0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Léto na talíři: co jíst právě teď

grilovaná zelenina
ZDROJ: Archiv
sdílet:

Ovoce a zelenina jsou uprostřed léta v nejlepší formě. Jezte je čerstvé plnými hrstmi nebo vyzkoušejte některý z našich receptů. 

 

Rajčata

Jablíčka z ráje dozrávají na zahradách i balkonech. Díky lykopenu, který patří k nejsilnějším antioxidantům, příznivě ovlivňují naše zdraví. Navíc mají krásnou barvu a skvělou chuť. Jejich přednosti nejlépe vypíchnou lehké středozemní recepty. 
Uvařte si: těstoviny s ančovičkami a tuňákem

těstoviny s ančovičkami

Papriky

Báječné lusky jsou skvělé plněné masem nebo rýží. Zastudena najdou uplatnění v lehkých letních salátech. V Řecku by se bez nich neobešli.
Ochutnejte: pomazánka z pečených paprik

Lilek

Plod s fascinující tmavofialovou slupkou potřebuje nejprve nakrájet a nechat vypotit, aby se zbavil hořkých látek. Pak si ale pochutnáte na skvostných jídlech. Dejte si ho ve špagetách nebo zapečený třeba jako musaku.
Zapněte troubu: lilek plněný kuskusovým salátem

Cukety

Stálice českých zahrádek nemusíme představovat. Jejich nadúroda se dá vyřešit hravě: lečo, trojobal, pikantní čatní, buchta, polévka, omeleta… Jaká jsou vaše oblíbená cuketová jídla?
Na výlet: cuketová pomazánka

cuketová pomazánka

Bylinky

Léto nám vždy zavoní bazalkou a petrželovou natí. Naučte se v tomto období využívat k dochucení právě bylinky. Na sušené koření je dost času v zimě. Nebojte se ani pikantnějších variací. Třeba takový ovocný sorbet s nasekanou mátou či sušenky s levandulí jsou návyková záležitost.
Provoňte byt: citronáda s mátou

Lesní plody

Léto bez kynutých knedlíků či koláčů? Nemyslitelné. Právě těm borůvky a další drobné plody tak sluší. Ač nevelké, jsou plné chuti a vitaminů. Najezte se plnými hrstmi ještě v lese a ze zbytku ukoulejte sladkou dobrotu.
Letní klasika: kynuté knedlíky s borůvkami

Švestky

Že jsou nejlepší v tekuté podobě? Nevěřte tomu. Až upečete buchty plněné čerstvými švestkami nebo zavaříte povidla, budou se všichni olizovat až za ušima. Nic neevokuje domácí pohodu víc než vůně teplých švestek.
Z pekáče: švestkové buchty


švestkové buchty

Autor: jana.koprivova

Apetit magazín

STORY
Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Kuchyně je srdcem domácnosti. Nejenže v ní vznikají veškeré dobroty pro vaše nejmilejší, ale také v ní trávíte poměrně dost času. Aby byl efektivní a veškerá příprava jídla šla doslova od ruky, je potřeba mít ty správné kousky. ...
Skoro bez vaření: 5 tipů na obědy do práce ve skle
  • Tipy redakce

Skoro bez vaření: 5 tipů na obědy do práce ve skle

Máme pro vás efektní recepty na jídla, která si můžete vzít s sebou do práce. Co je na nich nejlepší? Nevyžadují žádné zdlouhavé vaření předem, jednoduše navrstvíte vybrané suroviny a celou přípravu dokončíte, až v práci dostanete hlad. ...
Jak připravit pravé italské tiramisu?
  • Tipy a triky

Jak připravit pravé italské tiramisu?

Připravte si domácí tiramisu jako z italské cukrárny: lehké, smetanově krémové, vonící kávou… Podělíme se s vámi o rady, tipy i recepty, aby vás svou chutí autentický a božský dezert přenesl až do Itálie. ...

Obchod Apetit