0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Pečené kuře s nádivkou z pórku a kozího sýra

Pečené kuře s nádivkou z pórku a kozího sýra
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Pečené kuře s nádivkou z pórku a kozího sýra

3.3/5 Počet hodnocení: 6
Více než hodinu Snadné 4-6

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 4478 kcal
Bílkoviny 561 g
Sacharidy 85 g
Tuky 198 g
Vláknina 11 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Láska na první ochutnání!

Suroviny

pórek 2 ks
střední, najemno nasekané
cibule 1 ks
nadrobno
máslo 85 g
změklé
petrželka 1 PL
nasekané
estragon 3 snítky
lístky
tymián 2 snítky
lístky
měkký, čerstvý
strouhaný
toustový chléb 50 g
rozmixovaný
sůl
pepř
čerstvě namletý
kuře 2,5 kg
velké, celé
olivový olej 1 PL
vývar kuřecí 300 ml
mouka pšeničná hladká 2 ČL

1 Pórek a cibuli opečte doměkka na troše másla; trvá to asi 10 minut. Bylinky, 60 g másla, oba sýry, toustový chléb a opečenou zeleninu dejte do robotu. Osolte, opepřete a opakovanými pulzy sekejte, až vznikne soudržná směs připomínající těsto.

2 Zapněte troubu na 190 °C. Z otvoru do břišní dutiny kuřete odstraňte tuk. Opatrně prstem uvolněte kůži na prsou a stehnech od masa, kam až to jde. Aniž byste kůži protrhli, nastrkejte pod ni co nejrovnoměrněji nádivku. Zbytkem naplňte břišní dutinu; přečnívající kůži spíchněte párátky nebo svažte kuchyňským provázkem. Kuře osolte, opepřete, potřete olejem a dejte prsíčky nahoru do pekáče. Pečte půl hodiny, pak kuře obraťte na bok, přelijte vypečenou šťávou a pečte další půl hodiny. Občas přelévejte. Po 30 minutách ho přetočte na druhý bok a nakonec opět prsíčky nahoru. Pečte ještě 10–30 minut dozlatova.

3 Vyjměte a zakryté nechte 15–20 minut odpočinout. Pekáč dejte na sporák a poprašte moukou. Nechte zpěnit a zalijte vývarem. Asi 10 minut vařte; důkladně míchejte a odškrabujte připečeniny. Dosolte, případně ještě přilijte vývar. Kuře s nádivkou naporcujte a podávejte se šťávou.

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2010/7 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2010/7

Apetit magazín

Jak vybrat nejlepší olivový olej a co s ním podniknout
  • Tipy a triky

Jak vybrat nejlepší olivový olej a co s ním podniknout

Olivovému oleji se připisují skvělé účinky jako dlouhověkost a zdraví. Je nedílnou součástí středomořské stravy, oblíbený je však po celém světě. Jaký typ olivového oleje si pořídit na salát, s kterým vařit a co znamenají názvy na etiketách...
5 jídel, která si domů raději neobjednávejte
  • Poradna

5 jídel, která si domů raději neobjednávejte

V uplynulých letech se s rozvážkovou službou jídla do domu doslova roztrhl pytel. Pokud i vy patříte mezi milovníky restauračního jídla v teple a klidu domova, možná vás zaujme našich pět tipů, čemu se ve verzi ‚s sebou‘ raději vyhnout. ...
Jambalaya, gumbo, beignets: Uvařte si menu z New Orleans!
  • Lidé a jídlo

Jambalaya, gumbo, beignets: Uvařte si menu z New Orleans!

Slavná kuchyně lousianského města New Orleans je výsledkem bohaté směsice kultur, které našly svůj domov podél řeky Mississippi. Projevuje se specifickými jídly, plnými vůní a barev. Připravit si je doma v českých podmínkách je překvapivě...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
549 Kč
439 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč