0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Kuře s nádivkou z pancetty

Kuře s nádivkou z pancetty

4.8 / 5. Počet hodnocení: 6
Do hodiny Velmi snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1827 kcal
Bílkoviny 203 g
Sacharidy 24 g
Tuky 100 g
Vláknina 1 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Zkuste kuře zkombinovat s pikantně nasládlou, neuzenou chutí slaniny pancetta a budete se cítit jako na výletě do Itálie.

Suroviny

kuře 1 kg
sůl a pepř
čerstvě mletý
strouhanka 30 g
1 PL
estragonové lístky čerstvé, nasekané
cibule červená 1 ČL
nakrájená najemno
8 plátků
pancetty nakrájené najemno
máslo 50 g
rozpuštěné
olivový olej extra panenský 2 PL
citron
dílky k podávání

Rozpalte troubu na 200 ºC. Z kuřete vyřízněte páteř a maso rozevřete a stlačte dlaní naplocho, aby vytvořilo takzvaného motýlka. Kuře z obou stran osolte a opepřete. V míse promíchejte strouhanku, estragonové lístky, cibuli, pancettu a máslo, podle chuti osolte a opepřete. Na kuřeti jemně uvolněte kůži od masa, hlavně na prsou, a pokud možno i na stehnech. Vzniklé dutiny naplňte strouhankovou nádivkou. Dejte kuře do pečicí nádoby kůží nahoru, pokapejte olivovým olejem a pečte dozlatova pětatřicet až čtyřicet minut. Podávejte s dílky citronu.

Komentáře

Apetit magazín

KVÍZ: Umíte uvařit hospodské klasiky?
  • Zajímavosti

KVÍZ: Umíte uvařit hospodské klasiky?

Znáte to. Nechceme je moc jíst, protože se nám po nich často chce akorát tak natáhnout na gauč a dát si dvacet. Na druhou stranu jsou součástí naší kultury a často v nás vyvolávají ty nejhřejivější vzpomínky. Představují nostalgii i bezpečí...
Jedlé kaštany vyšperkují nádivku i moučník
  • Suroviny

Jedlé kaštany vyšperkují nádivku i moučník

Sezóna jedlých kaštanů právě vrcholí. Pokud si chcete pochutnat na těch skutečně čerstvých, vyrazte pro ně co nejdříve do obchodu, nebo ještě lépe do "kaštanek". Jestli si s nimi nevíte rady, přinášíme několik tipů jak je skladovat i...
Masové hody s českou národní klasikou: vepřo knedlo zelo
  • Tipy a triky

Masové hody s českou národní klasikou: vepřo knedlo zelo

Guláš, svíčková a knedlo vepřo zelo, když je tahle trojice na poledním menu v restauraci, máme problém se rozhodnout. Pro dnešek máme ale jasno! Dejte si s námi to nejlepší knedlo vepřo zelo, máme pro vás tipy na jedno z nejlepších českých...
Jak na bezlepkový chléb?
  • Jak na to

Jak na bezlepkový chléb?

Ať už patříte mezi celiaky nebo chcete svůj jídelníček odlehčit, máme pro vás tipy, jak si doma připravit chutný bezlepkový chléb. Vyplatí se používat kupované bezlepkové směsi nebo je lepší spolehnout se na vlastní síly? Připravte si s...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
549 Kč
357 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč