0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Léto na talíři: co jíst právě teď

grilovaná zelenina
ZDROJ: Archiv
sdílet:

Ovoce a zelenina jsou uprostřed léta v nejlepší formě. Jezte je čerstvé plnými hrstmi nebo vyzkoušejte některý z našich receptů. 

 

Rajčata

Jablíčka z ráje dozrávají na zahradách i balkonech. Díky lykopenu, který patří k nejsilnějším antioxidantům, příznivě ovlivňují naše zdraví. Navíc mají krásnou barvu a skvělou chuť. Jejich přednosti nejlépe vypíchnou lehké středozemní recepty. 
Uvařte si: těstoviny s ančovičkami a tuňákem

těstoviny s ančovičkami

Papriky

Báječné lusky jsou skvělé plněné masem nebo rýží. Zastudena najdou uplatnění v lehkých letních salátech. V Řecku by se bez nich neobešli.
Ochutnejte: pomazánka z pečených paprik

Lilek

Plod s fascinující tmavofialovou slupkou potřebuje nejprve nakrájet a nechat vypotit, aby se zbavil hořkých látek. Pak si ale pochutnáte na skvostných jídlech. Dejte si ho ve špagetách nebo zapečený třeba jako musaku.
Zapněte troubu: lilek plněný kuskusovým salátem

Cukety

Stálice českých zahrádek nemusíme představovat. Jejich nadúroda se dá vyřešit hravě: lečo, trojobal, pikantní čatní, buchta, polévka, omeleta… Jaká jsou vaše oblíbená cuketová jídla?
Na výlet: cuketová pomazánka

cuketová pomazánka

Bylinky

Léto nám vždy zavoní bazalkou a petrželovou natí. Naučte se v tomto období využívat k dochucení právě bylinky. Na sušené koření je dost času v zimě. Nebojte se ani pikantnějších variací. Třeba takový ovocný sorbet s nasekanou mátou či sušenky s levandulí jsou návyková záležitost.
Provoňte byt: citronáda s mátou

Lesní plody

Léto bez kynutých knedlíků či koláčů? Nemyslitelné. Právě těm borůvky a další drobné plody tak sluší. Ač nevelké, jsou plné chuti a vitaminů. Najezte se plnými hrstmi ještě v lese a ze zbytku ukoulejte sladkou dobrotu.
Letní klasika: kynuté knedlíky s borůvkami

Švestky

Že jsou nejlepší v tekuté podobě? Nevěřte tomu. Až upečete buchty plněné čerstvými švestkami nebo zavaříte povidla, budou se všichni olizovat až za ušima. Nic neevokuje domácí pohodu víc než vůně teplých švestek.
Z pekáče: švestkové buchty


švestkové buchty

Autor: jana.koprivova

Apetit magazín

Jak vybrat nejlepší olivový olej a co s ním podniknout
  • Tipy a triky

Jak vybrat nejlepší olivový olej a co s ním podniknout

Olivovému oleji se připisují skvělé účinky jako dlouhověkost a zdraví. Je nedílnou součástí středomořské stravy, oblíbený je však po celém světě. Jaký typ olivového oleje si pořídit na salát, s kterým vařit a co znamenají názvy na etiketách...
5 jídel, která si domů raději neobjednávejte
  • Poradna

5 jídel, která si domů raději neobjednávejte

V uplynulých letech se s rozvážkovou službou jídla do domu doslova roztrhl pytel. Pokud i vy patříte mezi milovníky restauračního jídla v teple a klidu domova, možná vás zaujme našich pět tipů, čemu se ve verzi ‚s sebou‘ raději vyhnout. ...
Jambalaya, gumbo, beignets: Uvařte si menu z New Orleans!
  • Lidé a jídlo

Jambalaya, gumbo, beignets: Uvařte si menu z New Orleans!

Slavná kuchyně lousianského města New Orleans je výsledkem bohaté směsice kultur, které našly svůj domov podél řeky Mississippi. Projevuje se specifickými jídly, plnými vůní a barev. Připravit si je doma v českých podmínkách je překvapivě...
Jak na dokonalý vývar
  • Tipy a triky

Jak na dokonalý vývar

Vývar je dokonalou surovinou pro každou omáčku, polévku a velkou část dalších pokrmů. Je základem profesionálního i amatérského vaření. Jeho příprava zabere nějaký ten čas, ale můžete připravit velké množství a po dávkách ho zamrazit....

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
549 Kč
439 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč