redakce

Představujeme novou kuchařku z edice Apetit: Mleté maso

První novou kuchařkou roku 2023 je kniha Mleté maso. Novinka z edice Apetit vychází už v únoru a jak název napovídá, je věnována všestrannému využití jedné z velmi oblíbených surovin – mletého masa. ...
AD
Soutěž Vaříme s Rio Mare: Inspirace od oblíbených food blogerů
  • Soutěže

Soutěž Vaříme s Rio Mare: Inspirace od oblíbených food blogerů

Každý březnový den můžete vyhrát předplatné časopisu Apetit a balíček plný výrobků Rio Mare! Co pro výhru udělat? Vařit s tuňákem! Další soutěže pro vás chystají i čtyři oblíbení food blogeři. Ti si pro vás spolu s Rio Mare připravili i...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
549 Kč
439 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč