0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Pečené kuře s nádivkou naruby

Pečené kuře s nádivkou naruby
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Pečené kuře s nádivkou naruby

5 / 5. Počet hodnocení: 2
Do hodiny Velmi snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1009 kcal
Bílkoviny 38 g
Sacharidy 38 g
Tuky 72 g
Vláknina 9 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Skvělý nápad na večeři z plechu! Vychutnejte si dozlatova vypečené porce kuřete a křupavý chléb se slaninou. Pečené kuře s nádivkou naruby je překvapivá kombinace tradičních surovin, která rozhodne stojí za pozornost.

Suroviny

anglická slanina 100 g
v celku (ne plátky) – nakrájená na nudličky
jablko 1 ks
červené, na kostky
řapíkatý celer 2 ks
na silné plátky
olivový olej 2 PL
chleba bílý 6 hrnků
pevný bílý italský chléb např. benátský, ciabatta, nizza, nakrájený na kostky
vývar kuřecí 250 ml
kuře 1 ks
rozdělené na 10 dílů
fenyklová semínka 1 ČL
sůl mořská
pepř
čerstvě mletý
petrželka 1 hrst
hladkolistá, nasekaná

Postup

1

Troubu předehřejte na 220 °C. Mřížku zasuňte do spodní třetiny.

2

Na hlubším plechu promíchejte slaninu, jablko, řapíkatý celer, 2 lžíce olivového oleje.

3

Přidejte chleba a rozprostřete v jedné vrstvě, pečte 10 minut. Zalijte vývarem a zlehka promíchejte, aby se vsákl.

4

Kuře potřete máslem, posypte fenyklem a rozložte na plech k nádivce.

 
5

Maso i nádivku osolte a opepřete. Pečte dalších 40–50 minut dozlatova. Posypte petrželkou a podávejte.

NĚCO NAVÍC
Ne každý má specifickou chuť fenyklu rád, proto ho buď vynechte, nebo nahraďte třeba kmínem.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2013/4 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2013/4

Apetit magazín

Komerční sdělení
Superpotraviny dobývají svět. Po kterých Češi šílí?
  • Zdraví a výživa

Superpotraviny dobývají svět. Po kterých Češi šílí?

Superpotraviny a takzvané potraviny budoucnosti si čím dál více získávají na popularitě. Pandemie koronaviru, ale také obavy o životní prostředí přivedly mnoho Čechů ke zdravější stravě. Které značky jsou nejpopulárnější? A proč Češi šílí...
Co pijí Řekové? Poznejte ouzo s chutí lékořice
  • Tipy a triky

Co pijí Řekové? Poznejte ouzo s chutí lékořice

Poznejte s námi jeden ze symbolů Řecka –⁠ alkoholický nápoj ouzo (čti úzo) výjimečný svou lékořicovou chutí. Z čeho se ouzo vyrábí, jak ho správně pít a co je takzvaný ouzo efekt? ...
Jak na masové kuličky
  • Tipy a triky

Jak na masové kuličky

Dají se různě ochucovat  a připravit na sto způsobů. Lze je péct v troubě a taky mrazit. Masové kuličky mají jenom samá plus a na našich redakčních večírcích zmizí vždycky jako první. Potřebujete další důvod k tomu je vyzkoušet? ...
KVÍZ: Vyznáte se v českých krajových specialitách?
  • Kvízy

KVÍZ: Vyznáte se v českých krajových specialitách?

Knedlo vepřo zná každý – oblíbený český pokrm nabízejí nejen hospody a restaurace ale také školní jídelny a kantýny. Česká kuchyně má ovšem daleko víc co nabídnout. Důkazem jsou speciality z českých a moravských koutů. Schválně, s kolika z...

Obchod Apetit