0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Vlnité nudle s jarní zeleninou

Čínské nudle se zeleninou
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Vlnité nudle s jarní zeleninou

2.3 / 5. Počet hodnocení: 4
Do 30 minut Velmi snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 4732 kcal
Bílkoviny 128 g
Sacharidy 173 g
Tuky 389 g
Vláknina 25 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Večeře na čínský způsob!

Suroviny

anglická slanina 6 plátků
mražená zelenina 200 g
doporučujeme brokolice, hrášek, fazolky
chřest bílý 100 g
lze vynechat
česnek 2 stroužky
jarní cibulka 6 ks
na čtvrtky
nudle rýžové 150 g
olej 2 PL
sójová omáčka

Postup

1

Olej rozehřejte na pánvi a poté do něj vsypte slaninu. Za občasného míchání ji smažte asi minutu, aby se tuk vyškvařil.

2

Přidejte zeleninu (všechnu), česnek nakrájený na plátky a jarní cibulky. Smažte asi minutu.

3

Přilijte lžíci vody, zmírněte oheň a nechte zhruba čtyři minuty dusit. Pokud byste zeleninu trápili déle, přestala by být křupavá a začala se rozvářet, což by bylo zcela proti čínským pravidlům hry.

4

Uvařte nudle podle návodu na obalu a sceďte je, případně je zalijte horkou vodou, nechte změknout a vodu slijte.

5

Promíchejte hotové nudle se zeleninou a slaninou, dochuťte sójovou omáčkou a podávejte.

Kouzelná přísada:
Vlnité nudle jsou něco úplně jiného než špagety nebo těstoviny z rýžové mouky. Jsou typické pro rychlou čínskou kuchyni; připravíte je raz dva (většinou stačí namočit je do horké vody, ale vždycky si raději přečtěte návod na obalu) a jsou efektní na pohled. Navíc se dobře nabírají hůlkami: do křupava osmahnutá zelenina se v nich totiž zachytí a drží, stejně jako hustá omáčka. Můžete je nahradit špagetami, pak ale hrozí, že loužička omáčky, v níž plave zelenina, zůstane na dně talíře a do pusy dopravíte jenom pár klouzavých nudlí. Vlnité nudle čínského původu, 250 g/20 Kč, seženete v běžné maloobchodní síti.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2004/5 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2004/5

Apetit magazín

7 návykových sladkostí à la mrkvový dort
  • Tipy a triky

7 návykových sladkostí à la mrkvový dort

V mnoha kavárnách má mrkvový dort své čestné místo ve vitríně a patří k nejčastěji objednávaným zákuskům. Nedivíme se. Je krásně vláčný, se svěží polevou ze smetanového sýra, přitom relativně jednoduchý na přípravu. Napadlo by vás, že ve...
Pohlazení jménem čokoládový fondán
  • Poradna

Pohlazení jménem čokoládový fondán

Představte si, jak zakrojíte do dezertu, který má na první pohled hustou strukturou, a najednou z jeho vnitřku pomalu vytékat lesklá, krémová čokoládová láva. Někteří už určitě vědí, že je řeč o tzv. lávových dortících někdy označovaných...
Domácí lékárnička: Jak se zbavit bolesti žaludku
  • Zdraví a výživa

Domácí lékárnička: Jak se zbavit bolesti žaludku

Pokud nejde o závažné onemocnění, jako jsou například žaludeční vředy, patří mezi hlavní příčiny náhlé bolesti žaludku konzumace potravin, které z nějaké důvodu vašemu žaludku nesedí, stres, těhotenství či přílišná konzumace alkoholu. Co je...
AD
Domácnost na míru? Jde to hravě a jednoduše!
  • Tipy a triky

Domácnost na míru? Jde to hravě a jednoduše!

Interiérový design zažívá velký boom. Jeho nedílnou součástí jsou domácí spotřebiče. Díky konceptu Bespoke si je nyní můžete přizpůsobit na míru. Nejen o něm, ale i o nových trendech v designu spotřebičů si s product managerem ze...

Obchod Apetit