0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Pečené kuře s nádivkou z pórku a kozího sýra

Pečené kuře s nádivkou z pórku a kozího sýra
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Pečené kuře s nádivkou z pórku a kozího sýra

3.3 / 5. Počet hodnocení: 6
Více než hodinu Snadné 4-6

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 4478 kcal
Bílkoviny 561 g
Sacharidy 85 g
Tuky 198 g
Vláknina 11 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Láska na první ochutnání!

Suroviny

pórek 2 ks
střední, najemno nasekané
cibule 1 ks
nadrobno
máslo 85 g
změklé
petrželka 1 PL
nasekané
estragon 3 snítky
lístky
tymián 2 snítky
lístky
kozí sýr 100 g
měkký, čerstvý
parmazán 4 PL
strouhaný
toustový chléb 50 g
rozmixovaný
sůl
pepř
čerstvě namletý
kuře 2.5 kg
velké, celé
olivový olej 1 PL
vývar kuřecí 300 ml
mouka pšeničná hladká 2 ČL

1 Pórek a cibuli opečte doměkka na troše másla; trvá to asi 10 minut. Bylinky, 60 g másla, oba sýry, toustový chléb a opečenou zeleninu dejte do robotu. Osolte, opepřete a opakovanými pulzy sekejte, až vznikne soudržná směs připomínající těsto.

2 Zapněte troubu na 190 °C. Z otvoru do břišní dutiny kuřete odstraňte tuk. Opatrně prstem uvolněte kůži na prsou a stehnech od masa, kam až to jde. Aniž byste kůži protrhli, nastrkejte pod ni co nejrovnoměrněji nádivku. Zbytkem naplňte břišní dutinu; přečnívající kůži spíchněte párátky nebo svažte kuchyňským provázkem. Kuře osolte, opepřete, potřete olejem a dejte prsíčky nahoru do pekáče. Pečte půl hodiny, pak kuře obraťte na bok, přelijte vypečenou šťávou a pečte další půl hodiny. Občas přelévejte. Po 30 minutách ho přetočte na druhý bok a nakonec opět prsíčky nahoru. Pečte ještě 10–30 minut dozlatova.

3 Vyjměte a zakryté nechte 15–20 minut odpočinout. Pekáč dejte na sporák a poprašte moukou. Nechte zpěnit a zalijte vývarem. Asi 10 minut vařte; důkladně míchejte a odškrabujte připečeniny. Dosolte, případně ještě přilijte vývar. Kuře s nádivkou naporcujte a podávejte se šťávou.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2010/7 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2010/7

Apetit magazín

Letní bramborový salát jako dokonalá příloha
  • Tipy a triky

Letní bramborový salát jako dokonalá příloha

Nové brambory jsou ideální volbou pro lehkou večeři do letního počasí například klasicky "na loupačku" s tvarohem a máslem. Vyzkoušet je však můžete i v odlehčeném letním bramborovém salátu. Lze ho podávat...
Jak na nejlepší chili con carne
  • Poradna

Jak na nejlepší chili con carne

Texaský pokrm chili con carne v překladu znamená chilli s masem a každý kuchař ho připravuje trochu jinak. Neodolatelnou chuť a vůni jídlo získá přidáním ostrých papriček, římského kmínu a čokolády. Díky radám v článku připravíte hrnec plný...
AD
Jak si užít letní grilovačky, aniž by vám po nich bylo těžko?
  • Lidé a jídlo

Jak si užít letní grilovačky, aniž by vám po nich bylo těžko?

K letní sezoně patří pohodové posezení s rodinou, přáteli a také spousta připravených dobrot a osvěžujících drinků. Opékačky v lese, grilovačky na balkóně, v zahradě nebo v kavárně — stav ideál. Jak si to ale co nejvíc užít a dopřát vše, co...

Obchod Apetit