Zkuste kuře zkombinovat s pikantně nasládlou, neuzenou chutí slaniny pancetta a budete se cítit jako na výletě do Itálie.
Suroviny
kuře
1
kg
sůl a pepř
čerstvě mletý
strouhanka
30
g
1
PL
estragonové lístky čerstvé, nasekané
cibule červená
1
ČL
nakrájená najemno
8
plátků
pancetty nakrájené najemno
máslo
50
g
rozpuštěné
olivový olej extra panenský
2
PL
dílky k podávání
Postup
1
Rozpalte troubu na 200ºC. Z kuřete vyřízněte páteř a maso rozevřete a stlačte dlaní naplocho, aby vytvořilo takzvaného motýlka. Kuře z obou stran osolte a opepřete. V míse promíchejte strouhanku, estragonové lístky, cibuli, pancettu a máslo, podle chuti osolte a opepřete. Na kuřeti jemně uvolněte kůži od masa, hlavně na prsou, a pokud možno i na stehnech. Vzniklé dutiny naplňte strouhankovou nádivkou. Dejte kuře do pečicí nádoby kůží nahoru, pokapejte olivovým olejem a pečte dozlatova pětatřicet až čtyřicet minut. Podávejte s dílky citronu.
Komentáře