Kuře s nádivkou z pancetty

Kuře s nádivkou z pancetty

Hodnocení receptu
Průměr: 4.8 ()
Do hodiny Velmi snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1827 kcal
Bílkoviny 203 g
Cukr 24 g
Tuky 100 g
Vláknina 1 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.
NEPŘEHLÉDNĚTE Více než 100 slev na skvělé gurmánské nákupy se slevami až 40 % v nové aplikaci DNY APETIT.
Google
apple
Piknik

Zkuste kuře zkombinovat s pikantně nasládlou, neuzenou chutí slaniny pancetta a budete se cítit jako na výletě do Itálie.

Suroviny

kuře 1 kg
sůl a pepř
čerstvě mletý
strouhanka 30 g
1 PL
estragonové lístky čerstvé, nasekané
cibule červená 1 ČL
nakrájená najemno
8 plátků
pancetty nakrájené najemno
máslo 50 g
rozpuštěné
olivový olej extra panenský 2 PL
citron
dílky k podávání

Rozpalte troubu na 200 ºC. Z kuřete vyřízněte páteř a maso rozevřete a stlačte dlaní naplocho, aby vytvořilo takzvaného motýlka. Kuře z obou stran osolte a opepřete. V míse promíchejte strouhanku, estragonové lístky, cibuli, pancettu a máslo, podle chuti osolte a opepřete. Na kuřeti jemně uvolněte kůži od masa, hlavně na prsou, a pokud možno i na stehnech. Vzniklé dutiny naplňte strouhankovou nádivkou. Dejte kuře do pečicí nádoby kůží nahoru, pokapejte olivovým olejem a pečte dozlatova pětatřicet až čtyřicet minut. Podávejte s dílky citronu.

Apetit magazín

  • Tipy na víkend

PRÁVĚ TEĎ: Apetit piknik je tady! Oslavte s námi léto

Jupí, po týdnech příprav a nedočkavého těšení jsme se konečně dočkali. Je sobota 19. června 2021 a gastronomický svátek časopisu Apetit právě začíná. Sbalte košíky, vezměte celou rodinu a přijďte za námi do Grébovky. Od 10 hodin na vás čeká...
  • Tipy a triky

5 luxusních dezertů, které jsou přirozeně bezlepkové

Mlsejte světoznámé dezerty, které si bez obav vychutnají i ti, kteří lepek nesmějí nebo jim jednoduše nedělá dobře. Mandle, sladký sníh, smetana, ovoce a zmrzlina – už jen samotné ingredience znějí chutně. Seženete je jednoduše, vykouzlíte...
  • Suroviny

Kypřidla v kostce: kypřicí prášek vs. jedlá soda

U pečiva většinou chceme objem a nadýchanost, proto použítváme kypřidlo. Pomineme-li sílu kvasinek v droždí, existuje také možnost využít potravinářskou chemii. V čem se liší soda od kypřicího prášku a jak oba prostředky v těstě...
Komerční sdělení
  • Koktejl

Jak se blýsknout, když pořádáte narychlo svolanou akci?

Celkem neplánovaně jste se ocitli v roli hostitele a jste nervózní, jestli všechno klapne? Klid! Aby se u vás přátelé cítili příjemně, pokliďte, ale samozřejmě s mírou. Setřete z poliček a stolu prach, prožeňte podlahu vysavačem, odkliďte z...

Obchod Apetit