Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Pečené kuře s nádivkou naruby
Pečené kuře s nádivkou naruby
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Pečené kuře s nádivkou naruby

5/5 Počet hodnocení: 6
Do hodiny Velmi snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1009 kcal
Bílkoviny 38 g
Sacharidy 38 g
Tuky 72 g
Vláknina 9 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Skvělý nápad na večeři z plechu! Vychutnejte si dozlatova vypečené porce kuřete a křupavý chléb se slaninou. Pečené kuře s nádivkou naruby je překvapivá kombinace tradičních surovin, která rozhodne stojí za pozornost.

Suroviny

v celku (ne plátky) – nakrájená na nudličky
červené, na kostky
řapíkatý celer 2 ks
na silné plátky
olivový olej 2 PL
pevný bílý italský chléb např. benátský, ciabatta, nizza, nakrájený na kostky
vývar kuřecí 250 ml
kuře 1 ks
rozdělené na 10 dílů
fenyklová semínka 1 ČL
sůl mořská
pepř
čerstvě mletý
petrželka 1 hrst
hladkolistá, nasekaná

Postup

1

Troubu předehřejte na 220 °C. Mřížku zasuňte do spodní třetiny.

2

Na hlubším plechu promíchejte slaninu, jablko, řapíkatý celer, 2 lžíce olivového oleje.

3

Přidejte chleba a rozprostřete v jedné vrstvě, pečte 10 minut. Zalijte vývarem a zlehka promíchejte, aby se vsákl.

4

Kuře potřete máslem, posypte fenyklem a rozložte na plech k nádivce.

 
5

Maso i nádivku osolte a opepřete. Pečte dalších 40–50 minut dozlatova. Posypte petrželkou a podávejte.

NĚCO NAVÍC
Ne každý má specifickou chuť fenyklu rád, proto ho buď vynechte, nebo nahraďte třeba kmínem.

Související články

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2013/4 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2013/4

Apetit magazín

AD
Vychutnejte si dokonalý kopeček zmrzliny
  • Zajímavosti

Vychutnejte si dokonalý kopeček zmrzliny

Zmrzlina k létu neodmyslitelně patří, milují ji děti i dospělí. Chladivý kopeček v horkých dnech dokonale osvěží a potěší chuťové buňky. Marks & Spencer si letos opět připravil několik novinek ze světa mraženého osvěžení – a...