0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Nadíváme, plníme…

pečené kuře
ZDROJ: Pexels.com
sdílet:

Pokud plníte kuře nebo jiné maso nádivkou, nesmíte maso příliš napěchovat. Důvod je prostý – maso se při pečení spéká a nádivka naopak nabývá na objemu. Pokud by nám nádivka zbyla, můžeme ji upéct v alobalu nebo v pekáči vedle masa.

Maso po naplnění nádivkou zašíváme nití nebo můžeme otvor ucpat kouskem chleba. Chutě nádivky se dají všemožně obměňovat bylinkami, citronovou kůrou, různými druhy ořechů nebo muškátovým oříškem. Nádivka bude jemnější, pokud do ní zašleháte sníh z bílků.

Související články

5x pečené kuře k rodinnému obědu
  • Tipy a triky

5x pečené kuře k rodinnému obědu

Nezatracujte kuře jako obyčejné jídlo. Stačí přidat pár neobvyklých surovin, a ohraná klasika dostane nový šmrnc. Vyberte si některý z našich receptů a upečte si o víkendu voňavé kuře. Nebudete litovat. ...
Autor: Redakce Apetit

Apetit magazín

STORY
Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Kuchyně je srdcem domácnosti. Nejenže v ní vznikají veškeré dobroty pro vaše nejmilejší, ale také v ní trávíte poměrně dost času. Aby byl efektivní a veškerá příprava jídla šla doslova od ruky, je potřeba mít ty správné kousky. ...
KVÍZ: Co všechno víte o kávě?
  • Kvízy

KVÍZ: Co všechno víte o kávě?

Káva patří nepochybně k nejoblíbenějším nápojům na světě. Nejen proto, že obsahuje kofein, který dodává tělu energii, ale i pro svou jedinečnou chuť. Káva se stala symbolem relaxu, odpočinku a příjemných chvil ve společnosti rodiny a přátel...

Obchod Apetit