Pečené kuře s nádivkou naruby

Pečené kuře s nádivkou naruby

Hodnocení receptu
Zatím nehodnoceno
Do 10 minut Velmi snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 952 kcal
Bílkoviny 38 g
Cukr 25 g
Tuky 72 g
Vláknina 6 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Skvělý nápad na večeři z plechu! Vychutnejte si dozlatova vypečené porce kuřete a křupavý chléb se slaninou.

Suroviny

anglická slanina 100 g
v celku, na nudličky
1 ks
červené jablko na kostky
řapíkatý celer 2 ks
na silné plátky
olivový olej 2 PL
6 hrnek
pevný bílý italský chléb např. benátský, ciabatta, nizza, nakrájený na kostky
vývar kuřecí 250 ml
kuře 1 ks
rozdělené na 10 dílů
fenyklová semínka 1 ČL
sůl mořská
pepř
čerstvě mletý
petrželka 1 hrst
nasekaná

1 Troubu předehřejte na 220 °C. Mřížku zasuňte do spodní třetiny. Na hlubším plechu promíchejte slaninu, jablko, řapíkatý celer, 2 lžíce olivového oleje.

2 Přidejte chleba a rozprostřete v jedné vrstvě, pečte 10 minut. Zalijte vývarem a zlehka promíchejte, aby se vsákl.

3 Kuře potřete máslem, posypte fenyklem a rozložte na plech k nádivce. Maso i nádivku osolte a opepřete. Pečte dalších 40–50 minut dozlatova. Posypte petrželkou a podávejte.

NĚCO NAVÍC

Ne každý má specifickou chuť fenyklu rád, proto ho buď vynechte, nebo nahraďte třeba kmínem.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2013/4 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit magazín

  • Tipy a triky

Tipy a triky, jak připravit nejlepší lasagne

Lasagne jsou těstoviny ve tvaru tenkých obdélníkových plátů, podle nichž získal jméno celosvětově oblíbený pokrm, jehož kořeny leží v italské Neapoli. Kvalita surovin je alfou a omegou chuti všech jídel, u lasagní to však platí dvojnásob....
  • Novinky a zajímavosti

Co jíst v červenci – prázdniny ve znamení letního ovoce

Léto je obdobím hojnosti. Vše zraje, na záhrádce při obhlížení úrody jen srdce plesá a na trzích nám ze vší té pestrobarevné krásy oči přecházejí. Jahody, borůvky, maliny a další ovoce nikdy nechutnají tak dobře jako právě o prázninách....
  • Tipy a triky

Čas malin přezrálých

Maliny jsou bezesporu symbolem léta. Pokud vám právě teď dozrávají na zahrádce, vrhněte se na zpracování úrody. Jenže… už vám došly nápady nevíte, co s nimi dál? Máme pro vás pár tipů. ...
  • Novinky a zajímavosti

Dáte si whiskey nebo whisky?

Že v tom není žádný rozdíl? Omyl. Skotové a Irové vědí nejlépe, jak velký rozdíl mezi whiskey a whisky je. Až si příště budete v restauraci tento zlatavý alkoholický nápoj objednávat, dobře si rozmyslete, co skutečně chcete. ...
  • Novinky a zajímavosti

Báječné borůvky – ovoce plné zdraví

Jestli letos borůvky rostou, vám v článku sice neprozradíme. (A naše tajná místa, kam na ně chodíme, si také necháme pro sebe.) Ale zato vám řekneme, na co jsou borůvky dobré, proč je jíst, čím prospívají našemu zdraví nebo jaký je rozdíl...
Komerční sdělení
  • Koktejl

TOHLE JE IN…stantní káva!

FRUITY VELVET SMOOTHIE Potřebujete jen: 2 lžičky instantní kávy Jacobs Velvet; 200 ml (sójového) mléka; 2 cl ovocného sirupu (jahoda/malina/mango); led. Šejkr naplňte do poloviny ledem, přidejte dvě lžičky instantní kávy Jacobs Velvet,...

Obchod Apetit