Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
zeleninovy tajin
ZDROJ: Pixabay.com
sdílet:
4.9/5 Počet hodnocení: 14
Do hodiny Velmi snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1819 kcal
Bílkoviny 81 g
Sacharidy 265 g
Tuky 34 g
Vláknina 23 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Klasické jídlo arabské kuchyně. Delikatesní!

Suroviny

olivový olej 1 PL
velká, nahrubo
česnek 2 stroužky
najemno
koření ½ PL
korenící směs mletý kmín, kurkuma a skořice
zázvor (čerstvý) 1 ČL
mletý
harissa 1,5 ČL
med 2 PL
dle chuti - máslová dýně, patizon, mrkev, pastiňák, petržel, brambory
vývar zeleninový 600 ml
tofu 350 g
lze nahradit sojovým masem
koriandr čerstvý 2 PL
čerstvý, nasekaný najemno
sůl
kuskus 200 g

Postup

1

Na oleji ve velké teflonové pánvi na středním ohni 5–7 minut smažte cibuli a česnek.

2

Přidejte koření, harissu, zázvor i med a smažte další minutu, pak přimíchejte zeleninu, vývar a lžičku soli.

3

Přiveďte k varu, zakryjte a duste 25 minut.

4

Přidejte tofu a 5 minut poduste. Případně dosolte či dochuťte harissou.

Posypte koriandrem a podávejte s kuskusem s hrozinkami.

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2004/12 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2004/12

Komentáře

12.04.2008 11:39
Tažin se dá využít na všechny druhy rybích a masových jídel s různou zeleninou, podává se v ní kuskus na slano i na sladko. Podle druhu zeleniny a koření se dají připravit opravdu jídla různých chutí. Tažin jsem měla z Maroka a když se mi rozbil opravdu jsem řešila kde ho sehnat. Ten z Ikea není moc původní, myslím že má i kovové části ale tažin má být jen z keramiky. Takže jsem si objednala přes net tažin od Emile Henry.. ale je příšerně drahý, ale kvalitní...no snad mi vydrží dlouho
06.10.2007 18:38
Pre vsetkych, ktori neznesu prilisne palive jedla. Staci tak pol lizicka harissy. Neviem ake intenzivne su ine znacky harissy predavane v radovych supermaketoch. My sme tu nasu kupili u turka.... a mala grady....
31.08.2007 08:04
Recept se nachází v č.12/04, str.81
01.10.2006 22:40
Moc prosím o radu, kde seženu v česku onu keramickou nádobu na přípravu Tažin.předem děkuji .mk
10.01.2007 11:49
maji ji v IKEA
09.08.2007 18:08
Také jsem objevila tuto nádobu v Ikea. Než ji koupím, ráda bych se zeptala, zda má někdo zkušenosti s jejím využitím. Na jaké další recepty se dá použít?
08.02.2007 18:04
Prosím vás kde seženu keramickou nádobu na přípravu Tažin. děkuji
20.08.2007 19:53
Dobrý den, paní Novotná, specielní nádobu na vaření tažinu prodávají v Ikea. Sama jsem o ní uvažovala, je ale dost drahá..
29.02.2008 12:36
Ahojte. Takze nadoba na tadjin ma okruhly tvar, spodna cast je hlboka, vrchnak sa v strede zuzuje a taha do spica. Nadoba na tadjin je keramicka. Je to smiesne, ze v obchodoch u nas je taka draha, lebo ja som take nadoby videla v Maroku a stredna velkost stoji tam stoji okolo 200Sk... V tej nadobe mozete pripravit vsetko - zeleninu, ryby aj maso. Obzvlast dobry je rybaci tadjin, bez kuskusu a s rybou navrchu. Ja osobne mam skusenosti s marockou kuchynou. Zvlastnostou je, ze Marocania sa velmi netrapia s krajanim masa ci zeleniny na minikusky, jednoducho to tam naukladaju a hotovo:-)

Apetit magazín