Skvělý nápad na večeři z plechu! Vychutnejte si dozlatova vypečené porce kuřete a křupavý chléb se slaninou. Pečené kuře s nádivkou naruby je překvapivá kombinace tradičních surovin, která rozhodne stojí za pozornost.
Suroviny
Postup
Troubu předehřejte na 220 °C. Mřížku zasuňte do spodní třetiny.
Na hlubším plechu promíchejte slaninu, jablko, řapíkatý celer, 2 lžíce olivového oleje.
Přidejte chleba a rozprostřete v jedné vrstvě, pečte 10 minut. Zalijte vývarem a zlehka promíchejte, aby se vsákl.
Kuře potřete máslem, posypte fenyklem a rozložte na plech k nádivce.
Maso i nádivku osolte a opepřete. Pečte dalších 40–50 minut dozlatova. Posypte petrželkou a podávejte.
NĚCO NAVÍC
Ne každý má specifickou chuť fenyklu rád, proto ho buď vynechte, nebo nahraďte třeba kmínem.