Vlnité nudle s jarní zeleninou

Vlnité nudle s jarní zeleninou

Hodnocení receptu
Průměr: 3 (1)
Do 30 minut 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 4710 kcal
Bílkoviny 126 g
Sacharidy 169 g
Tuky 389 g
Vláknina 23 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Večeře na čínský způsob!

Suroviny

anglická slanina 6 plátků
mražená zelenina 200 g
doporučujeme brokolice, hrášek, fazolky
100 g
chřest lze vynechat
česnek 2 stroužky
jarní cibulka 6 ks
na čtvrtky
nudle rýžové 150 g
olej 2 PL
sójová omáčka
1. olej rozehřejte na pánvi a poté do něj vsypte slaninu. Za občasného míchání ji smažte asi minutu, aby se tuk vyškvařil.

2. přidejte zeleninu (všechnu), česnek nakrájený na plátky a jarní cibulky. Smažte asi minutu. Přilijte lžíci vody, zmírněte oheň a nechte zhruba čtyři minuty dusit. Pokud byste zeleninu trápili déle, přestala by být křupavá a začala se rozvářet, což by bylo zcela proti čínským pravidlům hry.

3. uvařte nudle podle návodu na obalu a sceďte je, případně je zalijte horkou vodou, nechte změknout a vodu slijte.

4. promíchejte hotové nudle se zeleninou a slaninou, dochuťte sójovou omáčkou a podávejte.

Kouzelná přísada:
Vlnité nudle jsou něco úplně jiného než špagety nebo těstoviny z rýžové mouky. Jsou typické pro rychlou čínskou kuchyni; připravíte je raz dva (většinou stačí namočit je do horké vody, ale vždycky si raději přečtěte návod na obalu) a jsou efektní na pohled. Navíc se dobře nabírají hůlkami: do křupava osmahnutá zelenina se v nich totiž zachytí a drží, stejně jako hustá omáčka. Můžete je nahradit špagetami, pak ale hrozí, že loužička omáčky, v níž plave zelenina, zůstane na dně talíře a do pusy dopravíte jenom pár klouzavých nudlí. Vlnité nudle čínského původu, 250 g/20 Kč, seženete v běžné maloobchodní síti.

 

Apetit magazín

Škola vaření: bramborová kaše
  • Tipy a triky

Škola vaření: bramborová kaše

Vychutnejte si s námi úžasné bramborové pyré. Naučíme vás dokonalou bramborovou kaši a až vás omrzí, vyzkoušejte tři báječné možnosti, jak jej posunout ještě o krok dál.   ...
Knedlík nebo nok? Připravte si pochoutky z bramborového těsta.
  • Poradna

Knedlík nebo nok? Připravte si pochoutky z bramborového těsta.

Na světě jsou dva druhy lidí. Ti, kteří nedají dopustit na houskové a kynuté knedlíky, a pak tací, kteří dají vždycky přednost těstu bramborovému. Bramborové knedlíčky, noky nebo italské gnocchi, to je, oč tu běží! Jak nejlépe připravíte...

Obchod Apetit