Klasické jídlo arabské kuchyně. Delikatesní!
Suroviny
olivový olej
1
PL
cibule
1
ks
velká, nahrubo
česnek
2
stroužky
najemno
koření
½
PL
korenící směs mletý kmín, kurkuma a skořice
zázvor (čerstvý)
1
ČL
mletý
harissa
1,5
ČL
med
2
PL
zelenina
1
kg
dle chuti - máslová dýně, patizon, mrkev, pastiňák, petržel, brambory
vývar zeleninový
600
ml
tofu
350
g
lze nahradit sojovým masem
koriandr čerstvý
2
PL
čerstvý, nasekaný najemno
sůl
kuskus
200
g
rozinky
2
PL
Postup
1
Na oleji ve velké teflonové pánvi na středním ohni 5–7 minut smažte cibuli a česnek.
2
Přidejte koření, harissu, zázvor i med a smažte další minutu, pak přimíchejte zeleninu, vývar a lžičku soli.
3
Přiveďte k varu, zakryjte a duste 25 minut.
4
Přidejte tofu a 5 minut poduste. Případně dosolte či dochuťte harissou.
Posypte koriandrem a podávejte s kuskusem s hrozinkami.
Komentáře