Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Kuře s nádivkou z pancetty

Kuře s nádivkou z pancetty

4.9/5 Počet hodnocení: 9
Do hodiny Velmi snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1827 kcal
Bílkoviny 203 g
Sacharidy 24 g
Tuky 100 g
Vláknina 1 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Zkuste kuře zkombinovat s pikantně nasládlou, neuzenou chutí slaniny pancetta a budete se cítit jako na výletě do Itálie.

Suroviny

kuře 1 kg
sůl a pepř
čerstvě mletý
strouhanka 30 g
1 PL
estragonové lístky čerstvé, nasekané
nakrájená najemno
8 plátků
pancetty nakrájené najemno
rozpuštěné
olivový olej extra panenský 2 PL
dílky k podávání

Postup

1

Rozpalte troubu na 200ºC. Z kuřete vyřízněte páteř a maso rozevřete a stlačte dlaní naplocho, aby vytvořilo takzvaného motýlka. Kuře z obou stran osolte a opepřete. V míse promíchejte strouhanku, estragonové lístky, cibuli, pancettu a máslo, podle chuti osolte a opepřete. Na kuřeti jemně uvolněte kůži od masa, hlavně na prsou, a pokud možno i na stehnech. Vzniklé dutiny naplňte strouhankovou nádivkou. Dejte kuře do pečicí nádoby kůží nahoru, pokapejte olivovým olejem a pečte dozlatova pětatřicet až čtyřicet minut. Podávejte s dílky citronu.

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Komentáře

25.10.2009 13:58
vyborne a jednoduche. skvela nadivka!

Apetit magazín

Pavel Berky: Teď jsem kuchař, ale móda mi chybí
  • Lidé a jídlo

Pavel Berky: Teď jsem kuchař, ale móda mi chybí

Pavel Berky každý měsíc testuje jeden z našich receptů, točí k němu postupové video a přidává tipy a triky navíc. Přestože je Pavel uznávaným módním návrhářem, znáte ho spíše ze sociálních sítí jako usměvavého a věčně pozitivního kuchaře. ...